lördag 15 augusti 2015

Rapport från vår Sundsvallsresa.

Vi åkte upp på kvällen den 1:a augusti. Vi startade med ett stopp i Uppsala där vi lämnade Elvis hemma hos min pappa. Det blev ett snabbt stopp eftersom vi var sent ute. Samtidigt var det väldigt skönt att köra på kvällen. Svalt och lite trafik.

När vi kom fram så blev vi bjudna på varsin svampsmörgås. Det kändes helt rätt. Eftersom klockan var mycket när vi kom fram så blev det en stunds prat innan vi packade upp och gick och la oss. Vi hade ju åtta dagars samvaro framför oss, så vi skulle hinna umgås ändå.

Söndagen blev en vilodag efter resan. Eftersom vädret var fint så blev det lite bilvård. Fröken Mercedes har börjat få rostfläckar som behövs åtgärdas. Det är lättare att pyssla med sådant hos dottern och hennes man. Man har ju tillgång till allt på ett helt annat sätt än om vi ska hålla till på vår egen parkering. Dessutom är svärsonen snäll och ställer upp och hjälper till. Sambon och han trivs också med att jobba tillsammans.

På måndagen var vi och träffade sonen. Han behövde bland annat hjälp med att återinstallera sin diskmaskin som varit på reparation. Sedan var vi mest sociala och pratade om ditten och datten.

Tisdagen var vikt åt loppisar. Vi hade bestämt oss för att gynna de lokala loppisarna, Erikshjälpen x 2, Myrorna och en privat loppis. Lite fynd gjorde vi även om det inte var de där riktiga fynden som man gläds åt ibland.

På onsdagen var det meningen att jag skulle träffa en god vän, medan sambon och sonen for stan runt för att kolla på ny bil till sonen. Nu blev det ändring i planerna så jag följde med "pojkarna" istället.

Även om dagarna hittills varit mycket trevliga så slog nog torsdagen ändå rekord. Vi var på Himlabadet, som Sundsvalls badhus numera heter. Vi blev bjudna av dottern och svärsonen på Spa hela dagen. Det var fantastiskt underbart. Vi bubblade i både inne-och utomhuspooler. Vi kylde av oss i kallbad för att krypa ner i bubbelbadet igen. Vi bastade i vedeldad bastu vilket är betydligt skönare än i en vanlig elektrisk uppvärmd bastu. Dessutom åt vi plockmat och drack vin mellan de olika doppen. En perfekt spa-dag, helt enkelt.

Vad gjorde vi då på fredagen? Det blev ännu en loppisdag. Den här gången bar det av till Härnösand och vidare mot Viksjö för att avsluta i Märrgårds loppis på Tynderölandet. Den här gången var det enbart privata loppisar. Även här var utbudet lite lamt, men lite fynd blev det ändå.

På lördagen var vi till systersonen. Där skulle vi sammanstråla med Syster Yster och min systerdotter som just blivit mamma. Det blev ett väldans gullande med den lilla. Hon var en liten skönhet som sov gott trots all uppståndelse. Det blev även husesyn i systersonens hus. Förra gången vi var dit hade han nyss flyttat in. Så nu hade det hänt en hel del även om det finns mer som behöver göra.

På söndagen bar det av hemåt igen. Första stoppet blev i Uppsala där pappa bjöd på middag och där vi hämtade Elvis. Det var en underbar vecka. Men jag var väldigt trött efteråt av det digra programmet. Så aktiva brukar vi inte vara. Samtidigt så blir man ju även påfylld av kärlek och värme.