lördag 8 mars 2014

Sophanteringslektion.

Idag har vi varit till återvinningen. Som vanligt en helg såg det bedrövligt ut där. Folk slänger allt möjligt. På helgerna är det värst. Massor av skräpet ska sorteras och lämnas på Returen, vår stora återvinningscentral. Men förmodligen är man för slö för att göra sig det besväret. Trots att de har väldigt generösa öppethållningstider.

Medan vi var där så kom det två unga flickor och slängde sopor. Bland annat ställde man ifrån sig en vanlig stålpall. Då kunde jag och sambon inte hålla oss utan sa till. Flickorna blev väldigt förvånade och sa att de trodde man fick göra så, eftersom de sett andra göra det.

Vi fick ett bra samtal med dem om hur man ska göra. Vi rekommenderade dem att googla på det hela. För det är ju faktiskt ett miljöbrott att bara ställa ifrån sig saker så där. Förhoppningsvis sprider dessa unga tjejer sina nya kunskaper vidare bland sina kompisar.

måndag 3 mars 2014

Fler loppor

 Då har vi loppat lite igen. Den här gången testade vi den stora loppisen i Vårbergs centrum. Där är det ju privata utställare, som en bakluckeloppis fast inomhus. Det fanns allt där. I vissa stånd var det mer eller mindre kaotiskt medan andra var mer strukturerade. De som visste vad de sålde tog mycket bra betalt. Så där man kunde fynda, det var i de kaotiska stånden. Där fick man ta tid på sig för att spana in godbitarna. Som ni ser så lyckades jag lite grand.

Tallriken är en Arabia, årstallrik från 1977. Helt klart ett fynd.

Även denna vas känns som ett fynd. Det är Uppsala Ekeby och designern är Mari Simmulson. Jag har sedan tidigare en likadan vas som är i flera blå nyanser.

Tyget vet jag ingenting om mer än att det är jäkligt snyggt. Och en stor bit som jag kan sy något snyggt av.