torsdag 27 mars 2014

En efterlängtad present

Idag har jag fått en 50-årig önskan uppfylld. Vad kan det vara, som jag önskat mig i så många år? Och som jag dessutom aldrig trodde skulle bli möjlig.
1963 eller om det var 1964 hörde jag dem för första gången och min idoldyrkan var ett faktum. Jag har haft många idoler sedan dess men ingen har kunnat slå ut de där första, de som jag hade uppklistrade på väggarna i mitt rum.
Så här kan man säga: I love Them! Who? Rolling Stones, of course.
Jag fyller 65 år den 13 juli. Vad kan vara mer lämpligt än att unna sig en egen present i form av biljetter till konserten. De gör ett uppträdande i Sverige, den 1 juli. Det var sju år sedan de senast var här. Kanske är det här sista gången. Både de och jag börjar bli gamla.
Nu längtar jag till 1 juli!

måndag 24 mars 2014

Nya byxor

För någon vecka sedan var jag tvungen att kasta ett par av mina sköna hemmabyxor. Till min stora sorg gick det inte att laga dem mer. Tyget var för skört. Så det var bara att sätta igång och sy ett par nya. 

Jag hade ett tyg som jag fått av Ali när han kom hem från Ghana. Det tänkte jag ta. Modellen skulle bara vara ett par enkla och raka byxor. Men när jag började leta mönster så stötte jag på denna modellen. Den skulle jag ha. Någon jag inte räknat med var att den var extremt pysslig. Inte svår utan just pysslig. Det skulle dras i mycket resår, vilket inte var kul för mina fingrar. Min vänstertumme tog mest stryk. Men nu när jag är färdig så känner jag att det var värt besväret. Fast jag har fortfarande inte några enkla hemmabyxor. Men jag har andra tyger så det är bara att sätta igång igen.
 När Ali kom hem från Ghana så sydde jag den här toppen direkt. Nu är det ju en hel dress som funkar väldigt bra tillsammans. Med röda skor och röda örhängen så är bilden komplett. Orkade bara inte sätta på mig de röda örhängena idag. Men de finns i smycketskrinet.