lördag 6 juli 2013

Den sista för den här gången

Nu har jag sytt den sista tröjan för den här gången. Det blev ett linne till mig själv. Tyget räckte inte riktigt hela vägen så jag sydde på en kant. Det blev väldigt bra, tycker jag. Kanske till och med snyggare än om jag bara haft tvärrandigt hela vägen. Kul blev det i alla fall.

Nu är jag ganska trött på att sy. Men det behöver nog bara gå några dagar så är jag på det igen.....:-)

fredag 5 juli 2013

Nummer 5

Nu är det massproduktion på gång. Här kommer den femte tunika, som är till mig själv. Nu ska jag bara klippa till och sy ett linne också. Efter det är jag klar för den här gången.

torsdag 4 juli 2013

Många tröjor blir det

Nu är min första tunika klar. Nästa blir svart-och vitrandig. Den ska jag klippa till nu.

Morfar som kattvakt

En sten har fallit från mitt hjärta. Vi har haft svårt att få tag på någon kattvakt till Elvis den här gången. Sambons äldsta son brukar vara den som tagit det uppdraget i vanliga fall. Den här gången passade det inte in i hans planer. Så där stod vi inför frågan om vi skulle bli tvungna att stanna hemma i stället. Efter funderande fram och tillbaka så frågade jag pappa om han ville ha hand om Elvis denna vecka. Och det gick bra. Undrar nu om Elvis tycker detsamma. Jag tror det kommer att bli bra. Och att morfar och Elvis ska trivas tillsammans.

onsdag 3 juli 2013

En speciell lampa

Det blev ett väldigt impulsbesök på loppisen idag. Vi skulle veckohandla och fick ett infall att vi skulle åka på loppisen och titta efter soffa. Det fanns ingen. Däremot var det något som drog mig mot lamphyllan. Och där låg den. Maken till lampan vi köpt till dottern.

Vi vet inte vart vi ska ha den. Men jag kunde inte låta den ligga kvar. Det var den för häftig och speciell för. Någon väggsnutt ska vi väl ha över för denna väldigt speciella lampa. Det är Norrmans Keramik, Motala som tillverkat den.

tisdag 2 juli 2013

Ett linne

Ännu en tröja färdigsydd. Fast det ska nog kallas linne. Nu är jag färdig med dotterns saker. Nu ska jag klippa till en tröja åt mig själv.

söndag 30 juni 2013

Ännu en tröja

Ännu en tröja till dottern färdigsydd. Eget beröm luktar illa påstås det. Men vem bryr sig. Jag tycker ändå att den är grymt snygg.....:-)