lördag 30 juli 2011

Stulet hos Madde

Två av mina favorittjejer. Fantastiska Ebba och världens vackraste Melina.

torsdag 28 juli 2011

Uppdatering bilen

Vår bilmekaniker har semester tills på måndag, så vi avvaktar. Valet var att söka efter någon ny, men eftersom vi har vår bilmek på gångavstånd och han är billig och bra så väljer vi att vänta tills på måndag. Vi behöver ändå inte bilen över helgen.

Migrationsverket tummen ner

Madde har idag pratat med Migrationsverket för att höra hur det går i Alis ärende. Alla papper är nämligen klara sedan drygt en månad tillbaka. De är skickade ifrån konsulatet i Nigeria, dit han var tvungen att ta sig för sin ansökan. Ghana har ju ingen svensk beskickning numera.

Madde är intervjuad så allt är klart. Nu handlar det bara om ett beslut.

Beskedet Madde fick idag är att handläggningstiden kommer att ta 7-9 månader. Varför?

Intressant artikel i Sydsvenskan

En mycket bra artikel skrivet av Ann Heberlein.

http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1518089/Ryslig-retorik.html

Onda andar

Nu har tre saker brakat ihop här hemma på kort tid. För några dagar sedan la en av sambons externa hårddiskar av och en massa sparat gick förlorat. Igår pajade växellådan på bilden och idag la bordsfläkten av. Nu hoppas jag det räcker.

Vi ska snart åka till bilverkstan och ber en stilla bön om att det bara är någon form av olja eller något annat enkelt som krävs för att få igång automatväxellådan igen. Som det är nu går det bara att köra på lågväxel framåt i 40 km/h och att backa. Vi ska åka till Sundsvall nästa lördag och att backa ända dit känns väldigt jobbigt.

Nu får det vara nog! Kan det aldrig någonsin bli vår tur. Det verkar inte så.

Hittat på Blocket

Inte konstigt att det var ett helvete att få ordning på Alis anhörigansökan när man ser vilka som sitter i migrationsdomstolarna!


Hellsborn kan sparkas som nämndeman

Sverige 27 jul 17:07
SD-politikern Erik Hellsborn, som skrev på sin blogg att han delade terrormisstänkte Anders Behring Breiviks åsikter om islam, arbetar som nämndeman i en av landets migrationsdomstolar.

Nu granskar förvaltningsrätten i Göteborg om Hellsborn är lämplig för uppdraget.

Varbergsbon Hellsborn har tagit bort blogginlägget och säger sig ha blivit missförstådd. Men i en intervju med tidningen Dagen upprepar han sin ståndpunkt:

- Alla söker bakomliggande orsaker till Anders Behring Breiviks handlande. Många säger att nationalism är orsaken, jag menar att det är mångkulturen, säger Erik Hellsborn till Dagen.

onsdag 27 juli 2011

Mina nätter

Jezzuuuuz, inatt har jag målat tavlor och renoverat och möblerat om sonens lägenhet! Inte konstigt att man är trött.

Nu har jag inte tid med bloggen eller datorn något mer idag. Världens vackraste Melina är i antågande. Hon, ni vet, som är en liten mulattflicka med en muslimsk far och en etnisk svensk mamma.

En historisk tillbakablick

Nilla har idag skrivit ett inlägg där hon går emot Erik Hellsborns åsikter som han ger uttryck för i sin blogg. De finns idag till viss citerade i DN och SvD. Bland annat så skriver EH i sin blogg att bomben i Olso och dödsskjutningen på Utöya inte kommit till stånd om det inte varit så att Norge haft en massinvandring. Han anser att mångkulturen splittrar, skapar konflikter mellan människor, samt leder till hat, våld och en allmän brutalisering av samhället.

Jag blir så upprörd att jag nästan mår illa av sådana åsikter. Jag började också fundera på hur långt vi ska gå tillbaka i vårt samhälle för att få ett Sverige utan utländska influenser. Före 1500-talet finns det inget skriftligt bevarat som styrker någon större invandring i Sverige, men eftersom folk alltid har rört på sig så är jag övertygad om att det kom folk från andra kulturer till vårt land redan då. Under 1500-talet så bestod stora delar av Stockholms befolkning av tyskar. Under den senare delen av 1500-talet hade vi en stor vandring från Finland av de som så småningom benämndes som svedjefinnar. De var till stor nytta för uppodling av stora arealer jordbruksmark. Visserligen var Finland då en del av det svenska riket så man kan inte benämna det som invandring, mer som en förflyttning. Under 1600-talet hade vi en stor invandring av valloner som tillförde vårt samhälle nya och stora kunskaper och en modernisering av bergshanteringen (järnframställning). 1700-talet var influerat av både Tyskland och Frankrike.

Ansgar och andra "missionärer" kom till det, som så småningom skulle bli kungariket Sverige, redan på 800-talet.

Vi har själva spridit oss över världen. Tänk om våra utvandrare inte hade välkomnats av det nya landet Amerika under 1800-talet? Vad hade hänt då? Första nya svenska kolonin i Amerika, som kallades Nya Sverige, kom till stånd redan 1638.

Våra vikingar spred sig över stora delar av norra jordklotet. Många tror att de bara var ute för att kriga och härja, men till stor del handlade det om handelsresor. Stormaktstiden under 1600-talet bestod konungariket Sverige av delar av Tyskland, (nuvarande) Polen, Estland, Lettland, delar av Finland och delar av nuvarande Ryssland. Skulle vi ha en gränsdragning idag skulle t ex S:t Petersburg vara svenskt.

Backar man bandet och tittar på Romarriket som existerade  ca 700 f. Kr. och 500 e. Kr så blir allt ännu mer komplicerat. När det var som störst sträckte sig Romarriket över stora delar av västra Europa och hela medelhavsområdet.

Vi kan inte prata om "vi" och "dom". Vi är alla människor. En del är vita, andra är bruna, svarta, gula och röda. Men alla är människor. De flesta har samma behov oavsett vart man kommer ifrån. Vi behöver alla mat, kläder på kroppen, men framför allt behöver vi kärlek, känna att vi är älskade. Det behovet går över alla gränser, kulturarv och etnisk tillhörighet. Kärlek till en annan människa kan aldrig vara splittrande eller brutaliserande eller skapa hat.

Varför ska man då prata om vilka som har rätt att bo i vårt land och vilka som inte har det. Som mamma till ett funktionshindrat barn, bonussvärmor till en muslim, bonusmormor till en liten mulattflicka, sambo med en vallonättling så kan jag inte annat än känna att vi alla har samma värde. Oavsett var vi kommer ifrån eller vilken Gud vi tillber, eller inte tillber.

(Själv är jag rödhårig och grönögd. Det är inte speciellt svenskt.)

tisdag 26 juli 2011

Extremt trött

Jag har varit väldigt trött de senaste veckorna. Det är som att jag inte får sova tillräckligt mycket. Jag sover rätt oroligt så det kan vara en förklaring. Det trodde jag fram tills i natt. Nu har jag fått förklaringen.

Inatt har jag först startat upp ett musikcafé. Sedan startade jag ett vanligt café. Där jobbade jag i ca tolv timmar per dygn. Det är klart att jag är trött när jag vaknar. Jag har ju jobbat hela natten. Entreprenörandan vilar aldrig!

söndag 24 juli 2011

Nysydd väska

 Detta är en väska sydd i ett underbart vackert gobelängliknande tyg. Jag har gjort en enkel modell för att tyget ska få framträda så mycket som möjligt.

Du hittar mer uppgifter på på Cicki Designs facebooksida. Går du in på hemsidan så finns där även klickbara bilder där du kan se väskan i större format.

Helvetet på Utöya

En ögonvittnesberättelse.