lördag 19 januari 2013

Nygjord müsli


Omtankar

Tack för alla omtankar jag fått på mitt förra inlägg.

Det har varit bättre de senaste dagarna, så det kanske var stress som utlöste det hela. Eller att det är bronkit, som Cecilia tipsade om. Den tanken gillar jag för då är det ju bara att bota med en penicillinkur eller något liknande.

Jag har tagit det lugnt. Sytt lite grand, vilat middag och läst. Förutom veckohandlingen igår. Idag ska jag göra egen müsli, efter ett recept i "Den franske bagaren". Det ser jag fram emot. Hoppas jag tycker om det också. Har köpt nötter och torkade frukter som ska rostas och blandas. Det blir säkert bra.

En bukett fina tulpaner prunkar på köksbordet och den gamla julgruppen åker i soporna idag. Men först ska jag ta rätt på hyacintlökarna som en god vän ska få att peta ner i sin trädgård.

Till middag vankas det kokta rödbetor med fetaost och kapris. Till det serveras det lufttorkad skinka, vitlöksbröd och en röd sicilianare.

Livet ska vara gôtt att leva, annars kan det kvitta!

torsdag 17 januari 2013

Gnällinlägg

Sedan senhösten har jag haft det jobbigt med min andning. Jag har också hög puls och får ofta adrenalinpåslag som känns som ett enerverande pickande i halsgropen. Jag tolkade andningen som att det hörde ihop med förkylningen jag gick och drog på. Jag är fortfarande inte helt kry från den, men tyvärr har andningsproblemen ökat av och till.

Jag har också emellanåt fått ett kraftigt tryck över brösten, som ett bälte som dras åt. Det har jag kopplat till att mitt diafragmabråck blivit sämre.

Igårkväll hade jag det jättejobbigt, så pass att jag blev riktigt rädd och även grät en skvätt. Det  var hela baletten på en gång. Jättejobbig andning och ett kraftigt tryck över bröst och rygg. Jag sa att jag vägrade åka in på akuten, så med en massa ompyssel och kärlek släppte det lite grand i alla fall.

Efter en natts ordentlig sömn känns det rätt skapligt idag. Jag har en läkartid. Egentligen skulle jag dit den 29/1, men igår fick jag den ombokad till den 11/2. Då ska jag ha en lång lista med mig och ta upp allt som oroar mig.

Jag gissar själv att det blev för mycket stress för mig igår. Jag hade sovit dåligt på natten före, jag var tidigt uppe för att vara hos gyn.doktorn. Sedan hem en kort stund för att peta i mig lite lunch och tillbaka ner på stan för att fika hos en väninna. Hon bor högst upp på en jättejobbig backe, så jag var helt slut när jag kom fram.

Jag borde ha vilat när jag kom hem igår, vilket jag inte unnade mig för jag ville hellre sy. Fast att jag var så trött. Jag vet, jag är knäpp också. Jag gick mycket igår så jag har även träningsvärk i benen idag. Men det kan jag leva med.

Jag misstänker att nu kommer några av er att skriva att jag ska åka sjukhuset. Jag vet att ni gör det av omtanke och välmenining. Men jag kommer inte att lyda. Jag åker inte dit och sätter mig i flera timmar. Det kommer jag bara att må sämre av. Blir det riktigt akut så lovar jag att åka iväg, men så länge jag kan hantera det här hemma så kommer jag att göra det. Och träffa min kära doktor Nina den 11 februari.


söndag 13 januari 2013

Ny modell


 Nu har jag gjort en ny väskmodell, i form av en ryggsäck.

Jag är väldigt förtjust i hela väskan, men speciellt i fodret. Det fyndade jag på en loppis några veckor före jul.

Det heter Plumage, vilket jag tror betyder plym. Det är i alla fall designat av Primrose Bordier, för Texunion. Jag har fler tyget från det företaget och gillar dem helskarp.
 Du hittar naturligtvis mer uppgifter om väskan på min hemsida.