fredag 25 december 2009

Vår julafton

Vi hade en underbar och fantastisk julafton. Jag verkligen njöt av varenda minut. Det var bonusdottern Madde, hennes man Ali, världens vackraste Melina och ett kusinbarn till Ali som vi firade med. Kusinbarnet heter Hakim och bor i vanliga fall med sin mamma i Oslo. Mamman hade rest till USA med Hakim ville inte följa med utan han ville vara hos Ali istället. Så givetvis följde han med hit till oss.

De kom vid tretiden, så vi började med kaffe, glögg, pepparkakor och Kalle Anka. Efteråt hjälptes Madde och jag åt i köket att skära upp och duka fram allt. Eftersom jag bestämt mig för att inte stressa så tog det sin lilla tid. Vi var väl klara att sätta oss vid sextiden. Vi hade ju inte hittat någon kycklingprinskorv, men det hade Madde och Ali gjort så det blev sånt till julbordet också. Det var tur för Hakim älskade dessa "pölser" och åt hur mycket som helst. Mitt vörtbröd blev mäkta populärt och enligt Hakim så var allt "kempegott". Brödet blev verkligen gott. Recept och bilder kommer. Det var det godaste vörtbröd jag någonsin ätit och det låg en doft av vört över hela lägenheten, vilket gjorde det hela ännu juligare.

Ali bad bordsbön. Det gjorde han även förra julen och det känns mycket bra att få med även den biten i vår jul. Vi åt så magarna stod i fyra hörn och en snibb, som mamma brukade säga. Melina vandrade emellan oss men till slut blev hon trött så hon somnade en stund på vår säng. Då blev det lite mer matro, speciellt för Madde.

Efter maten var det sambons och mitt jobb att röja upp och försöka få in allt i kylen igen. Rotfruktslådan har fått bo utanför kylen de här dagarna för att vi ska få det att funka.

Vi brukar inte ha någon speciellt julklappsutdelning, men några små saker blir det ju alltid. Mest för att det är kul att ge varandra något kul och personligt. Av ungdomarna fick vi en egengjord almanacka som Ali "scrapbookat". Den var fylld av bilder på Melina. Även Ebba och Amadeus var med på månaden mars. Vi fick även två lotter, en tian och en triss. Bägge hade vinst, på tian vann vi just tio kronor och på trissen vann vi tjugofem. Så lotterna betalade sig. Vi ska väl byta det mot nya lotter och hoppas på fler och högre vinster.

Till Madde hade jag sytt en stor sminkväska. Det blev väldigt lyckat för hennes gamla höll på att gå sönder. Ali fick en prydnadssak i form av ett löv. Han är väldigt intresserad av inredning så han blev mäkta glad. Till Melina hade jag sytt kläder. Bilder kommer. Det var byxor och en blus. Lite stora, men tanken var att de skulle passa bra till våren och sommaren. Då har hon nog växt i det hela. Vi ville även ge Hakim något, men vad hittar man på åt en tolvåring som man inte känner. Vi var onyttiga och köpte några godispåsar. Det gick hem i alla fall. Det blev mycket prat och skratt. Sambon tog fram gitarren och spelade lite. Hakim blev eld och lågor. Han fick testa den gamla nylonsträngade gitarren som är lättspelad. Sambon och Hakim försvann ut i köket där de övade på ackord. Hakim ska börja på gitarrkurs efter nyår så det här gick verkligen hem hos honom. Under tiden så testade Ali på keyborden. Den är han alltid nyfiken på att lära sig. Det är ju min egentligen, men jag kommer numera sällan mig för att spela så det är kul att någon annan vill använda den, där den står.

De var kvar tills klockan nästan var tolv. Melina är ett mycket piggt och medvetet barn så hon var med nästan hela tiden. Hon sov som sagt var medan vi åt och efter en serenad lite senare så knoppade hon även in i en fåtölj, så där som barn kan göra. Ena minuten är de med och nästa minut så sover de.

Efter de gått så lägrade sig tystnaden. Då kände vi hur trötta vi var. Efter lite hopplock så bestämde vi oss för att slå igång en gammal Beckfilm att varva ner till. Till den så fick det bli varsitt glas Amarula med en isbit i.

Det var vår julafton. Mycket trevlig och intensiv. Men ett fint minne.

7 kommentarer:

Madde sa...

Ja tack vi alla hade det super trevligt, allt var lugnt och skönt och väldigt mysigt=) Dom pratade om hur god all mat var på vägen hem, men Hakim var hungrig igen väl hemma och slängde i sig ett par mackor! Helt otroligt=) Hälsa pappa!
Kramar från oss alla

Anonym sa...

Men vad roligt att ni hade en så trevlig julafton! Det lät verkligen som om alla trivdes!
God fortsättning på julhelgen!

Cicki sa...

Madde: Kul att ni tyckte det också. Pojkar i den åldern kan äta hur mycket som helst....:-)

Annika: Så var det verkligen. Hoppas ni också hade det härligt. God fortsättning till dig och din familj också.

Cina sa...

Vad roligt att läsa om er lyckade jul! Det blev ju bra ju! Det värmer mig att läsa om det, du som var orolig för några veckor sedan! Och som du skriver: Ett fint minne! Sådana KAN man bara inte få för många av!
Varma God fortsättning-kramar!

Moster Ma sa...

Enriktigt god fortsättning på julen som börjat så bra!

Bloggblad sa...

Det är jätteroligt att vara med på ett hörn hos olika bloggjulfirare!

Det gläder mig att ni hade en så bra dag. I går njöt maken och jag av att vara ensamma (jo, sonen var hemma, men ganska dämpad pga magsjuka) Men idag var han okej igen och då kom resten av familjen. Mycket lyckat. Jag är så himla tacksam för varje bra dag - det är ju inte självklart att alla mår bra.

Cicki sa...

Cina: Jag hoppas det blev bra för er också trots att barnen inte var med.

Moster: Detsamma till dig och MM också.

Bloggblad: Visst ska man ta tillvara på varje bra dag. Man vet aldrig vad som kan hända.