fredag 8 februari 2013

Min dag i ett nötskal....eller nåt?

Vilken konstig dag det varit idag. Jag började med att sova i tio timmar, typ. Jag hade drömt knäppa drömmar hela natten. Bland annat var jag hos pappa och tog ner julgardiner och tappade gardinstången plus plockade garntomtar överallt hos honom. Kan det handla om dåligt samvete att jag inte varit där och tagit ner de åt han? Själv tog jag ner mina egna i förra veckan, så varför skulle jag hunnit med hans.....:-)

Efter varit uppe och ätit frukost och kollat av vid datorn så bestämde jag mig för att gå och lägga mig igen. Jag kände mig nämligen helt bombad. Sov två timmar till där jag drömde ytterligare en massa dumt. Bland annat var jag ute och åkte bil med David Hellenius och hade diskhandskar på mig.......???!!! Varför drömmer man något sånt konstigt? Jag använder inte ens diskhandskar i vaket tillstånd.

Det är kanske inte så konstigt att man är sänkt när man vaknar, när man jobbat så hårt hela nätterna. Sedan har dagen fortsatt i ungefär samma anda. Alltså att inget vettigt blivit gjort. Jag är ju nattarbetare, så varför jobba på dagarna.

Jag har i alla fall bytt dragkedja i en vinterkappa åt en bekants, bekants, bekant. Skönt att det är över för kappan var smutsig och luktade illa. Ska aldrig mer gå med på att göra sådana jobb. Plus att vi var iväg med sopor till återvinningen.

Det bästa med dagen var middagen, hemmagjort pizza och ett glas rött. Och På spåret och Skavlan. Hej hopp vilket roligt liv man lever......:-)

♥ En fin dikt om ADHD ♥

♥ En fin dikt om ADHD ♥

Missförstådd, hånad och skör
du går genom livet och stör.
Koncentrationssvårigheter och DAMP
ger en inre ständig kamp.
Intrycken flödar i aldrig sinande ström.
Trots otaliga försök får du aldrig beröm.

Din attityd kan verka kaxig och tuff.
... Men är din osäkerhets bedrägliga bluff.
Inuti ett vilset barn med ömhetstörst.
Söker bekräftelse när oredan är som störst.
Se min kreativitet och glöd,
istället för att banna mig i min nöd!

När ska andra någonsin förstå
De säger: – Du kan bättre än så
om du bara lägger manken till
och försöker sitta still.
Att just detta är ditt problem,
ger födelsen av detta poem.

Från gryende morgon till slumrande kväll,
Du gör ditt yttersta för att vara snäll.
Din levnadsram behöver vara stram,
din oro lugnas av värmande kram.
Missförstådd, hånad och skör,
Du går genom livet och stör........!!!

Men komihåg att du är du ♥♥♥


(Jag vet inte vem som skrivit den. Hittade den på Facebook och tyckte den var så fin)

onsdag 6 februari 2013

Så går man

Det snöar och är halt ute. Riktigt ordentligt snorhalt. Vi behövde åka och handla. Det är inte så långt till Willys så vi tyckte att det klarar vi. Vilket vi också gjorde. Men det kunde gått illa. En gångtrafikant klev rätt ut i gatan framför oss. Sambon krypkörde i 20-30 km/h. Ändå bara gled bilen och han hade svårt att få stopp på den.

Sambon blev både rädd och arg så han vevade ner rutan och skrek åt gångtrafikanten att det var faktiskt halt ute. Hon svarade med att det var faktiskt ett övergångsställe. Det var det, men hon hade inte på något vis visat att hon planerade att gå över.

Jag är både bilförare och gångtrafikant. Som bilförare ska jag självklart stanna för en gångtrafikant som ska gå över vid ett övergångsställe. Så säger lagen och så säger sunda förnuftet. Men jag anser också att jag som gångtrafikant har ett eget ansvar. Bland annat för mitt eget väl och ve. Det är jag som blir skadad om jag blir påkörd.

Själv göra jag så att jag ser till att jag har någon form av kontakt med bilföraren, så jag vet att h*n har observerat mig, innan jag går över. Jag väntar också tills jag ser att bilen kan stanna i tid. Det kan ju faktiskt vara halt, som det är idag.

Statistiken säger att olyckorna vid övergångsställena ökat markant. Det var väl inte det man avsåg när lagen ändrades. Men det är inte så konstigt när gångtrafikanterna bara går rätt ut.tisdag 5 februari 2013

Nya köksgardiner

Nu har jag sytt nya köksgardiner. Jag fyndade tyget Pirum Parum, designat av Ingela Westergaard, på loppis före jul. För mig var det självklart att det här tyget, med retrokänsla, skulle passa perfekt i vårt kök. Det var en stor, alldeles oanvänd bit så det var verkligen ett fynd.

Jag är jättenöjd.

söndag 3 februari 2013

Två sötnosar

Nu är ytterligare två sötnosar klara av beställningsjobbet som jag håller på med. Det är härliga tyger och färger att få jobba med.

Arbetstakten är inte så hög för jag är inne i en period när jag behöver mycket vilopauser. Det går i "ullatrapid" kan man säga. Men det går framåt och det är det viktigaste.

Nu ska jag som omväxling sy nya köksgardiner. Det känns som att det är dags att ta ner julgardinerna.......:-)