fredag 8 mars 2013

Apropå Internationella kvinnodagen

Idag känns detta nästan som humor, samtidigt som det är skrämmande om hur det var.

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=1632098&codingformat=.m4a&metafile=asx

torsdag 7 mars 2013

Ibland räcker någon ut en hand och hjälper till

Helt klart finns det godhet i världen. Det visar denna artikel där flygplanspersonal ordnade så en passagerare inte skulle komma försent till sin mors dödsbädd.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/flyg-vantade-in-man-pa-vag-till-doende-mor

Själv har jag varit med när SAS-personal ansträngde sig lite extra. Det var när jag var aktiv i RBU. Vi hade varit på konferens på Gotland. När vi skulle åka hem var det väldigt dåligt väder. Det var gränsfall för att flyget skulle fungera.

Vi skulle även byta på Arlanda för att flyga vidare till Sundsvall. Jag och min väninna Lisbeth hann kom med det första planet, men vår väninna Elisabeth kom inte med. Varför minns jag inte nu. Vi visste då att det skulle bli problem för Elisabeth på Arlanda. Hon hade även svårt att gå på grund av sin reumatism, så hon skulle inte kunna springa mellan gaterna.

Men personalen löste det galant. Sundsvallsplanet inväntade det sena Gotlandsplanet. Och med Elisabeth i en rullstol kommer Arlandapersonal springandes, för att hon skulle hinna. Så fort hon var ombord lyfte planet mot Sundsvall. Vi fick sedan veta att det var det sista planet som lyfte den dagen, eftersom ovädret tilltog.

onsdag 6 mars 2013

Två små ryggisar

Nu är ytterligare två små ryggsäckar klara. Det är en beställning som tagit lång tid eftersom jag inte mått så bra. Men nu börjar det närma sig sluten. Nu är det bara en kvar att sy. Den är redan påbörjad.

Jag är tacksam att beställaren varit så tålmodig. Det har dessutom varit ett jättekul jobb att få göra. Jag älskar färgerna och tygerna som jag fått hålla på med. Det kommer att bli en härlig kollektion när de är helt klara.

Ärlighet varar längst

Numera verkar det normaliserat att alla ska lura varandra så mycket som möjligt. Hög som låg, politiker eller köttbullsrullare, falska tiggare eller alldeles vanliga människor. Resonemanget går: "Alla gör så, då kan ju även jag göra det". Det känns inte bra och jag funderar ofta över vilket samhälle vi fått. Har vi själva skapat att det blivit så här?

Därför blir man extra glad när man märker att det fortfarande finns ärliga människor. När vi stod och betalade på Willys idag, så kommer en ung pappa fram till kassörskan. Han säger att han glömde betala för en kanelbulle som han givit sin dotter. Jag kände att jag blev alldeles varm inombords av hans ärlighet. Det finns fortfarande hopp för mänskligheten.

tisdag 5 mars 2013

Ett slag i magen

Jag tycker jag börjar hantera saker och ting ganska bra. Jag försöker vänja mig vid tanken att jag eventuellt har kol. Jag promenerar och försöker hitta styrka på olika sätt. Men ibland försvinner fötterna under en.

Igår kväll satt vi och slötittade på 112 - På liv och död, när ambulansen får ett anrop där de ska åka till en patient med andningssvårigheter. Det visar sig vara en kol-patient. Då berättar ambulanssjuksköterskan om vilken hemsk sjukdom det är, hur dåliga patienterna är och att de ständigt försämras tills det slutar på ett enda sätt.

Det blir som att få ett slag i magen. Hjärtat börjar klappa och paniken slår till i kroppen. Var det jobbigt att andas tidigare, så är det ingenting mot hur det blir nu.

I morse vaknade jag av mitt eget sprattlande. Drömde att jag satt på en offentlig toalett. På golvet hade jag lagt min handväska. Det är en öppning mellan golv och dörr. Jag ser hur väskan dras ut genom den öppningen. Jag försöker rycka tag i väskan men missar. Det är då jag vaknar sprattlande.

Jag har inte riktigt kontroll på saker och ting i livet just nu.

söndag 3 mars 2013

Rockar runt

 I veckan som gick, utökades min glassamling med denna charmiga vas från Johansfors glasbruk(troligtvis).

Problemet uppstod när jag kom hem med den. Den var för hög för bänken där samlingen härbärgerades. Så idag har jag gjort en rokad. Samlingen får numera bo i finbokhyllan, Billys hörnskåp. Där fick glasen en hel hylla för sig själva. Som ni ser är det redan rätt fullt. Och nya objekt hittas då och de. Även om jag numera är mer och mer kritisk. Ratade tre saker på gårdagens loppisbesök, för de kändes inte tillräckligt spännande.

Nu har jag en drös med andra grejer på köksbordet. De som stod i hyllan tidigare. Några saker ska få åka på loppis, några ska jag försöka sälja. Så kommer det även bli lite mer omplacering av saker och ting tills jag blir nöjd. Ett alldeles lagom pyssel när man inte orkar vara så social av sig.
(Orreforskaraffen har en hel propp, men den har jag inte satt i ännu eftersom allt är nydiskat och fukten måste få gå ur karaffen först.)

Badbomber

Tyvärr kan jag inte själv köpa några badbomber eftersom vi bara har dusch. Men jag minns fortfarande hur lyxigt det kändes att glida ner i badvattnet med riktigt mycket härligt skum och härlig doft.

Utnyttja det här erbjudandet från Spa-stugan. De har verkligen härliga produkter.

-----------------------------------------------------------------


Tre för två!
Köp två badbomber så får du en tredje på köpet!

Vårsolen är äntligen här, men än har det inte blivit för varmt för ett härligt skumbad! Om du inte testat våra badbomber än så ger vi dig ett gyllene tillfälle nu. Välj två av Night FeverSky FlowerCrazy After Dark eller Fresh Berry så får du en Skummis Apelsin på köpet (värde 42 kr), med extra mycket härligt lödder!

Erbjudandet gäller hela mars, eller så långt lagret räcker.