fredag 4 juli 2008

Öken

Så kändes det nästan när jag vaknade idag. Inte så mycket som en droppe vatten fanns i kranarna. Vad hade hänt? Jag försökte forska runt men ingen visste något. Det goda morgontéet fick bli yoghurt och flingor. Det var inte tillfredsställande, så jag kompletterade med smörgås och buteljvatten. Jag var glad att vi hade sådant vatten hemma, även om det inte anses som miljövänligt. Jag hade inte sköljt ur kaffetermosen från igår. Slarvigt kan tyckas, men idag var dropparna, som fanns kvar, guld värda. Inte kunde man duscha, inte heller tvätta ansiktet eller borsta tänderna. Katternas vattenskål var på upphällning och jag gissar att de inte gillat kolsyrat buteljvatten.

Jag kom av mig totalt, så jag gick och la mig och sov en stund till. Önskade att vattnet skulle vara tillbaka när jag vaknade. Icke, sa Nicke. Fick äntligen tag på en vänlig människa i kommunens växel. Hon kollade upp en massa och ringde tillbaka. Hon hade fått fram att det var en mycket lokal läcka som enbart rörde vårt hus. Tack snälla Gittan för din vänlighet.

För en stund sedan gick jag på toaletten. Tryckte automatiskt på spolarknappen och hör förvånat hur det brusar i ledningarna. Hurra, vår ökentillvaro är uppdaterad till rinnande kranvatten och spolande toalett. Tänk så utsatt man blir när sånt här händer i vårt moderna samhälle. Klimakteriehäxan gör samma reflektion efter ett strömavbrott som hon drabbades av.

Man kanske borde önska sig vedspis, egen brunn och utedass, ur överlevnadssynpunkt.

Det kom ett brev

Idag fick jag ett brev, ett riktigt brev av papper och med frimärke påklistrat. Som på den gamla goda tiden. I brevet låg ett mönster till en solhatt. Egentligen var det tre mönster för det var tre olika storlekar. Så nu ska det sys solhattar. Den som varit så gullig och gett mig detta är June. Det finns gott om änglar och givmilda människor i bloggvärlden. Det har sagt förr av mig och av andra och detta är ytterligare en bekräftelse på att det är så.

Lopp och lott och Willys

Det blev ingen tur till lotten igår. Det blev framflyttat till idag istället. Vi började dagen hos Mike för att fylla bilen med olika sorters trädgårdsverktyg, pump till bevattning mm. Mike åkte på semester idag, så fyra veckor framöver har vi ansvar både för hans och vår del på lotten. Vi fick en slant av honom också till att spendera på slangar och annat för att kunna installera bevattningspumpen. Vi har ju en liten bäck rinner bredvid lotten där vi kan hämta vatten.

Vi bestämde oss för att göra våra inköp på ÖB. När vi kom dit så fick vi se att de i samma hus har öppnat en loppis. Den krävde ju ett besök. Det blev en omgång gardiner som ska omvandlas till något annat så småningom, en oerhört läcker duk i sammet som var broderad med guldtråd. En blivande väska kanske? Samt en dvd, Underbara älskade med Mikael Nyqvist. Allt detta för sjuttio kronor.

Resten av dagen tillbringades på lotten. Jag rensade i löklandet medan sambon körde jordfräsen för att få bort så mycket tistlar, brännässlor och maskrosor, som möjligt. Vi var rejält slut när vi var klara.

Vi hade haft fika och massor med vatten med oss. Trots detta så mådde sambon inte bra när vi åkte därifrån. Förmodligen hade han druckit för lite i denna värmen. Vi var tvungna att ta en sväng in på Willys för att fylla på kylskåpet. Det var inte mycket vi behövde så vi bestämde att vi skulle ta den svängen när vi ändå var ute och körde. När vi väl var på Willys så blev sambon jättedålig. Han började kräkas. Det är rätt pinsamt när man råkar ut för sånt i en butik fylld med folk. Jag slet fram en papperskasse åt honom men ändå kom det lite på golvet. Jag letade redan på en kille ur personalen så att han skulle kunna hjälpa oss. Vilken toppenkille det var. Han tog hand om allt. Sambon fick följa med ut i personaldelen för att tvätta sig. Det hämtades dricka och de tog hand om allt. Jag blev mycket imponerad.

När jag flyttade hit till stan för åtta år sedan var denna butik en ren katastrof. Det var rörigt och smutsigt och personalen var inte speciellt serviceminded. Det gjorde att vi handlade där väldigt sällan. Nu har vi flyttat, så denna Willys är vår närmaste större butik. Det har förbättrats där under åren vilket har gjort att vi handlar där lite mer ofta numera. I våras började butiken byggas om och göras större. Nu är detta klart. Man har utökat sortimendet, det är lättöverskådligt, fina färskvaror, samt att personalen har bytts ut och är numera väldigt trevliga. Jag har redan tidigare blivit imponerad och idag slog de rekord. Jag tror det får bli en "dagens ros" i den lokala blaskan.

onsdag 2 juli 2008

Ordvrängeri

Ifall ni undrar var jag är så kan jag berätta att jag är här, mitt i livet. Jag syr (så ovanligt) och lägger på lager för att ha när jag ska vara marknadstant i höst. Det är mest småsaker som pocketomslag och näsdukfodral i olika modeller. Jag har sjuttioelva idéer i huvudet så det kommer mer.

För att få lite omväxling i det hela så testade jag lite frihandsquiltning. Brad Pitt kunde inte vara med den här gången, men han skulle återkomma om tid så småningom. Jag har aldrig frihandsquiltat förr, så för att vara första gången så blev jag jättenöjd. Det ska bli grytlappar till oss alldeles själva.

Det kommer bilder på det jag gör endera dagen, kanske redan idag.

Igår var mina kära vänner U och E hit och fikade och pladdrade bort några timmar. U hade plockat ihop en hel hög med handarbetstidningar som jag fick. De är toppen att bläddra i för att få mer idéer. Själv hade jag rensat i lakanshyllan som hon fick till mattrasor. Hon håller på att lära sig att väva.

Snart ska vi åka till lotten och träffa vår medkolonisatör för att diskutera lite lotteriarbete. Översatt till riktiga ord så betyder detta att vi ska träffa Mike. Han ska åka på semester så vi ska diskutera vad vi behöver hjälpa honom med när han är borta.

Jag älskar att skapa nya ord eller att hitta på andra betydelser för redan befintliga ord. Sambon är likadan. Så är det någon gång ni inte förstår vad jag menar, så får ni be om en översättning. Vet ni t ex vad en "slavejder" är för något. Jo, det är en trälåda. Träl=slav, åda=ejder. Alltså trälåda=slavejder.

söndag 29 juni 2008

Drömmar om andra män

Jag drömmer. Om andra män. Det är män, som av olika anledning förekommer eller har förekommit, i mitt liv. Det kan även vara en man jag sett på TV eller något liknande. Tro nu inte att det är så spännande som en härlig sexdröm eller något liknande passionerat. Det är inte heller så att jag vill byta ut min alldeles egen kära sambo. Nej, jag drömmer alldeles vardagliga drömmar om andra män. Inatt har jag drömt om en före detta. Vi diskuterade snusets vara eller inte vara. Jag berättade för honom hur jag älskade doften av grovsnus, för den lukten påminner mig om min morfar.

Vad vet man, någon kommande natt kanske jag diskuterar frihandsquiltningens svårigheter med Brad Pitt.