fredag 25 april 2008

Powerade

Det står en Powerade-flaska på vår diskbänk. Den har en läckert klargrön vätska i sig. Jag var tvungen att varna sambon att den innehöll inte någon energidryck för människor. Det är energidryck för växter, dvs Blomstra. Förvirrade jag köpte en refill och kom på när jag kom hem att jag kastat den påfyllningsbara flaskan. Så nöden har ingen lag.

torsdag 24 april 2008

Jag, en enbuske

Kära bloggvänner, nu är jag tillbaka. Idag har jag sovit och läst. Åt frukost och la mig och läste och somnade om. Skönt. Jag är fortfarande trött men nu är det mer en fysisk trötthet. Det som är jobbigt här hemma nu är att sambon går på en stor hälsoutredning vilket gör att han mår rätt dåligt och jag måste ta ett större ansvar för saker och ting. Har man då en kropp som inte riktigt hänger med så sätter det sina spår. Jag har fortfarande svårt att inse att jag inte klarar allt som jag gjorde när jag var ung och frisk. Min son mår inte heller så bra utan är rätt svart i sinnet just nu vilket gör att det går åt mycket energi till att stötta honom. I det stöttandet är jag ensam eftersom han och hans pappa inte drar så jämt och sonen vägra ta emot professionell hjälp. Men nu är jag tillbaka på banan igen och ska försöka lyssna lite bättre på min kropp.

Alla tröstande tillrop har också stärkt mig och känts bra. Tack för det. Jag gick inte in i väggen den här gången, jag sprang bara emot ett litet staket. Jag har en väninna som säger att jag är som en enbuske. Seg och obrytbar och reser mig snabbt igen. Nu ska jag gå iväg på min vattengympa och gosa i det varma vattnet.

onsdag 23 april 2008

Fortsatt trött

Jag är fortfarande enormt trött, trött ända in i själen. Jag känner mig fortfarande helt tom. Så om jag inte kommenterar era inlägg så är det inte för att jag inte vill. Det är för att jag orkar inte. All ork och energi går åt till att klara dagen. Så snälla, bli inte sur på mig. Jag kommer tillbaka. Jag kommer nog att göra några bildinlägg i alla fall så att ni ser att jag finns här.

På återhörande

måndag 21 april 2008

Gnälligt idag

Jag vet inte om jag tvärt drabbats av vårtrötthet. Jag är trött, känner mig tom invärtes, känns som att ingenting är roligt, gör allt bara på ren rutin och för att jag känner att jag måste. Till och med att sy känns som ett måste eftersom jag har en del beställningar liggandes.

Detta drabbade mig tvärt under gårdagen. Jag vaknade pigg och alert och gladdes åt det underbara vädret. Vilket fick mig att längta till att göra fint överallt. Nu vet jag ju att jag inte orkar med en sådan rengöringstornado så det får bli att ta en bit i taget med återhämtningsdagar emellan. Jag valde i alla fall att tvätta köksfönstret, bytte gardiner och plockade lite med blommorna i det fönstret. Jag var rätt slut efteråt och försökte hinta sambon att han skulle ta hand om middagen. Men han hade tydligen svårt för att fatta så det var bara att sätta igång med det själv.

Vi hade köpt majskycklingfiléer som vi skulle testa för första gången. Till det skulle jag servera squasch och tapenade. Man hyvlar squasch i botten på en ungsform, steker kycklingfiléerna tills de får färg, placerar dem över squaschen och brer tapenade över kycklingfiléerna. När jag gör tapenade så gör jag alltid dubbel sats. Då kan man ha resten att dippa i till TV.n om man vill. Alltihop ska stå i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Jag brukar även koka lite pasta till även om det inte är nödvändigt. Men sambon vill ha det så.

Resten av kvällen var jag helt slut och rätt sur för att jag inte fått någon respons till att slippa matlagningen. Det hänger i även idag. Förmodligen så är det ren trötthet i kroppen efter fönstertvätten. Hoppas det släpper för idag måste vi ner på stan och uträtta lite ärenden. Måste även boka tid för bilreparation eftersom det blev anmärkning på besiktningen. En nätt lite reparation som kommer att gå på drygt två tusenlappar. Det hade vi gott kunnat vara utan och fått göra nåt kul för de pengarna i stället.

Nu har jag gnällt färdigt.