fredag 24 april 2015

Nya byxor

För ett tag sedan så fyndade jag två gardinlängder på en loppis. De var i fin linneväv i en underbar syrenlila färg. Först visste jag inte vad jag skulle göra med tyget, men till slut kom jag fram till att det skulle passa bra till ett par sköna byxor.

Nu är de färdiga. Det blev lite snålt om tyg så jag fick improvisera lite. Till exempel så fick det bli muddväv i linningen eftersom det inte fanns tyg så det räckte. Även om jag själv är väldigt kort så blev benlängden också i kortaste laget. Men för att förvilla det så drog jag ihop dem lite och satte en knapp längst ner för att pösa upp byxorna lite.

Jag är väldigt nöjd och tror det kommer att bli ett par favoritbyxor. Jag blir även glad när jag själv kan se att jag blivit lite smalare, även om det finns en hel del kvar att ta på.onsdag 22 april 2015

Dagens rätt

Idag lagade jag en gammal favorit. Vi hade köpt gröna äpplen men de var för sura och hårda för att ätas på vanligt sätt. Så jag använde de i maten istället. Där passade de perfekt både när det gällde smak och konsistens. Rekommenderas varmt. Smaklig måltid.

Het falucurry med pasta

1 stor lök
3 gröna äpplen
40 cm falukorv
chilisås
vitlök
curry
grädde
ev salt o peppar

Hacka löken, skala och tärna äpplena, skär korven i 2 cm-kuber. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken med curry (Det ska vara mycket curry, och den ska vara stark!) Häll sen i också äpplen och korv och fräs en stund.

Pressa i ett par rejäla vitlöksklyftor och häll på chilisås, ca 2 dl. Lite, lite vatten kan tillsättas, bara så mycket så det inte bränner i botten.


Smaka av, det ska vara ordentligt starkt, tänk på att pastan tar bort en hel del av hettan sen. Om du är snål med curryn, eller använder en mesig sort kanske lite salt och peppar kan behövas. På med locket och låt puttra en stund. (Hur länge vet jag inte riktigt, men ungefär här brukar jag sätta på spagettivattnet, och så får alltsammans vara klart samtidigt.) När ca 5 min återstår tillsätts grädden i grytan. Börja med 1 dl och prova dig fram. Bästa pastan till den här såsen tycker jag är tagliatelle (bandspagetti). Att dricka till går nog öl bättre än vin.

måndag 20 april 2015

Huvudbry

Ibland kan man fundera över hur ens eget huvud fungerar egentligen. Igår höll jag på att klippa till ett par byxor. Det är en gammal linnegardin som fått offra sig. Tygtillgången var begränsad så det gällde att klippa klokt.

Bland annat skulle det vara två längre bitar till linningen. Jag klippte till dem och la dem sedan åt sidan och klippte klart allt det andra. Sedan tänkte jag inte mer på dem. Förrän idag! Jag hittade dem inte någonstans och paniken låg verkligen på lur. För de småbitar som finns kvar av gardinen räcker inte till mer än just småbitar.

Jag funderade och funderade. Jag tappade helt fokus för det jag egentligen borde hålla på med, att sy fickorna på byxorna. Jag letade högt och lågt och började till slut fundera om jag skulle kontakta det Okända. Kanske husspöket hade varit framme för att skoja med mig.

Till slut tänkte jag att jag måste släppa det tills vidare. Jag tänkte att jag kanske kunde få tag på ett bit liknande tyg att fuska till det med. När jag väl släppt tanken började hjärnan jobba på egen hand och till slut så kom jag på ett ställe där jag inte letat.

Det är nämligen så att det ska finnas med lite muddväv till byxorna. Jag hade inventerat muddvävsförrådet igår. Tänk om det var så att jag lagt ner linningstyget i den lådan när jag plockade undan. Mycket riktigt, så var det det jag hade gjort. Tur att hjärnan jobbar på egen hand ibland. Nu kan jag koncentrera mig på det jag egentligen ska göra, nämligen sy byxor.

söndag 19 april 2015

Lunchväskor med fikatema

Nu finns det några fler lunchväskor. Den med röda och den med svarta handtag såldes på en gång, så det finns bara två kvar nu. Du hittar mer uppgifter på hemsidan www.cickidesign.se

Nu ska jag sy lite tygväskor varvat med kläder till mig själv. Det ligger redan tyg till byxor som jag ska klippa till imorgon.