fredag 18 april 2008

Pensionärsloppet

Idag var det pensionärsloppet som gällde. Pensionen kom idag och då gäller det att storhandla medans det finns några pengar kvar. Vi började på bolaget för säkerhets skull. Man kan ju inte slösa hela beloppet på mat. Det blev en kartong av varje färg, rött och vitt. Vidare till Coop där det mesta inhandlades. Och så fram med rabattkupongen som en äkta pensionär. Vidare till ICA Maxi. Där slank det ner både trosor och kalsonger i kundvagnen. Vilken fest. Fast jag lovar att jag har fortfarande inte kommit till tanttrosstadiet....:-) Hittade jorden snyggaste muggar för fem kronor styck. Svarta utanpå och olivgröna invändigt. Synd det inte fanns skålar som var lika. De reade ut en del av sortimentet så det kanske går att hitta passande skålar någon annanstans.

När vi även gjort ICA var jag helt matt. Hem och lasta ur och skynda sig att steka hamburgare så man skulle hinna till Så ska det låta.

Vi köpte även sättpotatis, sättlök för schallottenlök och silverlök. Nu ska det odlas. Vi köpte även lite godis i form av haulominost, balsamvinägercreme och chevréost efter tips från Klimakteriehäxan. Det ska vi smarra till med imorgon hade vi tänkt. Å så lite sånt där rött till.

Kuddfodral


Två kuddfodral som jag sydde igår. De är i kraftig bomullsväv och passar till innerkuddar som är 50x50.


Man knäpper med tre små knappar på baksidan för att enkelt kunna ta av och på för tvättning. Jag föredrar att använda knappar eftersom dragkedjor kan fastna i sofftyget och dra upp trådar.
torsdag 17 april 2008

Doft i massor

När jag gick till gympan idag så stank det parfym i hissen, fast jag var ensam. Och det var inte min parfym. När jag kom hem en och en halvtimme senare så luktar det fortfarande. Visserligen något mindre. Hur ska det då lukta om människan som vräkt på sig så mycket. Stackars hans eller hennes bekanta. De måste ju bli bedövade i luktorganen.

onsdag 16 april 2008

Väska


Nu har jag gjort klart den här väskan till C. Det är samma modell som väskan jag gjorde för ett tag sedan. Bara olika tyg och längre handtag på den här.


Som sagt var så är det längre handtag. I bakgrunden ser ni min syhörna där jag tillbringa mycket tid.


Invändigt har den två stora fickor och en mobilficka.

måndag 14 april 2008

Hur kan sånt här få hända?

Jag har nu suttit och läst bloggar och ser hur många som skriver om Engla. Denna lilla tös öde har upprört hela Sverige. Leif GW Persson var upprörd på Efterlyst i torsdags. Polisen som pratade med nyheterna igår hade darr på läppen och var tvungen att samla sig flera gånger. Vuxna män som i sitt yrke ser så mycket ondska är starkt berörda. Och så ska det vara. Vi ska inte bli så luttrade att vi rycker på axlarna och konstaterar att det hänt igen. Vi ska bli berörda varje gång det händer oavsett om det är en flicka eller pojke, oavsett ålder. När det händer så är offret alltid barn till någon, syster, bror, vän, käresta. Det finns alltid någon som har en relation till offret. Det är till dem och till alla offer vi ska skänka våra tankar.

Hur överlever man att ens barn mördas så brutalt? Hur överlever man att veta att någon har förgripit sig på ens barn? Hur ska Englas mamma kunna fortsätta att leva med tanken att hon lät Engla cykla ensam hem för första gången. Och så händer detta!!! Englas mamma får aldrig mer hålla om sin lilla tös, hon får inte se henne växa upp. Hon har blivit fråntagen glädjen i sitt liv för resten av livet.

Hur sjuk är en man som kan förgripa sig och mörda ett barn? Eller som kan våldta för att få sex eller för att få känna makt över någon annan? Frågorna hopar sig i mitt huvud. Allt känns så svårt att förstå.

Mina barn är vuxna men oron finns alltid hos mig för deras väl och ve. Det är väl så när man är förälder. När min tjugoåttaåriga "lilla snutta" är ute och roar sig så är jag orolig för att någon galning ska göra henne något. Eller när min trettioettåriga "lillsnutt" rör sig ute i kroglivet. Han som alltid vill gripa in när någon behandlas illa. Tänk om han blir misshandlad för att han vill hjälpa. Han har redan blivit rånad en gång. Oron finns där trots att de är vuxna och kan ta vara på sig själv.

Det enda någorlunda ljusa i beskedet som kom igår är att äntligen fick Pernillas föräldrar veta vem som dödade deras dotter. Kanske de äntligen kan få ett avslut nu.

söndag 13 april 2008

Jippie


Jag har vunnit det här läckra halsbandet hos http://macozaza.se/.
Hon har enormt vackra smycken för bra priser. Jag tycker absolut ni ska titta in hos henne. Jag är en riktig smyckesfreak så halsbandet har verkligen hamnat hos rätt person. Jag kanske tom unnar mig ett par örhängen till. Vi får väl se hur det blir med det.