torsdag 9 oktober 2008

Lite off

Om någon tycker att jag är lite frånvarande på bloggen så är det en alldeles korrekt iaktagelse. Jag syr, och syr, och syr, och syr. Så datortiden är nerkortad till det minemala. Jag läser bloggar men orkar knappt kommentera. Inatt till och med drömde jag om att jag var så trött att jag tog mig en dag i sängen. Inatt har jag sovit i nästan tio timmar. Behövde det förmodligen. Igår stannade jag upp mitt i hallen med ett frånvarande ansiktsuttryck. Sambon undrade om jag glömde vart jag var på väg. Nej, jag kom på en väskmodell bara så där. Man kanske är ett konstnärsämne inom sömnad.

Så jag vill bara säga att tro inte att jag är ointresserad av era blogginlägg. Jag orkar bara inte kommentera. Förlåt. Jag kommer mentalt tillbaka till julen eller nåt sånt.......:-)

Detta är förmodligen ett inlägg som alla tycker är totalt ointressant och onödigt.

onsdag 8 oktober 2008

Lika men olika

Här har jag gjort en massa småsaker av några överblivna tygbitar. Det är rester efter stora kuddar som fick bli mindre kuddar. Då kan man få till sådant här av resterna.


Jag hittade en trevlig beskrivning på en myntbörs på nätet. Det blev den här. Man kan ju även ha den som liten sminkväska i handväskan.

Jag förstorade mönstret något så det blev en lite större sminkväska.
Ytterligare förstorning och det blev en necessär med lite quiltning på.

Ett näsduksfodral
Ett pocketomslagEn fyrkantig brödkorg med knytbandOch sist en oval brödkorg.


Det finns lite tyg kvar så det blir kanske något mer. Jag har funderat på en skopåse men var rätt trött på tyget så idag håller jag på med en väska av det sista blåa tyget samma som i sjömanssäcken.

Kasse och sjömanssäck

Nu går maskinen varm. Jag producerar på löpande band nästan. Kroppen säger ifrån men jag vill inte höra på det örat. Fast ibland måste jag vila för att klara av att hålla mig på benen. Men jag vill ju så gärna ha ett snyggt och stort lager med mig på marknaden. Här kommer lite bildbevis. Jag kommer att uppdatera hemsidan under kvällen. Allt är för försäljning redan nu.
Här rök det sista av filmstjärnetyget. Audrey Hepburn som utvändig ficka på ena sidan och Humphrey Bogart på den andra.

En sjömanssäck. Väldigt praktisk som skolväska bland annat. Kan bäras både på axeln och som ryggsäck.

tisdag 7 oktober 2008

Vinnande vänskap

Idag för ett år sedan så gick en auktion ut som jag hade på Tradera. Det var en bit tyg och den vinnande köparen kallade sig för Hasoja. Jag mailade denna person och uppgav alla kostnader inklusive porto. Pengar sattes in på mitt konto och jag postade paketet. När jag betalade portot på Posten så visade det sig att jag tagit ut elva kronor för mycket av köparen. Jag mailade henne och bad om hennes kontonummer så jag kunde återbetala detta. Hon mailade tillbaka att hon tyckte det var ärligt av mig och skrev samtidigt att hon kunde få ha de där elva kronorna innestående till ett annat köp.

Så uppstod en vänskap som idag fyller ett år. Vi fortsatte alltså att maila varanda och upptäckte snabbt att vi hade flera beröringspunkter. Vi är jämngamla, vi har bägge två fibromyalgi och vi älskar att sy. Det blir oftast ett eller två mail i veckan, ibland mer, ibland mindre. Och det känns som om vi känt varandra i evigheter. Jag hoppas och tror att detta är en varaktig vänskap. Tyvärr bor vi långt ifrån varandra så vi har ännu inte kunnat ses. Men jag är helt övertygad om att en dag så blir det ett möte ansikte mot ansikte.

Ni kan se hennes avtryck här i bloggen ibland. Hon visar som som signaturen KB. Jag är dessutom fortfarande skyldig henne elva kronor.

Grattis KB till dig och mig på ettårsdagen.......:-)