lördag 17 maj 2008

Två söta bäbisar

Jag måste bara få dela med mig av det här. Lyckades inte kopiera in filmen så ni får den på länk istället. Den är helt ljuvlig.

fredag 16 maj 2008

En skrivarkatt

Undrar om Elvis tänkt klona sig?

Blå burkar

Nu har jag sytt burkar i blåa färger. Yttertyget är en kraftig bomull. Tyget heter Bönan, designat av Björk-Forth för Almedahls. Även innertyget är en kraftig bomullsväv. Det tyget har jag även använt till burkar i två andra färgställningar. Eftersom det finns enbart detta par så säljs de bara tillsammans.

torsdag 15 maj 2008

Kreativ terapi

I måndags var det Fibromyalgidagen. Då var bästa väninnan på en föreläsning där man bland annat pratade om hur helande det är för kroppen med någon form av kreativ terapi. Det var ingen nyhet för oss som lever med fibro. De flesta av mina fibrovänner sysslar med någon form av kreativitet. Ute i stugorna så sys det, det stickas, det målas, det drejas och det skrivs. Själv syr jag, som ni vet. Dessutom stickar och skriver jag. Både jag och mina vänner vet att vi mår bra av att vara kreativa. Nu är det även vetenskapligt bevisat att vi haft rätt hela tiden.

Äntligen

Jag läser på nyhetssajten idag att nu har Socialstyrelsen gått ut med rekommendationer till läkarna att man ska sjukskriva personer med utbrändhetssyndrom. Äntligen! Hoppas nu bara att en sådan rekommendation gör att förskräcklingskassan slutar med sin häxjakt på utbrända patienter och andra med liknande sjukdomar.

Mitt nattliga liv

Jag drömmer något kopiöst mycket och det är oftast enbart knäppa drömmar som jag inte förstår mig på. Vissa dagar kan jag minnas två - tre konstiga drömmar, som jag drömt under natten. Jag är ju uppe flera gånger per natt och det gör väl att jag minns drömmarna. Det är ju det jag drömt precis innan jag vaknar som jag kommer ihåg.

Man säger ju att när man drömmer så bearbetas det man varit med om under dagen, eller om man har något man undrar över så kanaliseras det genom en dröm. Nu lever jag ju ett väldigt lugnt och ensidigt liv så jag förstår då inte varför jag drömmer så förvirrat. Det finns sällan något som behöver bearbetas från den gångna dagen.

Är det kanske så att jag lever ett så händelselöst dagliv att jag måste släppa loss under natten?

tisdag 13 maj 2008

Miljökasse

Här kommer det en ny som jag kallar miljökasse. Perfekt i storleken för att handla mat i. Naturligtvis även tvättbar på 40 grader.

Det har varit lite tunnsått med blå saker från mig, men igår fyndade jag några blå stuvar. Så är blått en favoritfärg så har du chansen nu.

Yes, yes, yes

Har just dansat en glädjedans för sambon. Kan ni tänka er det, en halvfet, värkbruten, liten tant som dansar och krumbuktar sig. Det är en syn för gudar, det vill jag lova. Varför nu detta stolleprov. Jo, jag vann Amanda Jensens debutalbum som jag skrev om här.

Gissa om jag är lycklig nu. Jag har väntat länge på att den skulle släppas. Så får jag chansen att tävla om den och har sådan tur att jag vinner den. Det är lycka.

söndag 11 maj 2008

Återvunna böcker

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra. Vi var till återvinningen med en massa skräp. När sambon ska lägga förpackingar i det kärlet så ser han en massa böcker som låg kastade där. Så han plockade ur alla han kunde nå. Vi fick ihop en hel kasse. Det var fina böcker, inget slitna och förstörda och de var rena. Så jag tog hem dem och torkade av dem för säkerhets skull. Det var dessutom bra titlar. Det var bara två av dem som jag läst. Nu har jag ju rensat ur vår egen hylla den här helgen så vi har inte plats att ställa dit något nytt. Men jag tänkte att jag läser de här böckerna och sedan kör jag ner dem till Röda Korset. Trodde väl aldrig att man skulle kunna fynda böcker på återvinningen.....:-)