fredag 2 augusti 2013

Ny tunika

Dottern och jag stormtrivs i tunikorna jag sydde tidigare i sommar. Så när vi var uppe i Sundsvall så handlade vi mer tyger hos Olssons. Nu ska det sys ännu fler tunikor att älska. Just det här tyget kommer inte därifrån. Detta fyndade jag på en loppis för 15:-. Inte mycket att pruta på.

De kommande veckorna ska jag varva sömnaden med att plocka ihop grejer till bakluckeloppisen vi ska vara med på. Frysen behöver även fyllas med bröd. Så jag lär inte få tråkigt.

onsdag 31 juli 2013

Sundsvallsglimtar 1943

På Facebook är jag med på en sida som heter "Du vet att du är från Sundsvall om...". Det är en kul sida där man delar med sig av sina minnen om både det ena och det andra. Jag har t o m kommit i kontakt med gamla vänner som jag inte hört av på evigheter.

Nu har det skrapats fram gamla filmer om Sundsvall och Medelpad som ligger som Youtubeklipp. Jag måste bara dela med mig av dem. De är underbara.

Denna lilla film om själva Sundsvall är kul på det viset att själva stadskärnan ser i stort sett likadan ut idag som 1942. Naturligtvis har butiker flyttat, vissa miljöer är moderniserade. Storgatan är numera gågata, spårvagnarna är borta. Eftersom stadskärnan kallas Stenstan och är unik i sitt slag så kommer den nog se likadan ut 2042 också. Tänk när ni tittar på dessa stora palats att de byggdes som familjebostäder efter den stora branden 1888. Den ödelade i princip hela staden. Det här var på träpatronernas tid och stadsborna var oerhört rika. Man hade råd att bygga dessa palats. Jag förundras ständigt över dessa enormt vackra hus och som är så fint bevarade.

På Wivex har jag dansat otaliga gånger. Dit gick vi på fredagarna. Då var det mest sundsvallsbor där. Pojkarna från Sundsvall var fantastiska dansörer. Wivex hade även öppet på onsdagar men då var det inte lika kul där. Då var det mest militärer från LV5 som gick dit och de kunde inte dansa lika bra.

https://www.youtube.com/watch?v=sIOi-gDl_DI

(Jag hoppas länken fungerar. Jag lyckades inte länka in som jag gör annars med youtubklipp)

tisdag 30 juli 2013

Vilken sorts träning? Det är frågan!

I mars började jag få akupunktur på vårdcentralen eftersom jag hade en inflammation i höftbenet. När den kuren var över fick jag börja träna på deras gym. Sedan dess har jag tränat två gånger i veckan. Det har varit jättebra för min rygg. Värkfri kommer jag aldrig att bli, det vet jag. Men min rygg har blivit uthålligare och jag får inte ont lika fort nu som tidigare. Jag sover bättre på nätterna och har en helt annan ork och energi än tidigare. Alltså enbart positivt resultat.

Jag kommer snart att ha gått färdigt mina antal gånger. Kön är lång, så man får bara träna ca tio veckor på VC. Nu står jag i valet och kvalet. Vad ska jag välja till hösten? Börja träna på Korpens gym, eller fortsätta med min vattengympa? Jag har inte råd med bägge delarna. Det lutar nog åt att jag väljer Korpens gym, trots allt. Då kan jag gå hur ofta jag vill på ett säsongskort. Det kostar lika mycket som vattengympan. På torsdag ska jag och min sjukgymnast göra en utvärdering av resultatet. Efter det måste jag nog bestämma mig. Att det ska vara så svårt att välja.