torsdag 9 april 2009

Påskfnatt del 2

Nu har jag dammsugit och sladdat golven. ( I Västernorrland sladdar vi golven, i andra delar av landet så moppar man, torkar man osv) Jag har dammtorkat och städat badrummet. Skurat ur micron och planterat om några pelargoner. Jag har även haft besök av unga väninnan Cissi. Jag har även vilat mellan varven. Annars hade det aldrig gått vägen.

Nu ska jag bara fixa lite käk. Är man bara två gamlingar som bor tillsammans så äter man när man har lust och tid. Jag märker att jag måste nog även städa glasögonen, för det är fläckvis dimma på dem.

Nu är kroppen mör men det känns himla skönt. Vid tvåtiden imorgon hämtar vi sonen vid pendeltåget. Det ska bli mysigt.

Påskfnatt

Gissar att det är sonens besök som gjort att jag fått städfnatt. Jag skurar och fejar och njuter av Ajax-doften och att få det fint omkring mig. Jag använder kvasten till annat än flyga på. Kaffehurran står på så jag kan ta mig en fikapaus vid behov.

Flyg försiktigt där ute.

onsdag 8 april 2009

Utan eget ansvar

Ibland blir jag förvånad över folks inställning. Jag har tvättdag idag och var nyss ner. Min grannfru på samma våning som oss tvättade i den andra tvättstugan så vi fick sällskap upp i hissen. Utanför hiss var det utspilld ketchup som jag kommentared med att en flaska kanske gått sönder. Min grannfru tyckte inte det gjorde något för det var ju bara för HSB att städa upp. Visst, svarade jag, men tillade att jag tyckte det var trist att folk börjat kasta skräp utanför tvättstugorna. Det har nämligen blivit en skräphörna där. Min grannfru höll inte alls med mig utan tyckte att det var HSB:s skyldighet att ta rätt på skräpet efter oss. Vi betalar ju ändå så hög hyra! Jag fortsatte att argumentera, att det är vi som bor i huset som drabbas om det är smutsigt och stökigt, samt att då kanske höjs hyrorna ännu mer.

Till saken hör att HSB tog över dessa hus för drygt tio år sedan. De var de oerhört nedgågna och sunkiga. Nu har de reparerat husen lite eftersom och vårt hus är det som är helt färdigt. Man har renoverat lägeheterna helt och hållet, vi har fått nya fina treglasfönster, elcentralerna är utbytta och vi har fått många fler elkontakter i varje rum, det är stambytt, hela entren och trapphus är nyrenoverade och omkaklade, vi har numera postboxar i entren, vi har kameraövervakning i trapphuset för att förhindra förstörelse, källarutrymmena är helt omgjorda, man har isolerat hela huset så det finns inga golv-eller fönsterdrag, husgrunden är åtgärdad mot fukt, vi har två sprillans nya hissar, man har satt in lampor som tänds automatiskt när man kommer för att spara el. Utemiljön är också åtgärdad, på parkeringarna har vi fått nya elstolpar med timer plus en massa annat. Man har verkligen gjort allt för att vi ska få en fin boendemiljö. Så småningom är det tänkt att det ska göras om till bostadsrätter.

När nu HSB har gjort så fint här, kan då inte folk hjäpa till att vi ska få fortsätta att ha det så här fint? Har man helt tappat allt ansvarsbegrepp? Är det så vårt samhälle ska fungera i fortsättning?

Klockan den går och går

Jag vet inte vart tiden tar vägen nu för tiden. Det är så mycket jag skulle behöva göra, men jag får bara inte till det. Lägenheten skulle behöva storstädas. Det lagras dammråttor som samsas med kattsand som sprider sig över golven. Fönstren är snart ogenomskinliga. Blommorna nickar och ber om vatten och omplantering. Frysen skulle behöva frostas av. Jag har lakan ligger ovikta sedan förra tvättdagen och idag är det en ny sådan, så de måste jag i alla fall vika och stoppa in i skåpet.

Det är som om jag drabbats av en enda stor trötthet. Det enda som hägrar är datorn, varvat med symaskinen. Allt annat hänger som ett tungt ok över mig. Kanske är det vårtrötthet, kanske är det en reaktion efter det som varit den sista tiden. Det dåliga samvetet blir större och större och inte blir man piggare av det.

Skärpning tjejen, nu tar jag nya tag och struntar i hur det ser ut här hemma. Välkomnar sonen med stora famnen på fredag och jagar iväg alla dammråttor. Jag tror inte sonen kommer att se dem. Vi ska äta gott, hitta på kul saker, men framför allt ska vi umgås och bry oss om varandra.

måndag 6 april 2009

Påskfrämmande

Sonen ska komma ner till Mamma E:s begravning. Den är på onsdagen efter påsk. Så han planerade att åka ner på annandag påsk och sedan åka hem direkt efter begravningslunchen, eftersom han då kunde åka med min syster och bror.

Igår ringde han och sa att han tänkte komma ner på långfredagen istället när han ändå skulle åka. Gissa vilken mamma som är extra glad idag. Nu ska det planeras påskmat för sonen är en matglad filur.....:-)

söndag 5 april 2009

Schlep bag

Jag brukar inte sy väskor och kassar efter mönster. Men den här gången har jag gjort det. Jag kände att jag behövde sy i lite lapptäckesteknik. Det var så länge sedan jag gjorde det. Jag hittade ett mönster här där man kan hitta en hel del kul gratismönster.

Kassen var jättekul att sy. Särskilt roligt blev det när jag insåg att jag höll på att sy en fotboll. Jag hade alltså vänt de översta trianglarna åt fel håll. Som tur var så hade jag nålat det mesta för att kolla hur det skulle bli så det blev inte så mycket sprättande ändå.

Min engelska är väl sisådär och här finns ju en del fackuttryck så efter ett långt trulande med handtagen så gjorde jag dem på mitt eget sätt. Annars var kassen lätt att sy och texten var ganska begriplig. Jag har lärt mig några fler uttryck som jag stoppat i kunskapsbanken till nästa amerikanska projekt.

Kassen var fodrad enl mönster men inte inredd. Så det har jag gjort så man kan hålla reda på nycklar, mobil och plånbok utan allt för stora besvär.
Den här kassen ska jag ge bort till någon som behöver lite extra färg i tillvaron just nu. Sedan ska jag göra en likadan kasse till fast med andra tyger och färger. Men först ska jag sy en bordstablett i form av ett lönnlöv till min syster. Hon ska ha sex stycken så jag syr ett sånt lite nu och då tills jag fått ihop till sex stycken. Vi åker norrut den 23 april så tills dess måste de vara klara. Jag har gjort fyra nu så det känns inte så panikartat.