lördag 23 februari 2008

Vinnare

Jag vann!!! Jag brukar inte vinna mer än möjligtvis 25:- på triss då och då. Men idag vann jag Paul Potts skiva. Det var En Mölnbobos liv som hade tävlingen. Och jag vann!!! Otroligt roligt. Han sjunger så himla fint, den killen. Får skivan till veckan och så ska det lyssnas.

fredag 22 februari 2008

Hattig fredag

Idag har det varit en sån där småduttande dag, när man gör en massa saker som tar tid men det märks inte att man gjort nåt. Väninnan K och jag har haft grovtvättstuga. Egentligen är det hon som haft det men jag hjälpte till och tog samtidigt två av mina mattor. K ska flytta en liten bit bort i nästa vecka och vill passa på att ha allt rent när hon kommer på nya stället. Mellan tvättmaskiner och torktider har jag försökt att göra annat men det har blivit dåligt med det. Var en sväng och uträttade ett ärende åt en annan väninna. Har dammsugit och torkat golvet ordentligt i köket nu när jag ska lägga på ren matta där. Har skurat väggarna runt katternas matplats. Totte katt äter så det skvätter ur munnen på han och så fastnar det på väggarna. Även fast jag tar det en gång i veckan så lyckas han få till en massa kluttar på väggen igen. Skall stax åka på Willys och handla och smita in på tygaffären för att köpa vadd. OBS! Inte köpa tyg. Och så var den dagen slut. Nästan i alla fall. Det blir väl lite På spåret också.

torsdag 21 februari 2008

Tygförslag

Det har kommit önskemål om tyger i svartvitt och rött så nu lägger jag ut olika förslag ifall det är någon mer som är intresserad. Jag har gjort lite kombinationsförslag men man kan naturligvis blanda som man själv vill. Därför har jag numrerat de olika tygerna och kombinationerna för att förenkla vilket tyg eller kombination man menar.


Det ljusröda, tyg 1, är en lakansvävi bomull, likaså det mörkare röda, tyg 2.Det röda från vänster, tyg 3, är en lite grövre vävd bomullsväv. Tyget till höger, tyg 4, är en linneväv.Tyg 5, från vänster, är en blandning av bomull och polyester. Likaså tyget till höger, tyg 6.

Tyg 7, från vänster, är en grov bomullsväv och tyg 8, på höger sida, är en blandning av bomull och polyester.Det svarta är en lakanväv i bomull och det röda är en kraftigt vävd bomullsväv. Här ser man även hur man kan kombinera dessa färger. Vi kan kalla det för färgkombination 1.


Färgkombination 2. Det svarta är en blandning av bomull och polyester och det röda är den mörkröda bomullsväven.
Färgkombination 3. Här har jag bara bytt till den ljusare röda lakansväven.
Färgkombination 4. Det svartvita är en blandning av polyester och bomull. Det röda är en linneväv.
Färgkombination 5. Den röda är den grova bomullsväven och det svartvita blandad polyester och bomull.Färgkombination 6. Det röda är lakansväv och det svartvita är en grov bomullsväv.
Bokomslag

Det kom ett mail en dag ifrån L. Hon ville beställa några burkar och undrade även om jag kunde tänka mig att sy bokomslag till pocketböcker. Det kunde jag tänka mig. Så efter lite mailväxling om tygalternativ så blev det ett omslag som var väldigt roligt att sy. Det var så kul att jag kommer sy flera i lite olika tyger som jag kommer att lägga ut till försäljning.
De här svartvita burkarna köpte hon.
Det här är framsidan på bokomslaget.BaksidanInvändigt är boksomslaget fodrat, det vill säga att jag sytt i dubbelt tyg. Fickor på sidorna att stoppa in bokpärmarna i. Det blev även ett bokmärke fastsytt. Jag tycker väldigt illa om att man viker hörnen i böckerna. Därför föredrar jag alltid ett bokmärke av något slag.

onsdag 20 februari 2008

Vart tar tiden vägen

Ibland går dagarna så fort. Det känns som att man inte riktigt hänger med. Mycket har väl att göra att vissa dagar orkar man inte så mycket som man skulle vilja. Då går allt långsamt utom tiden som rusar iväg. I helgen sydde jag några burkar i svartvitt och lila. Bonusdottern M fyllde nämligen 25 år på måndagen. Jag kunde ju inte sitta här och säga vad jag gjorde eftersom jag vet att hon kikar in ibland. Så på måndagen var vi på födelsedagskalas. Det var vi, M:s kompis, bonussonen med sambo och lilla Ebba. Ungdomarnas morfar var också med. Ebba har blivit så stor. Hon är nu 2½ år och har tappat lite av det där babyutseendet. Nu är hon en stor tjej. Lång hade hon även blivit. Hon hade en jeanskjol på sig som jag sydde för ett tag sedan. Då var den för stor, nu var den perfekt.

Vi hade det jättetrevligt. Men som vanligt när vi varit sociala var vi helt slut när vi kom hem. Både jag och sambon har ju rätt stora koncentrationssvårigheter som i mitt fall hänger ihop med min fibro. Fibromyalgi har ju oftast koncentrationssvårigheter som bilaga till värken. Sambon fick en stroke för några år sedan och har koncentrationssvårigheter kvar efter det.

Igår sydde jag på en beställning. Vi tog även en promenad i det fina vårvädret och sedan försvann den dagen. Idag blir det storhandling. Det är vår månatliga storhandling som vi brukar göra efter att pensionen kommit. Då köper vi alla basvaror och utnyttjar erbjudanden. På det viset har vi det mesta hemma och slipper släpa så mycket de andra gångerna. Då kan vi koncentrera oss på att enbart handla färskvaror som behövs fyllas på kontinuerligt. Orkar jag efter det ska jag sy klart beställningen idag, annars får det vänta till imorgon.

söndag 17 februari 2008

Tygmängder

Idag har jag gått igenom och fotat en del tyger till en köpare för att hon ska få välja vad hon vill ha. Då insåg jag hur himla mycket tyger jag har. Det är inte klokt egentligen. Och ändå hittar jag alltid nya så fort jag går in på en tygaffär. Jag sa åt sambon att han får stoppa mig nästa gång jag travar in på en tygaffär. Jag måste ju dit ibland och köpa andra saker såsom tråd och mellanlägg. Då får jag väl blunda så jag inte ser nåt jag bara måste ha. Fast jag tror jag har svårt att klara det. Vad kan man kalla en sån som mig. Tygberoende, kanske?