torsdag 21 november 2013

Ordentligt less

Nu börjar jag bli less och frustrerad på det här. Jag har mått så bra i flera år. Hittat min egen nivå med medicinering och lagom aktiviteter för att må bra. Och så kullkastas allt av en jäkla influensa som gör att jag hostar sönder ryggen. Vissa dagar kan jag knappt röra mig, i alla fall inte utan en massa besvär och ont. Att hosta upp ordentligt är ett h-vete och funkar nästan bara om jag står upp.

Några dagar har börjat lite bättre, men slutat illa. Som igår när vi var tvungna att storhandla. Det var jättejobbigt att åka bil. Vår bil som annars är så skön att sitta i. Jag kände av varenda inbromsning eller annan manöver. Så innan dagen var över var jag ett vrak.

Börjar dagen idag med rätt skaplig nivå efter en dunderkur med liniment och värmedyna. Idag ska jag verkligen ta det lugnt och bara sitta vid symaskinen. Jag har några julklappsbeställningar som måste bli klara. Dessutom vill jag hinna klä om två puffar och sy en blus och en handväska åt mig själv innan jul. Städningen får bli som den blir. Jag vill ju även kunna börja med träningen så jag kan bli bättre igen.

Skit, piss och senapsgas!

onsdag 20 november 2013

Även solen har fläckar

Jag tycker mycket om att baka, speciellt då surdegsbröd. För det mesta blir det bra, men inte alltid.

Det har inte blivit så mycket bakat nu när jag inte mått så bra. Men eftersom jag piggnat på mig skapligt så kände jag att nu är det dags att ta tag i den biten igen. Så i måndagskväll drog jag igång en surdegsgrund som jag skulle kunna baka på igår.

Den var inte så där bubblig som den brukar vara. Den ursprungliga grunden hade ju fått stått lite väl länge. Men jag tänkte att får degen bara lite extra tid på sig så ska det nog fixa sig. Jag hade även missat på att man skulle ha i en bit vanlig jäst. Jag hade inte en jästgnutta hemma, men tänkte ändå att det är lång jästid som ska fixa även det.

Degen ville inte jäsa ett dugg. Så jag fortsatte att tänka på det där med god tid. Alltså lät jag degen stå över natten. När jag klev upp idag så såg den lika tung och tråkig ut som när jag la mig. Nu har jag gräddat den och inser att det är inte ens någon idé att ens försöka skära en skiva. När den svalnat får den åka direkt ner i soporna. Inte kul alls, eftersom jag tycker väldigt illa om att kasta mat. Men ibland är det sånt som händer. Man får väl ta det som en form av livserfarenhet.

Hypnotisören

Eftersom jag köper de flesta böcker på loppis så är det sällan man får tag i det allra senaste. Så först nu har jag läst Hypnotisören av Lars Kepler. Dessutom har den legat hemma ett tag innan jag nu började läsa den.

Vilken otroligt bra och spännande bok. Bitvis var den även skrämmande när man ser hur det mänskliga psyket kan vara och reagera. Nu förstår jag varför den varit så omtalad och även filmatiseras. Ibland när jag läser en halvbra bok så händer det att jag kikar på slutet för att jag vill veta vad som händer. Så var det inte nu. Jag läste allt i kronologisk ordning för jag ville verkligen suga på karamellen hela vägen.

Jag rekommenderar den verkligen om du inte hunnit läsa den än.

Lars Kepler är en pseudonym för det äkta paret AhndorilNu måste jag skynda mig att få tag i hans/deras andra böcker.