lördag 22 juni 2013

Melinas fyraårsdag

 Här kommer ett riktigt bildinlägg. Melina fyllde fyra år i torsdag och det skulle ju firas med pompa och ståt. Eller prinsesstårta i alla fall. För hon är ju en prinsessa.

Nelson fyller ett år i juli, men eftersom det kommer en ny bäbis i samma veva så passade vi på att gratulera honom också. Jag har sytt och grejat på för att kunna ge dem så mycket som möjligt. Därför har bloggen blivit lite lidande. Dels för att jag inte kunnat visa något i förväg, men också för att jag inte haft så mycket tid över.

Överst är en tshirt och keps till Melina. Det randiga är tshirt och pants. Det också till Melina.
 Nelson fick också en tshirt och keps i samma tyg.
 Jag sydde även byxor och tshirt till honom

Melina är i värsta prinsessåldern just nu. Så det var ju självklart att bonusmormor skulle sy en prinsessklänning. Till det blev det en köpt tiara och örhängen. Som ni kan se strålar hon som en sol åt den chockrosa stassen.Nelson ser mest brydd ut över all uppståndelse. Han fick även en båt med lite pedagogiska detaljer, som att stoppa figurer i hål och trä olika ringar i olika storlekar.

fredag 21 juni 2013

Glad Midsommar

Så här i sista minuten vill jag önska alla bloggvänner en Glad Midsommar. Här är det lugna puckar som gäller. Vi ska väl äta lite sill och potatis och ägg och räkor. Det får räcka så. Jag ska greja lite på balkongen om det inte börjar regna. Vädret verkar inte riktigt ha bestämt sig.

Igår var vi och firade världens goaste Melina och världens finaste Nelson. Melina fyllde fyra år igår och Nelson fyller ett år i juli. Men eftersom det är en ny bäbis på gång i samma veva som Nelson fyller, så slog vi ihop allt på en gång. Det kommer bilder vilken dag som helst.....:-)

torsdag 20 juni 2013

Våga vägra Ernst

Ikväll drar Sommar med Ernst igång igen i TV4. Det är andra året i rad jag inte tänker följa det. Har man inte större fantasi på tv än att ytterligare en gång kabla ut denna barfotanisse? Hur många år har han hållit på nu? Han har inte förnyat sig ett dugg. Det är samma gamla stenar, ulltottar, grenar och rostiga armeringsjärn.

Jag vågar i alla fall vägra att se Ernst. Däremot ser jag fram emot att se "För dig naken" som är historien om Lars Lerin och hans Junior. Det programmet går på samma tid som Ernst, fast i SVT2 kl 20.00. Det är inte svårt att välja vad jag ska se på.