lördag 1 september 2012

Gårdagen

Igår var det vrålshopping. Vi började i Birsta där sambon äntligen fick ett par nya chinos och ett nytt bälte. Han köpte även ett par nya fina vinterskor. Allt sånt här har vi ju tidigare hankat oss fram med nödlösningar så det kändes så bra att han äntligen skulle få något riktigt på fötterna.

Det är ju så när man haft dålig ekonomi i så många år som vi haft. Ju längre tid man tvingas leva så, ju större är behovet av riktiga grejer. Nu börjar vi hämta igen en del,  så just nu känns det som att vi är färdiga på kläd-och skobiten. Nu klarar vi oss bra länge. Våra vinterjackor är väl siså, men de får duga en säsong till.

Sedan skulle vi åka på en ny loppis som dottern och svärsonen hitta. Oj, vad fina saker han hade.Han hade en hel del från Upsala-Ekeby som tillhör mina favoriter. Men han var lite dyr. Så vi tittade mest. Vi hade några saker vi var sugna på, men kände att vi redan gjort av  med för mycket pengar. Då berättade mannen  att han skulle ha halva priset på det mesta de sista veckorna. Vi tolkade det som att det gällde nu. Då blev allt genast intressantare. Så jag bestämde mig för att jag skulle  ha en jättefin tobaksburk från UE. Dottern hade fastnat för  en fotogenlampa. Så mannen börjar slå in det och så säger han hur mycket vi ska betala. "Men var det inte halva priset", frågade vi. Då sa han att det är helgen om två veckor. Vi försökte få han att släppa grejerna åt oss nu för halva, men det gick han inte med på. Då blev vi sura och struntade i allt.

På kvällen kom sonen och åt middag med oss. Nu ska vi till honom och städa hans lägenhet. Regnet vräker ner så svampskogen får  vänta.

fredag 31 augusti 2012

Framme

Nu är vi på plats. Resan gick bra och både SL och SJ skötte sig perfekt. Kära svärsonen hämtade vid tåget. Efter god  middag och massor med prat så somnade vi gott i vårt eget lilla gästrum aka skrubb.

Idag vräker regnet ner så det blir Birsta köpcentrum och loppisrunda. Vi ska även leta hjortronsylt som dottern ska ha till en sås. Det verkar vara en bristvara än så länge innan nya skörden kommer ut i butikerna. Få se om vi lyckas. Kanske vi borde kontakta någon vän som haft tur på myrarna i år.

torsdag 30 augusti 2012

Längtar

Om några timmar bär det iväg. Nu är det bara att hoppas att pendeltågstrafiken funkar så vi inte missar tåget norrut.

Eventuellt så mobilbloggar jag lite. I alla fall så pass att ni vet att vi lever.....:-)

onsdag 29 augusti 2012

En dum en

Jag har hört sägas att det som inte dödar kan bli ett bra blogginlägg. Så kändes det igårkväll.

Som jag berättat tidigare ska vi åka till Sundsvall imorgon. Idag ska jag packa. Men eftersom jag är en virrig människa började jag förbereda lite redan igår. Bland annat så skulle jag föra över ny musik från datorn till mobilen. Jag ville ha lite ny bra musik att lyssna på när vi sitter på tåget.

Jag är helt övertygad om vart jag har min USB-sladd. Men den ligger inte där den borde. Alltså frågar jag sambon om han vet vart den är. Det var han som senast dammade på mitt skrivbord. Så inom mig är helt övertygad om att det är han som slarvat bort den, nu när jag inte hittar den. Om jag är den virriga, så har han den slarvige.

Vi letar, men hittar inte sladden. Då säger jag, lite surt, att vi skiter i det här. Jag har gammal musik jag kan lyssna på. Vi sätter oss att titta på TV, men i varje reklampaus är vi ändå och letar. Ställena vi letar på blir mer och mer osannolika. Till slut konstaterar vi att sladden har förmodligen ramlat ner i papperskorgen och blivit bortkastad.

När kvällen är slut och vi ska börja nattningen så sitter jag och tittar på laddningssladden till mobilen. Lite tankspritt drar jag bort själva stickkontakten och ser nog rätt dum ut vid det tillfället. Där är ju USB-sladden! Mysteriet löst! Idag ska det laddas musik.

Det man inte har i huv´et får man ha nå´n annanstans.

tisdag 28 augusti 2012

Vården här och där

Sambon har en gammal släkting, morfar O, som är mycket sjuk nu. Så sjuk att han tillbringar sin sista tid på en palliativ avdelning på sjukhuset i vår stad. Igår var vi och hälsade på honom.

För tre år sedan låg även Mamma E  på en palliativ vårdavdelning. Fast i en helt annan stad.

Dessa två avdelningar borde ju vara lika, eller i alla fall likvärdiga. Det var de inte, kan jag ju säga!

På Mamma E:s sjukhus var det ljust och glatt och mycket färger. Man nästan inte kände att man var på ett sjukhus. Personalen tittade in ibland och undrade om vi hade det bra. Alltid med ett ljust och glatt leende.

På morfar O:s avdelning är det grått och trist. Stängda dörrar och ingen personal som ler, i alla fall inte så mycket. Man är hela tiden medveten om att man är på ett sjukhus. På de två timmar vi var där var det inte en endaste personal som kikade in och tittade till O.

Fy fasiken för att bli sjuk och inte få välja själv vart man vill dö. Imorgon ska vi åka upp igen. Morfar O önskar sig en öl och en blomma. Det ska han få. Sedan får personalen säga vad de vill om det.

söndag 26 augusti 2012

Veckan som gått och veckan som kommer

Vilken härlig vecka vi har haft. Det har varit besök av god vän, besök hos god vän och däremellan härlig shopping. Vi toppade med en fantastiskt helg.

I fredags kom goda vännerna S och S. Vi bjöd på god fisksoppa, hembakad surdegsciabatta och fruktsallad som efterrätt. Tanken var att vi skulle åka ner på stan till klockan åtta när Hoven Droven spelade på festivalen. Vädret hade svårt att bestämma sig så klockan var nog över nio innan vi kom iväg. Men vad gjorde det. Vi umgicks och hade det mysigt hela tiden.

Fredagskvällen bjöd även på Amanda Jenssen så henne missade vi inte. Oj, vad jag gillar den tjejen. Kvällen avslutades med en pubrunda som inte gick av för hackor. Det var nästan som på den gamla goda tiden när man orkade hur mycket som helst.

Igår var sambon och jag ensamma. Vi åt gott hemma och även denna kväll åkte vi ner på festivalen. Vi såg först Top Cats. Vilket ös och vad roligt det är att unga killar plockar upp de härliga gamla rocklåtarna så de inte faller i glömska.

Vi gick sedan en liten runda på stan och istället för pubrunda så blev det en kaffe och kanelbulle. Det var inte heller dumt.

Kvällen avslutades med en av mina idoler, Jill Johnsson. Vilken tjej. Var det ös på Top Cats slog hon det med hästlängder. Hon är bara så bra. Och jag njöt. Och stampade takten. Och klappade händerna. Härligt.

Det blev tidig buss hem för nu värkte kroppen ordentligt av alla kroppsrörelser. Smakar det så kostar det. Idag är det vilodag för imorgon drar det igång igen.

Imorgon kommer bästa extradottern C för lite sömnadshjälp. Tisdag är det tvättstuga och på onsdag packar och packar jag. För på torsdag bär det av till Sundsvall. Med tåg. Det är andra gången vi åker tåg upp. Hälften så dyrt som med bilen. Nackdelen är att man får släpa lite mer, men det kan inte hjälpas. Tidsmässigt spelar det heller ingen roll.

Oj, vad jag längtar efter att få krama om mina älskade barn och kära svärsonen. Vi ska plocka svamp, göra loppisarna osäkra och en massa annat kul. Eventuellt blir det städning av sonens lägenhet också. Själv säger han att det inte behövs, men vi har lite olika åsikter om vad städning innebär. Så vi får se om vi hinner och orkar.

Här kommer nu ett lite smakprov från Jills senaste platta.