lördag 3 mars 2012

Datorfodral

 De här två skönheterna ska snart flytta till Portugal.

Den orange är sydd för att passa en surfplatta och den gröna passar till en bärbar dator.


Det går alldeles utmärkt att måttbeställa datorfodral. Storlekarna på datorer och surfplattor varierar så mycket att det är svårt för mig att sy upp i förväg. Måttbeställer man så har man ju även möjligheten att välja tyg från min digra tygskatt.

fredag 2 mars 2012

Bloggar mer för varenda unge

Att jag i förra inlägget bloggar för varje unge har ni redan sett. Där tar Unicef upp problemen om hur barn far illa i främst tredje världen. Men i min värld bloggar jag även för barn i vårt land. Vi får aldrig glömma bort att det är barn som far illa även här. Det är lätt att glömma eftersom Sverige ändå tillhör en nation där inga barn borde fara illa. Ändå gör de det.

Det finns barn som växer upp med missbrukande föräldrar, där både droger, misshandel och svält förekommer. Det finns barn som växer upp med en eller två föräldrar som driver aktiv fysisk eller psykisk misshandel, även utan drogers inverkan. Det finns barn som växer upp i andra former av dåliga miljöer.Det finns barn som aldrig blir sedda av vuxna. Det är också en form av misshandel och gör väldigt ont.

I FN:s Barnkonvention står det att alla barn har rätt till en bra undervisning. Ändå lever inte Sverige upp till det. Funktionshindrade barn får inte alltid den hjälp och stöd de har rätt till. De särbehandlas på olika sätt, genom att de inte får tillgång till de resurser som de har rätt till. Barn som behöver andra former av stöd och hjälp i undervisningen får inte det. Barn mobbas i svenska skolor utan att någon vuxen ser eller tar hand om det. Även här finns stora brister i svenska skolor.

Så även om vi självklart ska tänka på barn som svälter, lever i slum, är på flykt eller lever under andra horribla förhållande ute i världen, så får vi heller aldrig glömma att det finns så många barn i vårt land som behöver oss. Vi måste se även de barnen.

torsdag 1 mars 2012

Blogga för varenda unge

 

Alltfler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn.

Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg.
Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!
UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.
Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom

onsdag 29 februari 2012

Virrhöna

Vissa dagar är jag virrigare än vanligt. Idag är en sådan dag. Vilket gjorde att jag glömde mitt bankkort i kortläsaren på Coop. Ibland är det tur att man har ett relativt ovanligt efternamn så det är lätt att söka rätt på mig. Personalen på Coop ska ha en stor eloge för att de ringde direkt och berättade vad som hänt. Så jag hann få tillbaka det innan jag märkte det och hann börja oroa mig.

måndag 27 februari 2012

Hemsytt bälte

Just nu har jag ett väldigt flexibelt midjemått. Det är lite jobbigt eftersom vissa byxor är ibland för stora och vissa byxor är ibland för små. Då kan man tycka att ett bälte skulle avhjälpa problemet.
Problemet var bara att det inte fanns något passande bälte. Vad gör man då? Jo, man syr sig ett. Av en gammal gardin! Kostnad 0 kronor. Gardinen är svärsonens gamla avlagda. Spännena av ett slaktat bälte som sett bättre dagar.


Alla sätt är bra, utom de dåliga.

Festväska

Finaste väska till finaste klänningen.

söndag 26 februari 2012

Festklänning

Nu är min fina festklänning klar. Den är sydd i en otroligt vacker taft som det skimrar av. Klänningen kommer väl inte riktigt till sin rätt på en galge. Jag kan ju berätta att den är snygg på och jag känner mig inte alltför tjock i den. Jag ser inte heller tjock ut i den här modellen.

Nu håller jag på med en matchande handväska till. Ska man vara fin så ska man vara det ordentligt!