lördag 24 oktober 2009

Smarrigt

Ikväll gjorde jag något riktigt gott. Jag gjorde lövbiffknyten med ädelost. Jag delade lövbiffskivor på mitten för de var få stora. La dem i muffinsplåten, lade i några bitar ädelost på varje skiva och vek ihop till små knyten. Penslade dem med lite soja utrört i vatten. Gräddade dem i 225 grader i 10 minuter. Till det här serverade jag potatis-och broccoligratäng och körsbärstomater. Det blev kanongott.

Nördig

Jag är nog en riktig synörd. Jag håller på att klippa till en tunika till mig själv i en underbar rödrutig flanell. Kom då på mig själv med att stå och njuta av att plocka i knapplådan och hitta den perfekta knappen till det. Är man knäpp eller är man knapp?

Nätvänskap

Jag vet att jag skrivit om nätvänskap tidigare. Tycker det är ett fantastiskt fenomen eller vad man ska kalla det för. Häromdagen fick jag ett nytt bevis för detta fantastiska kontaktnät som man får via internet.

Pärlmudden är en tjej jag känt i några år. Först ifrån en mailinglista, sedan blev det bloggen och även Facebook. Så vi har rätt så tät kontakt, men vi har aldrig träffats. Fast det känns inte så nödvändigt. I alla fall så hade hon ett blogginlägg, härom dagen, där hon visade upp en tjusig stickad mössa. Jag kommenterade och undrade vart hon hittat mönstret.

Det dröjde inte lång stund förrän jag hade ett mess på Facebook där Pärlmudden skrev att om jag mailade min adress till henne så skulle hon skicka mönstret. Igår kom det fram.

Tänk om vi inte hade haft internet och dess "communities" då hade jag aldrig lärt känna denna trevliga tjej och aldrig fått detta stickmönster.

Jag blir på något vis lika imponerad varje gång sånt här händer.

Idol

Angående mitt förra inlägg så stör det mig mycket att jag inte gillar juryn, speciellt då inte Andreas. Jag gillar ju programmet som sådant, att de ger ungdomar chansen att komma fram. En före detta idol som jag tycker mycket om är Amanda Jenssen. Hon ska just till att släppa en ny platta. Hon skriver det mesta av sitt material själv vilket gör det särskilt äkta. Hon är verkligen ingen "dussinproduct". Här kommer två klipp där hon dels berättar om sin musik och sedan sjunger låten.fredag 23 oktober 2009

Tummen ner

Nu är jag så trött på Idoljuryn. Jag vill rent ut sagt inkompetensförklara dem. Hur kan man program efter program sitta och höja Rabih till skyarna. Pojkstackarn klarar inte av utmaningarna som är, ändå så får han rosor från juryn. Ikväll slaktade han fullständigt Lisa Miskovskys Driving one of your cars. Den tillhör en av mina egna favoriter och jag led när jag hörde den. Ändå fick han ovationer från juryn och Anders Bagge var rädd att svenska folket inte skulle förstå hur bra Rabih egentligen sjöng.

Hallå, tror Baggen att vi är idioter som tittar på programmet. Vi kan också en del om rock och annan musik.

Istället gör juryn ner sådana duktiga Idolartister som Mariette, Tove och Reza. Jag får intrycket av att juryn har sina favoriter och tittar inte objektivt på deltagarna.

Jag var missnöjd redan förra året och saknade den tuffare, men rättvisare juryn som varit tidigare. Nu hoppas jag att de eller några andra tar sig an denna delikata syssla.

Snart ger jag upp och slutar titta på detta programmet. Jag blir bara arg av att se denna hemska jury. Rösta ut dem istället och in med några som klarar av jobbet. De ungdomar som kan sjunga är värda ett bättre öde än att slaktas av en inkompetent jury.

Textilburkar

Nu har jag sytt en omgång textilburkar. Du hittar beskrivning och pris på min hemsida www.cickidesign.se Där kan du även se en större bild på dem.

torsdag 22 oktober 2009

Smakhöjare

För några veckor sedan kokade jag blomkålssoppa. Jag blev aldrig riktigt nöjd med smaken. Jag fick inte till den som jag ville. Men vi åt i alla fall av den och frös in det som blev kvar. Det skulle räcka till en middag till.

Idag tog jag fram soppan ur frysen. När jag värmt den så funderade jag på hur jag skulle få till smaken bättre den här gången. Kom på att vi hade en ny sorts buljongtärning från Knorr med smak av persilja och vitlök. En sådan slängde jag i och skvätte i lite mer grädde. Det blev en succé. Jag kan verkligen rekommendera vitlök som smaksättare till blomkålssoppa.

Finns det något som vitlök inte passar till?

onsdag 21 oktober 2009

Presentutdelning

Glöm inte bort presentutdelningen som avslutas den 27 oktober kl 24.00. Det börjar närma sig nu.

Du hittar inlägget här.

tisdag 20 oktober 2009

Ibland har man flyt

Idag har vi kört pensionärsrejset per buss. Vi har alltså varit på Willys och handlat. Dit gick det som vanligt, det vill säga bra. Vi shoppade loss ganska ordentligt eftersom pension ramlade in igår. Men vi måste ju hela tiden tänka på att vi ska klara av att bära det och dra i "Dramaten". När vi kommer ut efter genomförd shopping så svänger bussen precis in på hållplatsen. Det är en bit att gå över Willys parkering och dessutom att korsa en gata. Så jag säger till sambon att vi får väl vänta på nästa buss. Men det kände inte så bra eftersom de går bara en gång i halvtimmen därifrån. Men så ser jag att en massa människor har kassar och grejer, så det tar tid för bussen. Jag börjar springa och sambon kommer efter. Som tur var så såg chauffören oss och väntar, som en snäll chaufför ska göra.

När vi kommer fram till busstation nere på stan, så ser jag att alla bussar är på väg att åka därifrån och jag ser också på klockan att vi måste ha missat bussen som går hemåt. Men det kändes inte lika katastrofalt eftersom de går en gång i kvarten. När vi tittar mot hållplatsen så är det fullt med folk där och vår buss svänger precis in. Den var också försenad! Så vi hann med den. Dessutom hade vi handlat så snabbt så vi lyckades åka hem på samma biljett. Ibland har man flyt.

Man säger ju att när man har sånt där flyt så ska man köpa en lott. Det hade vi redan gjort, inne på Willys. När vi kom hem så skrapade vi dem och hade vunnit 75:-. Det är också pengar, tre nya lotter om inte annat. Sammantaget så har dagen så här långt varit ganska bra.

måndag 19 oktober 2009

Tomglasspelet

Tydligen är svenska folket dåliga på att återvinna glas. Någon tänkte att kanske det var lättare att få folk att återvinna om det fanns ett rolighetsinslag i det hela. Här kommer en film som tydligen bevisar att det funkar. Undertecknad är plikttrogen och återvinner både glas, plast och metall som en medveten samhällsmedborgare bör göra.

söndag 18 oktober 2009

Förtrollade

Har struntat i allt vad blogg heter idag, nästan i alla fall. Vi har varit mormor och morfar nästan hela dagen och är nu helt förtrollade av denna ljuva varelse, fröken Melina. Hon har bubblat och jollrat och skrattat och ätit och skitigt och somnat på min axel och somnat i morfars knä. Ja, allt som gör livet värt att leva när man är fyra månader. Dessutom passade hon på att vända på sig för första gången på vårt köksgolv. Jag säger bara det, på vårt köksgolv.

Bilder kommer imorgon så ni själva får se på gulletrollet. Jag orkar inte tömma kameran ikväll. Hennes mamma var ju visserligen med, men henne hade vi inte tid med. Hon fick inte somna på min axel......:-)

Kuddfodral

Jag har sytt kuddfodral på beställning. De är 70x70. Jag tycker själv att de blev jättensnygga. Jag skulle kunna tänka mig att sy åt oss själva för de passar jättebra till vår soffa. Tyget är så himla snyggt och i en underbar bomullskvalitet. Men jag vet inte om jag vill att sambon ska ligga och knöla med så fina kuddar. Så det får kanske vara. Snygga blev de här i alla fall. Nu ska de skickas iväg en siså där femton mil söderut.