lördag 20 oktober 2012

Vad tycker du?

Jag har gjort en ny modell av mobilfodral. Den här gången har jag även gjort fickor för bankkort och liknande.

Jag såg en tjej på pendeltåget som hade något liknande och jag tyckte det verkade vettigt för den som inte vill ha handväska eller en tjock plånbok i fickorna. Här får man allt samlat.

Nu vill jag veta vad ni tycker. Är det här en modell att satsa på?

Det finns slarvfel på just den här och jag ska ändra några mått, så det får ni inte haka upp er på......:-) Det är modellen som sådan som jag vill ha synpunkter på. Vill någon även lägga till en kommentar om ev pris så är jag tacksam för det också.

fredag 19 oktober 2012

Min nya handväska

 Nu är min nya handväska klar. Jag är jättenöjd med den. Den var jättekul att sy. Jag testade lite nya saker, saker som inte direkt syns på bilderna, men som jag nu vet hur jag ska göra vid andra tillfällen.
 Den blev invigd idag på storhandlingen. Tyvärr kommer den sig inte riktigt till sin rätt på foto.
 På ena sidan är remmen fastsydd. Sömmen är dold med en matchande hank, eller vad det heter.
 På den andra sidan har jag använt ett  snyggt bältesspänne.
Invändigt har jag satt de vanliga tradionella fickorna som jag brukar använda mig av.

torsdag 18 oktober 2012

Underbar kombo

En underbar kombination med två fantastiska artister!

Min nya dator

Det är fantastiskt när man har en händig man, som kan det här med datorer.

Min gamla dator var verkligen dålig. Den hängde sig flera gånger om dagen. Vad jag än skulle göra så tog det evigheter att ladda. Jag kunde bara ha ett program igång i taget för att få det att fungera. Det enda som var bra på min gamla dator var hårddisken. Den är relativt ny.

Planerna var att vi skulle byta datorer efter jul. Eftersom vi sitter och betalar av på skulder så insåg vi att vi inte skulle ha råd tidigare. Men så dök det upp grejer på Tradera. Det var en halv dator, kan man säga. Ny processor, nytt moderkort mm. Och det var kraftfulla saker, endast ett år gamla. Som jämförelse så var det så att jag hade 1 GB i RAM-minne (arbetsminne) på min gamla dator. De här nya grejerna hade 16 GB i RAM. Så mycket behövde jag inte ens.

Så vi slog till och fick loss sakerna för 1500:-. Ett kanonpris. Vi hade lite fådda saker som också var relativt nya. Sambons kompis hade bytt dator och vi hade fått det som funkade i hans gamla.

Så med de nyköpta sakerna plus det fådda så har jag fått en sprillans ny dator för nästan inga pengar alls. Inklusive att jag har en ny widescreenskärm efter sambons kompis. Det var inget större fel på min gamla skärm heller, men en större är ju aldrig fel.

Så nu svävar jag nästan på moln. Det är en skillnad som på natt och dag. Jag trodde inte det var sant igår när jag körde igång den här och allt går så snabbt. Nu ska vi bara försöka göra en liknande deal åt sambon. Hans dator är något bättre än min gamla, men ändå väldigt gammal och trött. Även om vi fortfarande inte har mycket pengar så är det ändå skönt att man kan faktiskt köpa lite saker nu och då. Det är fortfarande lite ovant, men en härlig känsla.

onsdag 17 oktober 2012

Wow

Vilken resa det blev nu. Jag riktigt sladdade in. Älskade sambon jobbade halva natten inatt och hela dagen idag. Nu är allt klart och jag har världens snabbaste dator. Vissa grejer ska fortfarande bytas ut men det får ske när plånboken tillåter. Nu klarar jag mig länge, länge.

Under dagen har jag haft en kompis på besök och sedan har jag sytt klart min egen handväska. Nu ska jag bara göra några hål på remmen och sedan ska jag fota den så ni får se. Den blev så himla bra.

tisdag 16 oktober 2012

Stängt tillsvidare

Stänger ner här på grund av datormeckning. Är förhoppningsvis tillbaka imorgon eftermiddag. Då surfar jag inte längre utan då åker jag rutschkana.....:-)

söndag 14 oktober 2012

Min egen väska

Första gången jag såg det här tyget kände jag att jag måste ha det. Så jag köpte en meter. Jag bestämde mig för att i första hand skulle jag göra en väska åt mig själv av det. Varje gång jag plockade med det så tänkte jag att jag ska snart sy en väska åt mig själv. "Snart" blev till flera år.

Nu äntligen är väskan på G. Av detta underbara tyg. Eftersom det är till mig själv jag syr, så vågar jag ta ut svängarna lite mer och testa nya saker. Den kommer att bli skitsnygg!

Två snyggingar

Det är inte så ofta jag lägger upp privata bilder, mer än på skruttungarna. Här ska ni i alla fall få ta del av Melina och hennes fina morfar. Det vill säga, han som går under betäckningen "sambon" här i bloggen. Han som är "the love of my life".