lördag 15 november 2014

En nästan vanlig man

Det var länge sedan jag skrev en bokrecension, men nu känner jag att jag måste göra det. Jag har läst en bok som berörde mig så mycket. Nu är det så att den berörde mig inte till en positiv känsla utan precis tvärtom. Jag kände ett stort obehag. Men i det här fallet så blir det ändå positivt, helt enkelt för att författarna fick mig att känna på detta viset.

Boken jag läst är "En nästan vanlig man" av Dag Öhrlund och Dan Buthler. När jag syr tycker jag om att lyssna på talböcker. Det får mig att både fokusera och slappna av med det jag håller på med. När jag läser på kvällen, innan jag somnar, vill jag ha en alldeles traditionell bok, som man håller i. Läser jag med öronen när jag ska sova så somnar jag obönhörligt i från boken och får sedan leta mig tillbaka till vart jag var.


Boken ingår i serien om kommissarie Jakob Colt. Men huvudpersonen i boken är Christopher Silfverbielke som ju mer man läser framstår som en psykopat. Han manipulerar och styr hela sin omvärld och han blir mer och obehaglig ju mer man läser. Till slut nästan kryper det i mig när jag läser om allt som Christopher utsätter sin omgivning för. Och jag inser att jag blir mer och mer fascinerad.


Christopher ursäktar sitt beteende med att han är uttråkad. Han har allt, mycket pengar, är eftertraktad på jobbmarknaden, får alla brudar han vill ha. Så vad kan han mer hitta på för att piffa upp sin tillvaro. Boken blir mer och mer en orgie i kokain, champagne, dominant sex och mord.


När boken slutar så känner jag mig lurad, samtidigt som jag känner att den kunde inte sluta på något annat sätt. Så gissa om jag blev glad när jag läste på Wikipedia att Silverbielke kommer tillbaka i några böcker till. Jag måste bara få tag i dem! Gör det ni också!


Jag bör väl även tillägga, eftersom det inte är alldeles oväsentligt när man lyssnar på talböcker, att det är Stefan Sauk som läser upp den. Och det gör han alldeles lysande.

tisdag 11 november 2014

Blommig väska

Det här är en beställning som jag sytt. Den blev väldigt fin.


 Sedan ska jag fortsätta med att sy några fler lunchväskor i detta läckra ugglevaxduk.