fredag 27 april 2012

Terapistädar

Jag har två sätt att terapeuta mig själv på. Dels är det att sy, men jag tycker även ibland att det kan vara lugnande att städa. Där är jag just nu.

Förr, i mitt gifta liv, kunde jag städa nästan maniskt, när jag mådde som sämst. Jag tror det var ett sätt för mig att hålla kontrollen över mitt liv. Städningen kunde jag kontrollera.

Nu städar jag inte maniskt utan mer för jag mår bra av det. Det innebär inte att det blir väldigt rent och fint här hemma. Eller rättare sagt så blir det rent och fint fläckvis. Jag kan göra sådana där knäppa saker, som att idag gjorde jag ren sodastreemern för den var så dammig. Av samma anledning diskade jag diskstället. Det används så sällan att det hinner bli dammigt mellan varven. Igår duschade jag alla blommor i vardagsrumsfönstret så nu är de så fina. Däremellan så plockar jag i bokhyllan. Det får bli i korta frekvenser eftersom det sliter på ryggen.

Så nu har jag några rena oaser lite här och där. Håller jag på tillräckligt länge så blir det kanske rent överallt. Det kan man inte så noga veta.

Rusta(r)

Idag har vi varit och shoppat balkonmöbler. Jag satt häromkvällen och surfade runt och letade balkongmöbler. Vi har ju en frimärkstor balkong så det får inte vara något stort. De möbler som står där nu är ifrån artonhundra kallt. Nästan i alla fall. Jag hade med mig dem när vi flyttade ihop. Och de är ursprungligen från min och fd makens kvällssolplats.

Igår trillade Rusta-bladet ner i brevlådan och där fanns den perfekta cafégruppen för ett perfekt pris. Så idag slog vi till. Vi kostade också på oss en grå konstgräsmatta, så nu kan jag kasta de gamla trasiga trasmattorna som min moster vävt en gång i tiden.


Jag har en idé om att sy runda dynor av spillbitar som jag sparat när jag sytt kuddfodral. Vi får se vad det blir med det. Det dröjer några  dagar innan jag gör klart på balkongen så ni får nöja er med lånade bilder tillsvidare.


Bilder lånade från Rustas hemsida.

torsdag 26 april 2012

Fortsatt trött

Jag vet inte varför men jag är fortfarande oerhört trött. Idag har jag en envis huvudvärk som inte vill ge sig. Förra torsdagen klarade jag inte av att gå på vattengympan eftersom jag var så trött. Jag vill verkligen gå idag, men jag tror inte jag fixar det. Jag måste bestämma mig NU.

Jag fortsätter i alla fall att damma och rensa i bokhyllan. Det går inte fort framåt men det händer i alla fall lite varje dag. Sypausen är välbehövd, känner jag.

Jag hoppas den här tröttheten släpper snart, för så här vill jag inte ha det.

Positiv överraskning

När sambon och jag träffades för drygt tolv år sedan var han en ekonomisk katastrof. Det var rena rama Lyxfälle-stuket över hans liv. Pengar rann genom fingrarna och räkningar lämnades obetalda. Det var raka motsatsen mot hur jag ville leva mitt liv.

Till slut var jag tvungen att sätta ner foten och ställa krav. Det sågs inte med blida ögon. Mitt krav var att jag tog över den ekonomiska hanteringen om vi skulle fortsätta tillsammans. Jag utsåg mig själv till familjens finansminister.

Det har inte varit kul att behöva säga ifrån hela tiden och att vara ensam ansvarig för pengahanteringen. Så småningom har vi ändå hamnat i en gemensam strävan att få ett bra ekonomisk liv. Ju längre tid det har gått, så har sambon anammat mitt tankesätt.

Igårkväll satt vi och pratade om vilka strategier vi ska ha för att bli skuldfria så fort som möjligt. Döm om min förvåning när det visar sig att sambon har de klokaste och mest restriktiva idéerna. Det går tydligen att lära gamla hundar att sitta. Det både värmer och glädjer mig oerhört mycket.

onsdag 25 april 2012

Ugglemor

Det är något konstigt med mig och glasögonbågar. Jag kan prova hur mycket bågar som helst när jag varit med dottern eller andra för att kolla på glasögon. Men när jag själv ska ha, så tar jag nästan första bästa par. Så gjorde jag även den här gången. Och jag känner mig som en uggla.

Jag har alltså hämtat ut de nya glasögonen idag. Det är nog de största bågar jag någonsin ägt. Till saken hör väl att någon gång för snart hundra år sedan köpte jag ett par bågar från Vouge och dem har jag älskat. (jag har inte alltid varit en fattiglapp) De är ledade åt bägge hållen så de sitter så bra och jag har verkligen trivts med dem. En gång bytte jag till och med glas i dem för att jag trivdes så bra att ha dem. Som tur är börjar de bli moderna igen så jag kommer att fortsätta ha dem som vanliga progressiva.

Det har varit en händelserik dag för förutom glasögonen så har jag varit på underredsbehandling. De gjorde en biopsi så jag var tvungen att bli sydd. Gissa hur skönt det är när bedövningen släpper på ett sånt ställe. För att inte tala om hur ljuvligt (not) det är att gå på toaletten.

Dessutom har vi varit på Willys. Det var så skönt att slippa ha en räknedosa i huvudet när man handlade. Ändå blev det inte dyrare än vanligt. Men vi kände oss fria att göra andra val om vi ville. Den friheten är värd hur mycket som helst.

Född fel årtionde

Ikväll när jag såg Elsa Billgren inreda en lägenhet, så berättade jag för sambon att jag som ung haft drömmar om att bli inredningsdesigner, eller inredningsarkitekt som man sa på den tiden. Jag älskade att styla och hålla på. Men mamma och pappa hade andra drömmar för sin äldsta dotter. På den tiden fick man inte tänka så mycket själv.

Nu blev det ju inte ens en "färdiggådd" grundskola, på grund av alla flyttar. När jag väl fixade den biten i vuxen ålder, så var det inte att tänka på högskolestudier med två småbarn hemma, varav den ena hade sina svårigheter med allt vad det innebar.

Men jag kände mig lite ledsen ikväll över att jag aldrig fick förverkliga de konstnärliga drömmarna. Det är väl det jag gör vid symaskinen numera. Det funkar ju rätt bra att vara självlärd också.

tisdag 24 april 2012

Vad håller ni på med, Blogger?

Och varför har Blogger gjort om allt? Menar de att det ska bli lättare, eller? Vet de inte att gamla tanter har svårt att lära om?

Jag har egen domän till hemsidan och har funderat länge om jag ska använda bloggen där. Jag ger Blogger en chans till, men om jag ogillar detta så flyttar jag bloggen till min egen domän.

Arg

Igårkväll skulle jag göra en beställning via nätet. Jag är ovan att göra det så naturligtvis gjorde jag fel. Inte bara en gång utan tre gånger. Så kortet spärrades. När jag kommit så långt kom jag på vad jag gjorde för fel. Jag rörde ihop pinkoderna till bankkortet och till bankdosan.

Så nu har jag fått beställa ett nytt kort. Ska man se något positivt i det hela så var kortet slitet och fungerade inte alla gånger. Tur är att nu har sambon pengar på sitt konto så vi kan handla mat. Så var det inte tidigare. Då hade jag hand om alla pengar.

Man blir arg på sig själv när man klantar till det så här.

måndag 23 april 2012

Kuddkrig

 Nu är det påfyllt på hemsidan med alla nya kuddfodral.

Passa på!

www.cickidesign.se

söndag 22 april 2012

Veckan som gått

Nu har det gått nästan en vecka sedan vi fick veta att det var klart med sambons sjukersättning. Vi har fortfarande inte fått själva beslutet, men vi vet via brevet jag fick, om ändrat bostadsbidrag, att det är hel sjukersättning han får. Vi vet också hur mycket som ska betalas ut imorgon. Men i det är det även ett retroaktivt belopp, så vi vet inte än hur hög själva månadspengen kommer att bli. Något vi däremot  vet är att det kommer att underlätta vårt liv oerhört mycket. Äntligen kan vi koppla av och kunna unna oss en liten sak då och då.

Veckan som gått har varit mycket märklig. De två första nätterna kunde vi knappt sova, så vi var helt slut på dagarna. Det var som att luften gick ur oss när all press släppte. Jag kunde inte ens läsa i en bok utan att ögonen föll ihop. Det enda jag kunde koppla av med var några stunder vid symaskinen.

Inatt är första natten vi sovit ordentligt. Jag har sovit sju timmar i ett streck och efter en kiss-och drickpaus somnade jag om och sov ytterligare två timmar. Även sambon har kunnat sova bra, trots att han har ont i munnen. Det är också en sådan där knepig sak. Han fick tandvärk efter beskedet. Precis som att hans mun vet att nu kan vi äntligen betala tandläkaren......:-)

Min sömnad och försäljning är ju det som hållit oss över vattenytan dessa år. Det har gjort att ibland har det känts väldigt pressat att behöva producera för att få in pengar. Det har stundtals känts som en aga som legat över mig. Naturligtvis ska jag inte sluta med det, eftersom jag älskar att sy. Dessutom finns det ju även ett bekräftelsemoment i det hela när folk vill köpa det jag tillverkar. Det är ju en del av glädjen i mitt liv. Nu kan de pengarna istället bli grädden på moset. Det som gör att vi kan unna oss något extra, kanske att gå på en konsert, spara ihop till en resa eller något annat som vi längtat efter under de här åren.

Men nu slipper jag pressen. Jag har burit med mig en massa tankar om nya saker att göra, men som jag inte tagit mig tid att testa, eftersom jag haft pressen att försöka sälja så mycket som möjligt. Smycken i textil är en sådan sak, till exempel. Jag ska även sy lite saker hem hit. Nu kan vi göra om i hallen. Dit ska jag bland annat sy en skoförvaring och byta tyg på våra sittpuffar som vi har där. Nu har jag tid att göra sådana saker.

Mitt första projekt ska dock bli att dammsuga alla böcker och rensa ur i våra bokhyllor. Om jag inte rensar ur så måste vi nog byta lägenhet för att få plats med fler hyllor. Det har jag ingen lust med. Så det får bli en rejäl rensning. Nu ska jag bara sy klart den sista kudden som är på G och lägga ut dem på hemsidan. Efter det ska jag begrava mig i bokhyllorna. Fast jag måste nog sitta en stund vid symaskinen som avkoppling.....:-)