lördag 20 februari 2010

Seg dag

Idag blir det inte många knop gjorda. Jag har en huvudvärk som heter duga. Vaknade av den i morse. Tog Alvedon och sov några timmar till. Sedan började det om. Vet inte om jag har en förkylning på G. Ska strax krypa ner igen få se om det går att sova bort.

fredag 19 februari 2010

Ännu en dag till handlingarna

Egentligen vet jag inte vart den här dagen tog vägen. Först nu har jag t ex hunnit gått min bloggrunda. Det har varit en massa annat som ropat på mig istället. Lite mailkontakter som var akuta bland annat.

Vid tretiden åkte vi ner på stan. Där uträttade vi lite ärenden och åkte sedan vidare till bonusdottern. Hon fyllde 27 år igår så nu skulle vi gratulera mer ordentligt. Det var första gången vi var till dem sedan de flyttade hem till stan igen. De bor i en liten etta i andra hand. Det är jobbigt för dem, men så länge som inte Alis uppehållstillstånd är klart så får de nöja sig med det. Hoppas det ordnar sig snart så de kan få ett förstahandskontrakt. Bonusdottern har ju inget fast jobb så därför är det viktigt att Ali får sitt uppehållstillstånd. Jag tycker det är konstigt att det ska vara så svårt. Han jobbar vitt, betalar skatt ordentligt, försörjer sambo och barn här i landet. Ska det vara så svårt då att låta han få stanna kvar.

Vi bjöds i alla fall på god mat och tårta med färska jordgubbar efteråt. Melina var som vanligt underbar. Vi har dansat och skuttat och tjutit jippie med armarna i luften. Hon skrattar åt allt. Krypningen är på G vilken dag som helst. Hon vet hur man gör med benen och hur man gör med armarna. Det är bara att koordinera ihop det är sista som ännu inte fastnat. Imorgon blir hon åtta månader, våran lilla solstråle.

torsdag 18 februari 2010

Terroristen

Vi har en terrorist boendes hos oss! Det är Elvis. Sedan Totte försvann så har Elvis blivit mer kelen än någonsin. Han har alltid varit kelen och slösat sin kärlek på oss. Men nu är det värre än vanligt. Han ligger ofta vid min dator och då ska jag klia honom hela tiden när jag sitter där. Slutar jag, för att till exempel skriva ett inlägg eller en kommentar, så kör han ner trynet i tangenbordet och visar väldigt påtagligt att sånt ska jag ju inte hålla på med. Jag ska ju fortsätta att klia honom. Om han då märker att det inte hjälper att köra ner nosen i tangentbordet så sätter han nosen mot mitt ansikte och börjar pussa på mig. Tror ni jag kan bli arg på honom. Nej, just det. Då får han mig att sluta skriva. Han är en riktig kärleksterrorist.

Varmbad

Nu har jag varit på vattengympan. Oftast klagar vi lite över att det är för kallt. Det kunde vi inte göra idag. Det var 37 grader i vattnet! Varmt och skönt när man ligger och slappar i ett badkar. Men att göra ett rätt tufft gympaprogram i det blev lite i häftigaste laget. Tur jag hade vatten med mig.

Fast mitt ryggonda som jag hade när jag gick dit har lindrats nu så helt missnöjd är jag inte.....:-)

TV-tips

För oss alla som inte är fullt så sportintresserade så kommer här dagens tv-tips. Kl 21.00 på TV4. Titta och njut. Sportnördarna får skylla sig själva.....:-)

Man kan ju också spela in och titta senare.

onsdag 17 februari 2010

Vissa dagar

En del dagar borde man inte kliva upp. Idag har det varit en sådan dag. Började dagen med att må illa och vara yr i huvudet. Det är i och för sig inte så ovanligt för mig. Det kommer från nacken när det blir så. Nackvärk alltså, som yttrar sig på det viset..

Sedan har min dator strulat som bara den. Jag har inte haft kontakt med nätverket, inte med skrivaren och inte fick jag något IP-nummer heller från början. Nu funkar den i alla fall. Det är hårddisken som är gammal och trött. Det får bli lite konstgjord andning mellan varven tills vidare.

Ibland längtar jag oerhört mycket tillbaka till det livet när man bara kunde gå och köpa en ny hårddisk när behovet uppstod. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget.

Mitt i allt detta så pratade jag med pappa en stund. Han fyller 79 år idag. Pigg och kry som attan. Han skulle börja spara nu så han kunde bjuda på lokal till åttioårsdagen, meddelade han. Tokgubben.....:-)

Jag hade planerat att börja på en beställning idag, men det får bli imorgon istället. Nu ska jag råstuva potatis och till det steka isterband från Lammhult. Det är mattips som jag fått från kära vännen Christina. Tips på goda isterband alltså. Råstuvad potatis har jag gjort många gånger förr.

Världens sötaste Melina

"Knyckte" bilden inne hos bonusdottern. Visst är Melina världens vackraste tjej?......:-)
Jag är inte ett dugg partisk, nähej då inte alls!

tisdag 16 februari 2010

Det finns surdegar och så finns det surdegar

När jag sytt klart en grej så brukar jag ta en syfri dag innan jag börjar med nästa sak. Lite för att tömma huvudet från sömnad och ställa om mig till nästa pryl. Så gjorde jag även idag.

Det tog lite tid för mig att pyssla med hemsidan och photoshop idag, för nu har jag lärt mig att "vattenstämpla" mina foton. Sedan la jag in lite mer grejer på Handgjorda saker. Vi tog en promenad till centrum och köpte semlor. Jag pysslade lite med surdegarna och gjorde lappskojs till middag.

Sedan......tog jag itu med något jag borde gjort för flera år sedan. Jag började sätta in papper i pärmar. Eller nja, det var inte det jag började med. Jag fick börja med att tömma en pärm för det var så mycket gammalt S K I T i den. Gamla papper från striden med försäkringskassan 2004 och 2005, gamla papper som rörde förra bilen som jag inte ägt på fyra år och så vidare. Ni fattar grejen. Jag fick inte ihop pärmen från början. När jag tömt den klar så var det lite skattepapper och lite nostalgigrejer som satt kvar.

Nu har jag börjat sätta in och jag känner mig så himla nöjd. Det är alltså mer än tre år sedan som jag gjorde något åt detta. Jag är egentligen inte slarvig med papper, men på något vis så hade det här hamnat på sidan vid flytten och sedan bara fylldes det på och kändes jobbigt att ta itu med. För någon vecka sedan så sorterade jag upp allt i två högar. En som var mina papper och en som var sambons papper. Nu har jag i alla fall börjat. Och det känns så himla bra.

Så inte nog med att jag pysslat med vetesurdeg och rågsurdeg. Jag har även pysslat med papperssurdegen.

Ny jeansväska

Nu har jag sytt klart en jeansväska. Ett tag var jag färdig att ge upp för det kändes inte bra. Eftersom jag inte gillar ufo:n (unfinished objects) så fortsatte jag att trula på. Nu är jag glad att jag gjorde det för jag är helnöjd med slutresultatet.
Inspirationen till den här väskan fick jag när jag väntade på min fikakompis efter mammografin. Då gick jag runt och tittade i affären. På Lindex fanns en väska som jag fastnade för.Det var den som inspirerade mig. Naturligtvis är denna ur mitt eget huvud men idén kom där.

Jag har sytt ihop jeanslappar och quiltat i sömmarna. Det är fiberfyllnad mellan yttertyg och foder för att ge det fluffiga intrycket efter quiltningen.
Handtagen är flätade och dekorerad med lite spets över sömmarna. Jag har även dekorerat med lite knappar för att möta det tuffa med lite romantik.

Som vanligt är det gott om fickor invändigt. Jag älskar fickor.

För den som vill se större bilder och mått så finns den upplagd på hemsidan.

måndag 15 februari 2010

Action

Idag är det full huggning här hemma. Jag bakar surdegsbröd, kokar ärtsoppa, syr klart en jeansväska och lägger in bilder på Hemgjorda saker. Det passar min kropp och mig alldeles utmärkt att jobba på det viset. Lite här och där, så att säga. Det gäller att variera sina rörelser. Dessutom är det inte fullt så aktivt som det kan låta. Brödet jäser och sköter sig nästan själv. Jag är bara där och viker ihop det ibland för att få in bubblor i degen. Ärtsoppan klarar sig också själv så när som på att det ska skummas lite då och då. Jeansväskan och bilderna kräver lite mer, men i gengäld blir det korta stunder i taget.

Så ser min dag ut. Det gäller att passa på när energin och inspirationen rinner till.

Hemgjorda saker

Ikväll har jag blivit medlem på en hemsida för oss som säljer hemgjorda saker. För enkelhetens skull så heter sidan just så, Hemgjorda saker. Det är bra för oss som sitter hemma och pular på att ha ett forum där vi kan lägga ut våra grejer. Som ett komplement till hemsidor och bloggar. Ett tips till er som funderar på att gå med. Fundera inte längre. Det är gratis just nu att bli medlem, så passa på.