lördag 31 oktober 2015

Fotoutmaning bild 4/5


Vill med den här bilden hedra mina underbara, fantastiska barn Anna-Karin och Henrik. Jag älskar dem mer än livet självt.
Minns inte riktigt vilket år bilden är tagen. Jag tror det är -89 eller möjligtvis -90. Vi var i alla fall på husvagnssemester och landade bland annat på Öland. Vädret var helt fantastiskt så vi stannade i fem dygn, eller något sånt. Vi bodde på Böda Camping på norra Öland. Campingen var inte alls så stor då som den verkar vara nu. Där finns en underbar badstrand, där vi häckade för det mesta. Vädret var ju som sagt sagolikt. Men några utflykter blev det i alla fall. Bland gjorde vi denna utflykt till fyren Långe Erik som finns på den norra spetsen av Öland. Den är inte lika hög och inte lika känd som sin södra kompis, Långe Jan. Men ändå väldigt mäktig.

torsdag 29 oktober 2015

Fotoutmaning 3/5Igår visade jag ju bilder på några släktingar. Då skrev jag om att gammelmormor levde när Henrik föddes. Så här kommer ett fotobevis på det. Det är farmor, gammelmormor, Henrik och jag. En generation fattas och det är pappa. Han kunde inte vara med vid det här tillfället. När bilden togs bodde jag och barnens pappa i Åkersberga. Det innebar att vi åkte upp till Sundsvall då och då. Eftersom farmor då bodde en bit utanför Uppsala, vid E4:an så stannade vi alltid där. Det här kortet är taget vid ett sådant tillfälle på grund av att gammelmormor hade en bra dag och orkade sitta uppe en stund. Det gällde att ta tillvara den stunden. Vi visste ju inte hur länge hon skulle få finnas kvar. Jag är tacksam att bilden finns, även om en person fattas på den.

tisdag 27 oktober 2015

Fotoutmaning 2/5

Här kommer ytterligare ett gammalt foto. Den här gången är det ett gammalt släktfoto som betyder mycket för mig. 
Från vänster är det Ragnar och Anna. Anna och min farmor var systrar. Dessutom var Anna och Ragnar mina gudföräldrar. I mitten står gammalmorfar och gammelmormor. Gammalmorfar dog när jag var 6-7 år, men gammelmormor hängde med så länge att hon även hann få ett barnbarnsbarnbarn, det vill säga min son Henrik. Eftersom hon bodde nära farmor i alla år så var hon ständigt närvarande i vårt liv.
Till höger står då min älskade farmor Märta och min biologiska farfar Gustav. Kortet måste vara taget sent tjugotal eller tidigt trettiotal eftersom Gustav försvann ur bilden när pappa var väldigt liten. Och pappa är född -31. Tyvärr fick jag därför aldrig träffa farfar Gustav. Det hade jag väldigt gärna velat göra. Det här är den enda bilden jag har av farfar Gustav. Nu fick vi en annan farfar som var helt underbar med oss barnbarn, så det blev rätt bra ändå.
Jag saknar farmor väldigt mycket fortfarande. Hon fanns alltid i vårt liv. Hon ordnade julaftnar och en massa andra släktträffar. Det var som om hon var kittet som höll ihop allt. Jag växte upp med att ständigt få höra hur ovälkommen jag varit för min farmor. Det var ju jag som gjorde att mamma och pappa gifte sig. Ändå upplevde jag aldrig det i min kontakt med henne. Tvärtom, så kände jag mig väldigt älskad av farmor. Så det här blev väldigt kluvet under hela min uppväxt. Nu när jag kan se tillbaka på det med vuxna ögon så inser jag hur mycket hon gjorde för vår familj, även om hon aldrig fick det erkännandet. Har jag någon som finns här hemma och håller handen över mig så är det farmor. Det är jag helt övertygad om. Hon skyddar mig från allt ont.

söndag 25 oktober 2015

Fotoutmaning bild 1/5

För några dagar sedan blev jag utmanad av en god vän om att lägga upp foton i fem dagar, foton som är mer än 15 år gamla. Detta skedde på Facebook, men så tänkte jag att det skulle vara roligt att även lägga upp bilderna här. De som jag har på vänlistan både på FB och bloggen får ursäkta reprisen.Det här fotot är taget -64. Då var jag femton år och vi bodde i Göteborg. Tidstypiska kläder, batikmönstad klänning och jesussandaler.