onsdag 17 juni 2015

Uppdateringar

Nu har jag varit inne i en sådan där period igen att jag glömmer att uppdatera här. Det har varit rätt mycket med olika läkarbesök och en massa annat. Förutom att springa hos läkaren så har jag sytt. Så ovanligt   :-)

Bland annat så hjälpte jag en god vän att lägga upp och sy in lite kläder. Hon plockade även fram detta kuddfodral. När jag frågade hur gammalt det var så berättade hon att hon hade broderat det själv när hon gick i skolan, i början av sextiotalet. Sedan hade det bara legat undanlagt. Nu ville hon att jag skulle hjälpa henne att sy ihop fodralet. Jag sydde även en innerkudde till eftersom det var en mycket udda storlek på fodralet.

För några dagar sedan var vi även ute på en skrutthandlingsturné. Det egentliga ärendet var att jag behövde en tvillingnål till att sy upp min goda väns tunika. Vi kom inte bara hem med en nål utan med en vattenkokare, en massa andra saker och detta tyget som jag fyndade för 15:-/metern. Sådana fynd kan man ju inte motstå. Det är nog egentligen ett gardintyg, men ska få bli en sommarklänning eller tunika. Modellen kräver en del tankeverksamhet och inte ens jag vet hur den kommer att se ut när den är färdig. Det kallas för Cickis design och växer fram eftersom jag syr   :-)


Jag har även fixat på balkongen. På den där shoppingturnén fyndade jag även pelargoner för 10:-/st. Jag gillar billigt så där fick ett gäng följa med hem. Nu är de i jorden och idag blommar alla igen, kan jag meddela.
         

Det här underbara tyget fyndade jag på en loppis i Sundvall när vi var där uppe i julas. Det är samma tyg egentligen, men olika delar av mönstret. Väldigt mycket 70-tal. Du hittar uppgifterna om dem på hemsidan www.cickidesign.se