tisdag 14 april 2015

Parkeringskrig

Ibland blir man konfunderad över hur människor är. Vi har en granne som jobbar borta och är bara hem till sin lägenhet då och då. Vi har parkeringen bredvid honom och den är för det mesta tom. Vi pratade med K, som han heter, för några år sedan om vi fick låna hans plats när dottern och hennes man var och hälsade på oss. Det är ju lite dyrt att behöva betala 30:-/dygn som det kostar på gästparkeringen. Jodå, det gick bra och vi fick låna den när vi ville utan att behöva ringa till K.

Vi har lånat den några gånger sedan, men inte mer än nödvändigt. Då har vi även satt en lapp med telefonnummer ifall K skulle komma hem och behöva platsen. För några dagar sedan så lovade Mats att hjälpa en kompis att sälja hans bil. Kompisen är egen företagare och jobbar extremt mycket, så självklart ställde sambon upp på detta. Vi ställde den bilen på K plats eftersom vi hade löfte på det. Det var i torsdags.

Igår ringer en kvinna och säger att vi måste flytta oss från hennes p-plats. Hon presenterade sig inte och ringde även från dolt nummer. Sambon undrade om K släppt ifrån sig platsen så det numera var hennes? Nej, hon hade bara löfte från K att få låna den. Vi bad om ursäkt och sa att vi går ner och flyttar på bilen på direkten. När sambon kommer ner så sitter det två böteslappar á 700:- på bilen! Det var för fredag och lördag! Trots att vi hade en stor lapp med telefonnumret så hade kvinnan valt att i första hand ringa till parkeringsbolaget istället för till oss. Mycket märkligt beteende.

Sambon har nu skrivit till p-bolaget och protesterat mot böterna med motiveringen att vi har haft löfte av K att stå där. Jag har nyss pratat med Kurt för att höra om han kan intyga löftet till p-bolaget. Jag frågade också om han hade telefonnummer och namn till kvinnan som ringt, så vi kunde reda ut det hela med henne också. K fattade inte ett dugg. Han har inte lovat någon annan att stå på platsen. Däremot lovade han att stå upp för oss mot p-bolaget. Nu är frågan: Vem är denna kvinna? Troligtvis en granne som vet att K är borta för det mesta. Vi ska försöka få tag i henne via registreringsnumret, för det är hon som står där olagligt, eftersom det är vi och inte hon som har ett löfte från Kurt. Nu blir det krig, p-plastkrig!

Vi har funderat en hel del här hemma. Om det är så enkelt att anmäla någon för felparkering, då är det ju fritt för vem som helst att anmäla en ovän som man vill sätta åt. Parkeringsbolagen borde ha ett krav om att de måste kolla upp om det är en korrekt anmälan, men det har de ju inte gjort. Det borde man kunna sätta åt dem för det. Visste vi bara vem det är som anmält oss också så skulle vi ju faktiskt kunna gå in med en polisanmälan. Det har hittills inte stått någon bil där, så vi svävar fortfarande i okunnighet om vem människan är.

måndag 13 april 2015

Lunchväskor

Igår sydde jag klart de här lunchväskorna. Håller just nu på att klippa till för några fler vaxduksväskor. Sedan får det bli tygväskor ett tag framöver.

Jag måste även sy lite nya sommarkläder åt mig själv. Nu när jag gått ner så pass mycket i vikt vill jag ha lite nytt och fint att sätta på mig. Det börjar bli riktigt trevligt att titta sig i spegeln igen.