lördag 10 augusti 2013

Loppisfynd

 Vi tog en liten loppisrunda idag. Det var inte mycket som föll i smaken. Man börjar kanske bli lite kräsen.

Fast jag föll för de här två små keramiktavlorna. I storlek är de som kakelplattor.
Är det någon som känner igen signaturen så hojta gärna till.

torsdag 8 augusti 2013

Upphittad


Nu är köket färdigstädat för denna gång. Jag känner mig nöjd med utrensning. Det har blivit luftigare i skåpen och jag har gjort lite omplaceringar som känns mer logiskt än det gjorde tidigare.

Nu ska den här vackra brickan få hamna på väggen. Den är för vacker för att gömmas i ett skåp. Den kommer hemifrån. När vi flyttade hit så ställde jag in den i ett skåp och sedan har den bara stått där utan att göra något väsen av sig. Men nu ska den fram.

måndag 5 augusti 2013

Dotterns tunika

Ännu en tunika är klar. Den här är till dottern. Hon hade turen att hitta detta tyg som var vävt i färdiga rapporter. Den blev oerhört snygg, om jag får säga det själv.

Städdille och lite annat

Jag fortsätter att röja i skåp. Det står fulla och halvfulla bananlådor överallt. Och det blir mer och mer luft i skåpen. Och renare. Det känns bra att få det här gjort ordentligt för en gångs skull.

I mitt friska liv så städade jag faktiskt skåpen en gång om året. Tog ur och diskade allt och torkade hyllor, lister, dörrar och allt. Nu inser jag att vissa saker inte varit ur skåpen sedan vi flyttade hit i oktober 2006. Så det kan bli. Det är ju tur att jag fått denna energi nu,

Igår prismärkte jag och packade glas. Så nu är en låda helt klar inför loppisen. Det känns bra. Det är tre veckor kvar så jag känner ingen panik. Inte än i alla fall.

För att få lite omväxling varvar jag städandet med att sy mina kära tunikor. Dessutom  bakar jag en och annan limpa. Om någon undrar varför jag inte är ute och njuter av den vackra sommaren. Jag har så svårt att klara denna värme. Det har jag haft i flera år för värken och nu är det ännu värre eftersom den påverkar min andning också.

Jag har i alla fall bestämt mig hur jag ska fördriva hösten. Jag ska gå på Korpens gym. Nu får jag gå fyra gånger till på VC. Efter det ska jag ha lite uppföljande träffar med sjukgymnasten. Den här veckan ska jag boka tid med någon på Korpen och gå igenom deras maskiner. De har inte exakt likadana så jag tränar på nu men min sjukgymnast ska ge mig alternativa rörelser som har samma effekt som de jag gör nu.

Förutom att jag har det jobbigt med andningen känns livet rätt bra, just nu.