lördag 8 maj 2010

Bodycreme

Jag har nu testat denna bodycreme i mer än tre veckor. Den kommer från Spastugan. Den innehåller olivolja och aloe vera.

Jag har väldigt torr hud så jag måste ständigt hålla på att smörja in mig. Därför är det extra viktigt att jag får tag på en creme eller lotion som funkar bra. Det gjorde den här. Min hud har blivit väldigt fin och elastisk sedan jag börjat använda denna cremen. Till och med efter 24 timmar så känns huden mjuk. Den går in i huden snabbt och det blir ingen klibbig känsla efteråt. Om jag ska ha något negativt att säga så gick den in i huden så snabbt att man fick smörja en liten bit i taget. Men jag vet inte ens om det är negativt. Det är nog mest positivt, även det.

Jag är väldigt känslig för det här med dofter. Jag säger om den här som jag sa om duschtvålen att den doftar ingenting annat en ren och fräsch. Så vill jag ha det. Priset är 98:- för 150 ml.

Jag drömmer om Italien

Jag vurmar för Italien och älskar att höra italienska. Det är ett så oerhört vackert språk. Jag har en italiensk språkkurs liggandes hemma. Undrar om man kan lära ett nytt språk när man fyllt sextio. Svärsonen Ali pratar också italienska så han får väl hjälpa mig.

Här har ni Arisa som har en så vacker och speciell röst.

torsdag 6 maj 2010

Sommarkasse

Nu har jag sytt en riktigt somrig kasse. Den är generös i storleken. Kanske lämplig att ha badgrejer i när man ska till stranden. Eller något annat kul.

Den är 67 cm bred och 34 cm hög. Botten är 15 cm bred och de flätade handtagen är 64 cm långa. Flätningen gör att handtagen blir lite fjädrande.

Invändigt är det gott om fickor som i de flesta av mina kassar och väskor. Det finns även en rem med karbinhake, lämplig för nycklarna eller liknande.

Tyget heter Fiki och är designat av Maria Åström för Ljungbergs Textiltryck i Floda.

Kassen finns upplagd på hemsidan.

Berg-och dalbana

Vissa dagar känns bra, vissa känns mindre bra. Är det en bra dag så kanske jag låter jätteglad här på bloggen. Är det en dålig dag så kanske jag inte syns alls. Så är det just nu. Det går upp och ner, som höga berg och djupa dalar och allt där emellan.

onsdag 5 maj 2010

Det där med namn och sånt

Jag har världens fulaste mellannamn. Fast det står först i mina papper, så jag får heta det ibland, när man inte vet mitt tilltalsnamn. Det hade passat bättre på en valkyria i en Wagneropera som sjunger "Ich sterbe" hundra gånger innan hon dör. Jag är absolut ingen valkyria med mina 156 centimetrar över havet.

Jag avskyr när jag får brev från "han Sjösten" i Postkodmiljonären. Då står det alltid: Gertrud, vi saknar din anmälan blablabla. Bara för att de kallar mig för det, ska jag inte köpa några lotter. Eller kanske inte bara därför. Men det bidrar.

Mamma hette Gertrud som tilltalsnamn. Hon förlät aldrig sina föräldrar som inte använde hennes mellannamn Ingegerd som tilltalsnamn. Jag förstår henne faktiskt. Ingegerd är ju vackert, medan Gertrud bara är hårt och kallt.

Förlåt alla som heter Gertrud och gillar sitt namn.

tisdag 4 maj 2010

Bagels

Idag har jag bakat bagels. Jag har alltid tyckt bagels varit goda. Nu kan jag säga att jag älskar dem. I alla fall mina egenbakade. Jag har trott det varit krångligt att baka dem, men efter att fått recept och blivit glatt påhejad av Lilla Viola så vågade jag mig på projektet. Det var inte svårt. Lite tidsödande, men det var det värt.

Här kommer receptet:
Bagels

25 g Jäst

5 dl vatten (37gradigt)

1 msk salt

1-2 msk sirap

2 msk olja

14 dl vetemjöl(gärna special)

sesam/vallmofrö

Starta upp degen som vanlig deg med jäst,vatten och de övriga ingred.

Arbeta i hop till en smidig deg.

Låt jäsa i 1 timme

Gör 12 bullar av degen som du sen gör ett hål i. Lägg den på ett mjölat bakplåtspapper.(Gör hålet lite för stort då det vid kokning sväller upp.) Låt jäsa i 15 min.

Lägg den sen i en vid kastrull kokande vatten ( 3-4 per gång) och koka dem i 1 min per sida. Tillbaka på plåten.

När du kokat upp dina 12 bullar så ska de in i ugnen 225 grader i 15-20 min.Om du vill ha något på den (vallmo eller sesam) är det läge att strö över lite nu.måndag 3 maj 2010

Unge Herr Mus och Unga Fröken Mus

Nu är småmössen klara. Får jag presentera Amanda och Anton. Jag började sy dem för någon månad sedan. Efter det har de fått "legat på is" till förmån för beställningar. Nu har de äntligen blivit klara och fått kläder på kroppen. Amanda har även pantalonger även om det inte syns på bilden. De är ca 26 cm långa.

De finns nu upplagda på hemsidan.

Eftersom jag har svårt att vara sysslolös så syr jag lite, jag plockar och försöker sortera och rensa bland tygerna. Jag dammsuger böcker och försöker få ordning i bokhyllan.

Jag har svårt att koncentrera mig och att fokusera, så det blir en salig blandning av göromål. Förhoppningsvis blir det bra i slutänden. Stundtals sitter jag bara och tittar framför mig och undrar vad jag håller på med. Så är det.

söndag 2 maj 2010

Inne i bubblan

Idag har jag skrivit till sambons utredningsläkare. Vi måste få hjälp. Hjälp att orka leva utanför vår bubbla. Hjälp att leva ett normalt liv, som inte ständigt innehåller en kamp för överlevnad.