fredag 11 april 2008

Efterlysning

Någon skrev ett recept som innehöll "balsamvinägercreme" för ett tag sedan. Nu har jag hittat balsamvinägercreme men hittar inte receptet. Hjälp!!!

Den där Murphy

Nu har han varit framme igen, Murhpy. Ikväll pajade videon!

torsdag 10 april 2008

En surkärrings funderingar

På senare år har det poppat upp en massa produkter som vänder sig enbart till oss som är 50+. Det är tidningar som M Magasin och Plus. Nu har det tydligen även kommit en tidning som heter Hemtrevligt. Dove presenterar en hudvårdsserie som enbart vänder sig till oss äldre. Man har till och med hittat på ett ord som benämner oss 50-plussare. Numera ska vi tydligen kallas för mappiesar. Vilket hemskt ord. Jag kallar mig hellre för mupp än för mappie. Läser man dessa 50+-tidningar så får man läsa en massa repotage om hur hur mappiesarna (Gud vad jag hatar ordet) tar över världen genom att bland annat flytta utomlands på sin ålders höst. I och för sig inget nytt, men nu går man ut med budskapet att det kan de flesta 50-plussare ägna sig åt. Man har även undersökningar om att mappiesar föredrar att köra nercabbat och köpa motorcykel. Det är moderepotage där man kiknar när man läser priserna på kläderna. Vi anses numera vara den köpstarka generationen.

Men man har glömt en grupp. Vi som är 50-plus men av någon anledning inte längre kan förverkliga oss själva och följa våra ambitioner. Vi som inte längre kan jobba och vara köpstarka. Vi som lever på en förtidspension på sju-till åttatusen på månad. Hur ska vi göra? Vi kan absolut inte flytta utomlands. Vi får vara tacksamma att vi har tak över huvudet. Vi kan inte köra nercabbat utan får vara glada om vi har råd med en femton år gammal Ford. Vi kan inte köpa kläder och skor i tusenkronorsklassen. Vi är tacksamma om vi hittar något på Lindex och Kapp-Ahl för halva reapriset. Vi har inte ens råd att köpa dessa självförverkligande tidningarna utan får köpa dem i grupp och turas om att läsa. När kommer det något frestande för oss?

onsdag 9 april 2008

Lagen om alla tings jävlighet

Den där Murphy, ni vet. Ibland tror jag att han bor hos oss. Igår skulle sambon till tandläkaren. Han hinner åka med bilen ca 100 m när han inser att det är något som inte stämmer. När han kollar så visar det sig att det är punktering på ena framdäcket. Han tar sig tillbaka till parkeringen. Det är bara att ringa och avboka tandläkarbesöket. Vi kommer fram till att det är lika bra att skifta till sommardäck på en gång. Vi går upp på vinden och släpar ner dem till lägenheten. Bästa vännen S kommer med en garagedomkraft för att vi ska kunna fixa det hela på ett bra sätt. Då börjar det att toksnöa!!!

Så däckbytet spolas för dagen. Därav fyra sommardäck i vår hall. För att ta sig från parkeringen så behövdes ändå ett däcksbyte. Idag skulle det ske. Sambon släpar med sig två däck ner och börjar. Jag höll mig unden och kröp ihop vid symaskinen eftersom jag vet hur det brukar osa vid sådana här tillfällen. Till slut kom han upp, helt färdig. Svetten lackade och han var kolsvart. Ett däck var bytt. Nu är det ju så att han inte är i sin krafts dagar längre, långt ifrån. Så det där blev för mycket.

Men nu är i alla fall bilen i kördugligt skick så det är väl bara att ta ner resterande däck och åka till vår bilmek så får han hjälpa till att byta resten. Snön som aldrig kom till jul ligger fortfarande kvar som ett vitt, retfullt täcke. Man nästan ser hur det räcker lång tunga åt en. Nu vill jag att det ska bli vår, riktig vår.

Vår hall för närvarande

Just nu i vår hall finns det: 4 sommardäck (ska skiftas på bilen), ett gammalt köksbord (ska till sopstation), ett gammalt soffbord (vinden), en utdragsskiva till mitt nygamla sybord (vinden), en hel hög med gamla datorprylar typ sladdar, högtalare, fläkt mm (Tradera), en DVD (Tradera), ett mixerbord (Tradera), en stor tomkartong typ "bra att ha"(vinden), en stor bit linoliummatta (vinden), en kasse med rena ovikta lakan (linneskåpet, som för närvarande är blockerat av sommardäck). Förutom detta då det vanliga med ytterskor och ytterkläder och två puffar. Hoppas ingen tänker hälsa på oss inom en snar framtid.

Tänd ett ljus

Tänder ett ljus för Engla och hennes familj. Tänder det även för familjen i Arboga och familjen i Surahammar och för alla andra som har det jobbigt. Det händer så mycket hemskt just nu.

Hittade uppmaningen hos Whisky & Champange.

tisdag 8 april 2008

Är jag vuxen eller?

Hittade en länk hos Barbamorsan. Där kunde man testa sig för att se om man är vuxen. Jag vet inte hur jag ska tolka mitt resultat. Min vuxenpoäng blev 24.2 vilket tydligen innebär att jag är 46.8 år. Jag förmodar att det är den mentala åldern som avses. Eftersom min biologiska ålder är strax under 60 så undrar jag nu, är jag mentalt omogen eller börjar jag gå i barndom. Eller ska jag helt enkelt ta det som en komplimang. Eftersom jag anser mig själv som en positiv person så väljer jag det sista. Och ska jag vara ärlig så stämmer det nog rätt bra. Jag känner mig inte så gammal som jag är, rent mentalt. Rent fysiskt så är jag betydligt äldre, men det är en annan historia.

söndag 6 april 2008

Nysytt

Nu har jag sytt en plånbok som passar till väskan jag gjorde tidigare.

Den är tredelad och innehåller sedelfack, myntfack och fack för kort. Myntfacket stängs med en tryckknapp och hela plånboken stängs med kardborrband.Jag gjorde även ett bokomslag för pocket i samma tyg.Bokomslaget passar som sagt var till den vanligaste pocketstorleken och har även ett bokmärkesband.
Vill man som sagt var kombinera så ser allt ut så här tillsammans.