lördag 23 juli 2011

Saknar ord

Jag skulle vilja skriva något om det som hänt i Norge, men jag hittar inte orden. Det är så fruktansvärt så man vill helst att det inte ska vara sant. Att det är en otäck mardröm som försvinner när man vaknar.

Mina tankar går mest till dem på Uöya. Givetvis också till de som drabbades i Oslo centrum. Men jag kan inte släppa tanken hur det måste kännas som förälder att skickat sitt barn/ungdom till ett läger. Ett läger där man ska ha trevligt, utbyta tankar, få kunskap, men mest av allt få vara tillsammans med vänner. Ett läger som blir värre än den värsta skräckfilm. Ett läger som skulle bli ett roligt minne för livet, blir ett skräckfyllt och traumatiskt minne för livet.

Jag tänker på alla anhöriga som ännu kanske inte fått besked att deras nära och kära är i säkerhet, eller om de tillhör de skadade eller döda. Ovissheten blir gastkramande.

Låt oss skänka alla våra tankar till vårt kära broderfolk idag. Om vi inte kan göra annat så kanske vi ändå kan stötta med våra tankar.

torsdag 21 juli 2011

I valet och kvalet

I mitt aktiva och yrkesverksamma liv var jag alltid väldigt noga med mitt utseende. En sak som jag var extremt noga med var att sköta mina naglar. Jag har väldigt hållbara naglar, så att spara dem långa har aldrig varit något problem. Många gånger trodde folk att de var fejk eftersom de var så långa. Men det har hela tiden varit äkta vara.

Numera, när jag bara går hemma, så känns inte sånt där pimpinettande så viktigt längre. Naglarna är heller inte lika hållbara. Kanske beror det på åldern? Så naglarna har fått förfalla. Men!!! Sedan några dagar tillbaka har jag känt att jag vill måla dem. De har fått en fin längd, alla tio. På samma gång!!!

För en stund sedan gick jag och rotade igenom min nagellackslåda. Jag vet att jag rensade ur en del flaskor i februari när naglarna målades senast. Då till pappas 80-års kalas. Jag har rensat ur med jämna mellanrum och det var väldigt många år sedan jag köpte något nytt. Säkert sju-åtta år sedan. Ändå hade jag nu tretton flaskor i olika färger.

När jag rotade på där i lådan så insåg jag att det flög en del dammtussar omkring mig. Så nu är en av lådorna i sängbordet dammsuget och jag har invigt den svagaste motorstyrkan på nya dammsugaren. Fungerade perfekt.

Nu gäller det bara att bestämma vilken färg jag ska ta. Jag tror jag tar den knallröda.....eller svagt rosa? Varför inte grå......eller grön? Nej aprikos blir snyggt.....eller kanske den mörklila.......eller.........???

onsdag 20 juli 2011

Mammas knapplåda

Igårkväll satt jag och klickade hem lite knappar för en billig penning. Jag kom då på att intresset för knappar vaknade tidigt i mitt liv. Mamma hade en magisk knapplåda. I alla fall tyckte jag den var magisk. Ibland fick man låna den och leka med. Den var vinröd och stadig och det stod Philips på den. Pappas rakapparat hade funnits i den innan den blev knapplåda. Jag älskade att plocka bland alla dessa knappar. Rada upp dem och sortera i färger och modeller. Ibland satt det en liten tygbit kvar så man kunde se färgen på tyget. Det satte fantasin i rörelse.

Min egen knapplåda är nästan lika spännande. I den är knapparna sorterade och ligger i små plastpåsar med förslutningsfunktion. Knapparna har kommit till på många olika vis. Mest för att jag köpt dem av olika anledningar. Många är bortsprättade från avlagda plagg, en del har jag fått. Jag kan fortfarande känna samma magiska känsla när jag letar efter en alldeles speciell knapp. Många gånger är det just den där speciella knappen som är pricken över i:et. Den som ger karaktär åt plagget eller väskan.

Förr när jag sydde nästan alla min kläder så väntade jag alltid med att köpa knapparna tills plagget var klart. Först då gick det att se vilken knapp som hörde till just det plagget. Köpte jag någon gång kläder så bytte jag ofta knapparna och fick på det viset ett nytt personligare plagg. Knappen ska inte bara vara en praktiskt nyttopryl, den ska även vara ett smycke som förgyller det tristaste klädesplagg.

måndag 18 juli 2011

Ny väska på G

Nu har jag plockat fram ett tyg som är vackert som en tavla. Jag har också ritat upp ett väskmönster som jag hoppas ska framhäva tygets skönhet, i sin enkelhet. Vi får väl se om några dagar hur resultatet blev.

Först ska jag ha tvättstuga och så ska det bakas lite mer. Så väskan får komma i andra hand och pysslas med mellan de andra göromålen. Ibland måste man prioritera vissa måsten.

söndag 17 juli 2011

Tre små skönheter


 Nu har jag sytt några små väskor. De är enkla i modellen och med en enkel inredning, endast en ficka.

Detta gör att jag kan hålla ett lägre pris på den här väskan. Använda upp en del restbitar och ändå få till en kul grej.

Den stängs med ett knytband.

Mer uppgifter hittar du på hemsidan och på Cicki Designs facebooksida.