fredag 27 mars 2015

Fredag 27 mars

Den här dagen har gått i blommans tecken får man väl säga. Jag har planterat om de sista blommorna. Det var som ett helt styrkepass så jag var både svettig och trött innan det var klart. Men det var helt nödvändigt. Jag tar inte alla blommor varje år och nu var det länge sedan med några plantor. Kungscissusen har tunna trådiga rötter. De hade bildat ett nät så jag fick ta fram brödkniven och såga bort allt för att jord och rötter var så packat. Nu har den fått ny fräsch jord och plats för nya rötter. Likaså var det med klivian. Men den har större rötter så det gick lättare. Vi har en gullranka som klättrar över en hel vägg i vardagsrummet. När den ska planteras om måste vi vara två. Nu är det också gjort. Den hade börjat bli så gul och ful i en del blad. Nu får vi hoppas att den får nytt liv igen. Man skulle kunna tro att jag har gröna fingrar, men det vill jag inte hålla med om. Jag vattnar blommorna när jag kommer ihåg och som sagt var så tar jag till kniven ibland. Ändå får jag blommor att trivas. Egentligen förstår jag inte alls hur det går till. Mina favoritblommor är S:t Paula och hade jag plats skulle jag kunna fylla den med S:t Paulor i alla möjliga färger. Nu har jag bara lila, rosa och vita.

För övrigt har jag bråkat med en envis telefonförsäljare och så har jag tränat. Har ökat på träningen för varje dag nu efter förkylningen. Idag la jag på även ett litet styrkepass, som nu känns i benen. Men det känns på ett bra sätt, att jag har gjort något bra....:-)

torsdag 26 mars 2015

Lunchväska

Jag hade en bit vaxduk över. Det fick bli en lunchväska. Den här och fler lunchväskor och picknickväskor hittar du på hemsidan.Torsdag 26 mars

Måndagar och torsdagar är fastedagar. Då gäller det att hitta på något gott och mättande med lågt kaloriintag. De senaste veckorna har jag ätit chiafrön i havremjölk. Det har varit både gott och mättande. Förra veckan när vi handlade så hade Willys extrapris på Proviva. Så jag tänkte testa blandningen chiafrön och Proviva som omväxling. Det var inte bra, kan jag säga. Det blev bara en tunn soppa och bara några timmar efteråt så är jag hungrig igen. Inte bra alls. Men som tur är så köpte jag några förpackningar hallon igår. En åt jag upp igårkväll och den andra ska jag ta om en stund. Det kanske blir lite extra kalorier, men så får det bli i alla fall.

Till middag ska jag göra gratinerad blomkål. Det är jättegott, kryddat med garam masala.

tisdag 24 mars 2015

Jensväska

Nu är jeansväskan klar. Det var helt klart rätt beslut att jag sprättade av fodret och sydde fast det på ett annat sätt. Nu är jag nöjd. Det är en rolig modell, lite udda.

Du hittar fler uppgifter på www.cickidesign.se

måndag 23 mars 2015

Måndag 23 mars

Idag är det fastedag. Då är det bra att ha något rejält att jobba med så tankarna på mat försvinner. Men sedan jag började med chiafrön och havredryck som frukost så har jag hållit hungern stången på ett helt annat sätt. Dessutom har det ju blivit en rutin i det hela nu som gör att allt fungerar mycket bättre. Det är kul att se att vågen drar sig lite neråt, sakta men säkert. Jag gick ju upp ett kilo medan jag hade influensan, eftersom jag inte tränade då. Det har jag plockat igen nu, till och med med råge. Det känns bra.

Jag var egentligen färdig med jeansväskan igår. Men jag var inte helt nöjd med slutfinishen. Så jag sprättade bort fodret igen, sydde om några detaljer och har nu satt dit fodret igen. Och är nöjd. Det lönar sig att lägga ner lite extra jobb. Jag vill aldrig lämna ifrån mig ett jobb jag inte är nöjd med.

söndag 22 mars 2015

Nästan datorfri dag

Det visade sig att det blev ännu en datorfri dag. Eller nästan i alla fall. Jag har i någon vecka klagat över att datorn varit seg. Så igår tittade sambon igenom den. Jag hade lyckats få in något skit som la sig i allt och segade ner. Hur jag lyckats vet jag inte. Jag är rätt försiktig när jag laddar ner något, men har tydligen inte varit tillräckligt försiktig. Nu är det åtgärdat i alla fall.

Jeansväskan växer fram och jag tror jag blir färdig med den idag. Jag har haft så mycket beställningar ett tag så det känns enbart roligt att själv få välja projekt. Jag har flera idéer i huvudet. Men efter denna jeansväska får det bli en eller flera lunchväskor. Jag har en del vaxdukar liggandes som jag köpte när vi var i Sundsvall i julas. Det är ju Ohlssons tyger jag handlar på när jag är där. Nu är det ju sådan tur att Ohlsson startat en ny affär här i närheten, vilket innebär att jag kan handla tyger lite oftare och behöver inte lägga upp lager, som jag fått göra tidigare.

Jag har även kommit igång lite med träningen. Det blir i en långsam takt eftersom jag fortfarande hostar lite grand. Jag får öka på lite pö om pö.