söndag 11 maj 2014

Lycklig varannan onsdag

På hösten 1998 kom boken "Lycklig varannan onsdag, Damp-mammor berättar" ut! Dagen jag höll det första exemplaret i min hand tillhör ett av mina stoltaste ögonblick i livet. Vi hade gjort det!

Gunilla Boëthius och jag hade, i två års tid, skrattat, gråtit och skrivit oss igenom denna bok. Nu var den färdig. Vilken resa det hade varit. Vi hade skrivit om hur det var att vara mammor till våra speciella söner. För min del så blev det tjugo års sorg och glädje jag gick igenom. Vissa kapitel skrev jag med tårarna strömmande ut för ansiktet.

När Gunilla och jag lärde känna varandra så pratade vi om att det fanns väldigt lite föräldralitteratur som berörde barn med Damp/Adhd när våra barn växte upp. Det var egentligen bara Märta Tikkanens "Sofias egen bok" som funnits. Det var något vi hade saknat. Det var det som gjorde att vi bestämde oss för att skriva.

Vi skrev om kampen för att få en diagnos, kampen mot skolan och samhället, men vi skrev även om glädjen med våra söner. Vi ville belysa det mesta. Det vi ville med boken var att ge råd och tips hur man går vidare i den situationen när man upptäcker att man har ett speciellt barn.

Vi ville även skapa förståelse hos pedagoger, socialarbetare, psykologer, läkare och alla andra som mötte dessa barn. Vi ville skapa en förståelse i hela samhället att alla barn, ungdomar och vuxna är unika, på sitt alldeles speciella sätt.

Boken gavs ut på bokförlaget Cura. De överlät så småningom den till Studentlitteratur. För något år sedan kontaktade Studentlitteratur oss. De skulle ta bort boken ur sitt sortiment och erbjöd Gunilla och mig att ta hand om ett antal exemplar. Nu har jag haft dessa böcker liggandes hemma och funderat vad jag ska göra med dem. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att om det fortfarande finns ett intresse så säljer jag boken för en billig penning, 100:- plus porto 42:-. Så om det finns någon där ute som vill köpa boken kan ni maila mig på cicki@cickidesign.se .