torsdag 8 april 2010

För en tid sedan så var det en kund som köpte en handarbetsväska och ett stickfodral. Hon blev så nöjd när hon fick hem det, så hon lämnade genast in en beställning på ett likadant set, som hon tänkte ge sin väninna.

För några veckor sedan kom hon med ytterligare en beställning. Det var på ett extra brett stickfodral åt sig själv. Nu är hennes saker klara och ska skickas iväg imorgon. Så här blev resultatet.

Handarbetsväskan har extra många fickor och extra lösa fickor till bra-att-ha-prylar.


Stickfodralet har fack i samma rödorange tyg som handarbetsväskan är fodrad med.

Det här är det extra breda stickfodralet. Det har femton fickor på bredden. Varje ficka är fem centimeter bred. Färgen skulle vara ljus så beställaren kan skriva dit stickstorlekarna.


I hopvikt skick.

Bakdag

Idag har jag bakat ett nytt surdegsbröd som jag inte testat tidigare. Jag hittade receptet hos min bakguru Johan. Det var väldigt enkelt att göra.

Här ligger det nu färdigt i min blåa fina degbunke. Det har arbetats i hushållsassistenten och ska nu jäsa i ca tre timmar. Jag ska dra i det några gånger för att få fram den härligt sega känslan som gör brödet extra gott.Nu är det färdigjäst och ska skjutsas in i ugnen. Det är en ordentligt het ugn och jag har förvärmt plåten.


Här är det färdiga resultatet. Visst ser det gott ut. Jag kan intyga att det var det. Det var ju tur att jag hade bakat så vi fick något gott till pastan i stället för den sura kycklingen.

Anna granne fick halva brödet. Jag hoppas hon tyckte lika mycket om det som vi gjorde. Jag kan varmt rekommendera receptet.

onsdag 7 april 2010

Dålig kyckling

Vi köpte färsk kyckling på Willys före påsk. Den blev inte uppäten i helgen så vi skulle ta den idag. Det var inget problem för datumet gick ut den tionde april. Men när vi öppnade förpackningen så var det en konstig doft. Det luktade inte surt utan vi trodde det var lite rester av gasen som används när den vakuumförpackas. Sambon stekte två filéer och jag frös in de tre som blev kvar. Men när vi skulle äta dem så smakade det inte bra om dem. Nu har vi sparat allt av förpackning med mera och ska ta tillbaka det till Willys. Vi hittade inte kvittot men jag har svårt att tro att vi inte ska få ersättning ändå. Annars får de med mig att göra. Jag kan bli rejält arg om jag blir dåligt behandlad i en butik. Det är affärsbiträdet i mig då som plockas fram och som anser att kunden alltid har rätt.

Turgumma

Jag skrev om vissa dåliga dagar igår. Det finns även vissa bra dagar, som dagen idag. Sömnaden har flutit på perfekt och även dagens bak verkar bli lyckad.

Förnöjsamheten späddes på ytterligare när jag öppnade posten. Det blev även ett riktigt glädjeskutt. Jag har vunnit biobiljetter till förhandsvisningen av Invictus. Jag hade skickat in anmälan på Vi-butikens hemsida och idag kom biljetterna. Det är filmen om Nelson Mandelas liv. Morgan Freeman, som är en av mina favoritskådisar, spelar huvudrollen. Även Matt Damon är med och enligt recensionerna så gör han sin bästa roll någonsin. Det är Clint Estwood som regisserar. Jag tycker om honom som regissör så det känns verkligen som en sevärd film. Det är sådant här som ger guldkant i tillvaron.

Det var lite glädje igår också. Även detta genom ett brev på posten. Det var från bokförlaget Studentlitteratur AB som informerade om att de köpt upp mitt gamla förlag, där min bok finns utgiven. Nu ville man upparbeta bättre kontakt med författarna från det bokförlaget. Jag skulle inte säga nejtack till en nytryckning. Det känns som att boken hamnat på ett förlag som passar som hand i handsken.

tisdag 6 april 2010

Vissa dagar

Ibland ska man tydligen stanna kvar i sängen innan allt går på tok. En sådan tokdag har jag idag. Jag skulle baka ett dinkelbröd som är jätteenkelt att göra. Först så glömmer jag att ha i jästen innan jag började blanda. När jag sedan slår upp degem i formarna så är det mjöl kvar i botten, fast jag arbetat degen så ordentligt med elvispen. Sedan glömmer jag att nagga dem innan jag stoppar dem i ugnen. Så det ska bli spännande att smaka på dem.

Nästa grej är att jag mäter alldeles bort åt tok när jag ska sy ett stickfodral. Vad får man göra då? Jo, man sprättar. Detta förhatliga pillgöra.

Undrar om jag ska lägga mig raklång på sängen innan något mer blir tokigt?