lördag 26 juni 2010

Världens vackraste

Melina mannekängar i en av klänningarna jag sydde. Hon är ju jättefin i den. Det känns bra att det blir som man tänkt sig.

fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar

Jag vill önska all bloggvänner en glad midsommar. Vi kommer att ta det lugnt. Äldsta bonussonen kommer och förhoppningsvis även bonusdottern och världens vackraste Melina. Melina har varit lite snorig och febrig men verkar piggare, så vi får väl se.

För övrigt så mår vi just nu väldigt bra. Sambon är gladare och piggare än på länge. Det känns nästan som samma man jag mötte för tio år sedan. Jag tror det är det nya hoppet om slutsteget i utredning som har fått honom att må så bra. De sista dagarna har han pysslat med att måla några hyllor och dona på med olika saker.

Räkningarna är betalda och det blev en slant över. Det är inte dumt alls. Vi har löst finansiering av ny bil, så nu gäller det att hitta något som passar våra önskningar och vår ekonomi. Det verkar inte helt kört. Blocket är en bra källa att ösa ur.

Sammantaget känns livet just nu riktigt bra. Hoppas det får fortsätta så. Och hoppas att alla vänner också får känna lycka och glädje. Det är sommar och sol nu. Då ska man må bra.

onsdag 23 juni 2010

Vänfika

Idag har vännen U och jag varit iväg, fikat och shoppat. Hon skulle handla ett lektält till sitt barnbarn och jag skulle bara följa med. Men det var jag som kom hem med kassar och hon tomhänt. Jag fyndade fransgardiner och billig sytråd och var in en sväng på Willys när jag ändå hade skjuts.

Behållningen var ändå mest att vi fick en fikastund tillsammans och prata av oss lite innan midsommar. Varm vänskap får man aldrig nog av.

Det är något sjukt

Det här hittade jag på nätnyheterna idag. Sambons läkare berättade samma sak för mig för någon vecka sedan. Tänk att det alltid ska vara något trassel med Försäkringskassan. Jag har av olika anledningar haft kontakt med Försäkringskassan ända sedan tidigt 80-tal. Det var tjafsigt redan på den tiden. Det har inte blivit bättre, kan jag ju säga. Oavsett vilken regering som haft makten.

-----------------------------------------------------------------
Läkarkritik mot hårdare F-kassekrav
Kritik riktas nu mot Försäkringskassans hårdare krav på medicinska underlag.
- Det gäller att hitta precis rätt formulering som man vet att Försäkringskassan vill ha. Det går inte med de intygen vi har och i ärlighetens namn känns det ganska konstruerat, säger Monika König, psykiatriker på cancerkliniken på Karolinska sjukhuset i Stockholm, till Ekot.
Enligt henne måste läkarna lägga mer tid på att skriva intyg än på att träffa patienter för att en patient ska få sjukpenning numera. König säger att det krävs en kurs i juridik för att skriva ett underlag för sjukskrivning och sjukpenning.
- Men man kan inte ha ett system som bygger på det. Det är omöjligt. Det kommer att göra att vårt sjukvårdssystem brakar ihop.
Johannes Järhult är överläkare på kirurgen vid sjukhuset Ryhov i Jönköping. Han säger att de hårda kraven även gäller enklare sjukskrivningar.
- Det ska inte behövas massa uppsatser för att Försäkringskassan ska kunna acceptera det. Om jag som kirurg går i god för att den här människan har gått igenom det här och det är en kortare sjukskrivning så borde det räcka.

tisdag 22 juni 2010

Städyra

Jag var snabb den här gången, för nu är Billyn färdig. Det tog bara två dagar. Kanske är det min nya dygnsrytm som gör det. Ändå har jag legat och vilat både igår och idag.

Nu ska jag sy nya fodral till soffkuddarna. Till julen -08 så köpte jag tyg och sydde nya gardiner till vardagsrummet. Jag borde lärt mig att man inte ska skicka efter från Jotex. Det är för dålig kvalitet helt enkelt. Det här tyget var så dåligt vävt att det gick inte att få raka gardiner av det. Tyget är jättefint men gardinerna ser inte kloka ut. Eftersom jag tycker om tyget så ska jag testa och se om jag kan få till skapliga kuddar istället. Då är man ju inte lika beroende av att tyget drar iväg lite. Speciellt inte efter att sambon knölat med dem ett antal gånger......:-)

Lättstressad

Idag var jag ner på apoteket och skulle hämta en lång lista med mediciner jag behöver. Jag hade mailat läkaren om nya recept i slutet av maj. Han bekräftade en dag efteråt att recepten gått in till apoteket. När jag nu skulle hämta ut det så fanns det inget nytt recept.

Sådant här stressar mig så oerhört att jag fick bita mig i läppen för att inte börja storgråta där på apoteket. Då blir jag så osäker. Är det jag som missuppfattat?

Nu har jag kollat. Det var riktigt att jag fått en bekräftelse från läkaren. Något måste ha hänt på vägen mellan läkarens och apotekets datorer. Jag har nu mailat läkaren och bett honom att göra om det. Det värsta var att den medicin jag behövde som bäst hade jag bara för en dag kvar hemma. Som tur är så finns den att köpa receptfritt. Men det blir ju mycket dyrare.

Jag måste också fixa med mitt Bank-Id som inte vill fungera.

Fy så jobbigt sånt här blir. Jag känner hur spänd jag blir i hela kroppen och värken kommer på direkten.

måndag 21 juni 2010

En chockad kropp

Igår när vi kom hem från födelsedagskalaset så hade jag så himla ont. En del berodde på att vi har världens sämsta bussar och gator som är som lapptäcken. Vilket gör att det skakar och har sig. Det är inte snällt mot dåliga ryggar.

Så igårkväll chockade jag kroppen med att krypa ner i sängen redan kl 24. Vilket har gjort att jag klivit upp kl 9 idag. Undrar vilket år jag gjorde det senast. Men det känns onekligen trevligt. Sambon snarkar fortfarande i sin säng och lär nog göra det flera timmar till.

Idag ska jag börja städa Billyhyllorna i vardagsrummet. De är fyllda med glas och prydnadssaker som ska diskas och torkas ordentligt. Med min ork och hastighet lär nog det jobbet räcka hela veckan med avbrott för tvättstuga på onsdag.

söndag 20 juni 2010

Prinsessans födelsedag

Idag har vår alldeles egen prinsessa firat födelsedag. Prinsessan Melina fyller ett år idag. Det måste ju firas.

Jag har inte kunnat visa vad jag pysslat med de sista veckorna för då har det ju inte varit någon överraskning.

Det här är ett oerhört vackert tyg som jag har haft länge. Jag har bara inte vetat vad jag skulle sy av det. Nu blev det ju en självklarthet vad jag skulle göra.Hon har inte provat den än, men hon kommer naturligtvis att bli som en liten chokladbakelse med grädde när hon får den på sig.

Jag hade turen att hitta de perfekta knapparna till. Jag är jättenoga med knappar. Köper aldrig det förrän plagget nästan är färdigsytt för att få den perfekta känslan mellan plagg och knapp.


Prinsessor behöver ju inte bara finklänningar. Man måste även att en vardagsklänning att busa runt med. Så det fick även bli en sådan. Bilden framhäver inte modellen. Den är alltså A-skuren för bra "blöjbyxvidd".

En solhatt för att skydda det vackra huvudet är ju också ett måste. Den fick bli tvåfärgad, så man kan vända på den och få en röd hatt på nolltid.

Bilder från tårtkalaset får komma imorgon.

Morfar och jag har nu kramat och gosat med skönheten i flera timmar.

Bröllopsyra

Nu har vi firat bröllop i dagarna två. Vår middag bestod av hamburgare gjorda av nötkött från Irland. Till det serverades det mangold, rå hackad knipplök och skivade kvistkörsbärstomater. Vi serverade även Johnnys hamburgerdressing till denna anrättning. Vi skålade för brudparet i Sort Guld. Det blidde ingen bröllopstårta utan enbart en slät kopp kaffe. Men det var inte heller så dumt.

Jag har varit rörd till tårar ett antal gånger under dagen. Men när Daniel höll talet till Viktoria då grät jag nästan högt. Det vi sett idag är två ungdomar som ärligt och uppriktigt verkligen älskar varandra. Man har sett det så tydligt när de tittat på varandra, hur de hållit varandra i händerna och hela tiden haft ett behov av att ta i varandra. Det värmer ända in i hjärteroten.

Till all lycka så har jag själv fått uppleva en sådan enorm kärlek och jag upplever den så gott som dagligen fortfarande. Jag säger som Daniel: "Störst av allt är kärleken."