fredag 10 april 2015

Fredagsmys, eller kanske inte.

Nu är jag sur på Telenor. Fick ett brev från dem idag. Det låter flott när de börjar brevet med jag kommer att få fortsätta med fri surf. Dessutom ska jag få något som många andra saknar, enligt Telenor. 4G,WOW!  Dessutom talar de om för mig att jag får ett av marknadens bästa pris på mitt abb. Det finns bara en hake i det här, de höjer min månadsavgift från 199:- till 299:-. Det kallar jag inte ett förmånligt erbjudande. Sedan har de listat mina nya "förmåner" .

Grejen är att de är totalt ointressanta för mig. Fortsatt fri surf, jag som surfar så lite på telefonen. Uppgradering till 4 G, min telefon klarar inte det och jag är så nöjd med den att jag inte vill byta. Inte just nu i alla fall.Utökad pott till 299:-. Hallå, jag klarar mig redan nu under 199:-. Unt zu weiter!

Efter att suttit en halvtimme i kö så har jag nu pratat med en rar tjej. Hon ska skicka hem lite uppgifter på andra abb. Annars får någon annan äran att vara min teleoperatör.

torsdag 9 april 2015

Torsdag 9 april

Idag har jag bokat läkartid. Jag har börjat få stora blåmärken på benen och vill veta vad det beror på. Läser man på Vårdguiden kan det bero på mediciner som jag använder. Men jag vill ändå få det kontrollerat av en läkare.

Dessutom har jag problem med mitt diafragmabråck så det blir lite olika saker att ta upp. I mitten på maj fick jag tid, om jag vill ha min listade läkare. Och det ville jag. Det är ju inga akuta saker så jag tycker att det lönar sig att vänta tills jag får träffa henne som jag tycker om och litar på.


onsdag 8 april 2015

Lunchväskor

Just nu tillverkas lunchväskor för fulla muggar. .....:-)

måndag 6 april 2015

Annandag påsk

Det är fastedag idag. Det kändes som att det behövs efter helgens mat och fikabröd. 

Dessutom behövde jag några nya grytlappar, så jag knåpade ihop de här.


söndag 5 april 2015

Påskdagen

Vilken natt jag har haft. Önskar jag kunde fylla på med "vilken underbar natt", men det är tvärtom. Jag har ett diafragmabråck. När det diagnostiserades för drygt tjugo år sedan var det stort som ett plommon. Nu gissar jag att det är som en knytnäve i storlek.

Den gången när jag gick till läkaren var efter ett anfall när jag trodde jag fått en hjärtinfark. Så ont hade jag. Som tur var så var en väninnan hemma hos mig när det hände. Hon är gammal distriktssköterska och hon lugnade mig med att det var nog ett diaframabråck jag hade. Mycket riktigt.

Jag har lärt mig hantera det så jag har inte haft så stora problem genom åren. Men det började bli värre efter att jag började träna. Jag pratade med min läkare om det och hon trodde att det beror på att min lungkapacitet har blivit så pass stor att lungor och bråck numera bråkar om utrymmet. Det låter logiskt.

I natt hade jag ett h-vete. Halsbränna och magsmärtor. Jag tar alltid en halv insomningstablett för att kunna varva ner och somna. Den halvan hjälper för det mesta. Inte i natt. Efter att försökt med en massa andra knep, som avslappningsmusik och talbok så gav jag upp. Kl 5 imorse stoppade jag i mig en hel stilnoct till. Jag var bara tvungen att få sova. Grejen är att man blir skitseg dagen efter, men vissa smällar får man ta.

Jag har fortfarande känning av bråcket och en halsbränna from hell. Jag måste kolla upp om jag inte kan få operera bort bråcket, för jag kan ju sluta träna för att bråcket ska få plats. Det finns inte på kartan.

För att få något gjort idag så ska jag göra babanagoush och kyckling till middag. Sy några nya grytlappar till mig själv och klippa till lunchväskor.