lördag 19 februari 2011

Tävling med fin vinst

Jag hade tänkt baka tekakor idag. Det kom jag på nu ikväll. Det är nog lite för sent att börja. Gissa vart jag hamnade istället. Den som gissar rätt vinner en fotvandring till Hudiksvall.

Scrolla ner så ser du om du svarat rätt....:-)
Syster Yster och fina pappa

Jag är urdålig på att fota. Både att komma mig för att göra det och att få till fina bilder. Här fick jag i alla fall till en bild på min kära lillasyster och min fina pappa på hans 80-års fest.

fredag 18 februari 2011

Cickis Kollijox

Ibland blir det Delight men ikväll blev det Kollijox. Det var stilje i huvudet om vad vi skulle äta ikväll. Jag var också väldigt trött så det skulle bli något lättlagat. Till slut joxade jag ihop något och det blev kanongott. Så här gjorde jag:

Jag hackade två små gula lökar fint. De fräste jag på lite så de blev mjuka, inte brända. Jag tärnade också fyra skivor kassler som jag stekte ihop med löken. Sedan kokade jag bulgur. Jag tog ett gäng körsbärstomater som jag halverade. När bulguren var kokt så joxade jag ihop allt. Till det serverade jag brieost i skivor.

Det blev fantastiskt gott. Testa gärna.

torsdag 17 februari 2011

The funny farm

I tisdags bakade jag misslyckad blåbärslimpa. Igår glömde jag köra igång två tvättmaskiner och fattade inte varför tvätten var så torr när jag skulle stoppa den i torktumlaren. Idag startade inte datorn. Fast det var nog inte mitt fel. Men det känns som att huvudet inte är riktigt med alla gånger. Snart kommer de säkert och hämtar mig to the funny farm.

Kommer ni ihåg den här?

onsdag 16 februari 2011

Underbar dröm

Inatt drömde jag att jag blev smal igen. Jag masserade min mage och SWOP så drog den ihop sig. Jag blev så lycklig att jag sprang runt till en massa människor och visade upp min platta mage. Tänk om det ändå vore så enkelt!

Man lär så länge man lever

Igår bakade jag. Det skulle bli lingonbröd. Jag hade inga lingon hemma men tänkte att det funkar säkert även med blåbär. Det gjorde det inte! Ut ur ugnen plockade jag två hårda brädbitar. Hade säkert funkat som fyllnadsmassa vid ett bygge.

De påminde om bullarna jag bakade i skolköket i sjuan. Den gången värmde jag degvätskan rejält. Till kokpunkten. De bullarna hade man kunnat spela brännboll med.

Sambon hade kul igårkväll åt mina blåbärslimpor. Det kan jag bjussa på. Receptet är numera kastat. Jag tror nämligen inte att det bara var blåbärens fel.

måndag 14 februari 2011

Min roliga son

Jag hade tidigare inte berättat för min son om den tysta hjärtinfarkten. Jag kände att jag ville göra det när vi var öga mot öga, så att säga. Han har svårt att hantera känslor, så därför ville jag vara nära om det behövdes.

Så lördagkvällen blev en lämplig stund att ta upp detta lite allvarliga ämne. Döm om min förvåning var när hans kommentar blev: "Har du tänkt på hur du vill ha det? Har du anmält dig till donationsregistret och skrivit i Vita arkivet?"

Jag blev lite ställd, men berättade att jag sedan länge varit anmäld till donationsregistret. Jag berättade även att jag vill bli bränd. Hur de sedan gör med resterna lägger jag mig inte i. Då är jag ju inte med längre.

Det kanske låter konstigt för någon som inte är van vid min sons reaktioner. Men så här fungerar han......:-) Lite praktiskt tänk för att slippa känna efter. Det är hans sätt att säga att han älskar sin mamma.

Festat klart

Vi har haft en underbar helg på många olika vis. Ungdomarna kom vid femtiden i fredags. Sonen landade hos oss direkt, medan dotter med sambo åkte ner till sitt hotell. De hade valt att bo på hotell för att få rå sig lite själva. Det underlättade en hel del även för oss.

Vi bestämde att de skulle vara tillbaka hos oss till sju. Men de kom redan klockan sex. Det hade varit svårt att koppla av och vila. Det gjorde inget. Då fick vi en längre stund tillsammans. Efter en god middag och mycket prat så tittade vi på På spåret som hade bandat. Efter det så åkte kortleken fram. Det är nästan en självklarhet när vi ses. Vi har så himla kul när vi spelar kort och ska försöka bräcka varandra. Vi skrattade så tårarna sprutade. Sonen är inte intresserad av kortspel så han somnade ifrån oss.

På lördagen så var det dags att åka till pappas fest. Den var på Odinsborg i Gamla Uppsala. Vi skulle vara där klockan tre så meningen var att vi skulle åka härifrån klockan ett. Tidsoptimisten (sambon) fick ju till det som vanligt plus att knappen i hans byxor stack, så det blev lite snabb knappisyning i sista minuten. Men en minut i tre klev vi in på Odinsborg och vi var inte sist.

Oj så mycket folk det var. Vi kände inte alla eftersom barn vuxit upp, skaffat sig respektive och egna barn. Men det gjorde inte så mycket. Vi åt och pratade glatt. Jag hade tänkt hålla tal, men det ville min lillasyster göra istället. Jag lämnade glatt över uppdraget till henne. Pappa myste så gott hela tiden.

Vi åkte hem vid åttatiden. Då var festen inte slut, men dottern hade problem med sin mage. Det är lite stressigt på hennes jobb och eftersom hon är sin mors dotter så lägger hon på sig stressen och mår dåligt av det. Vi körde dem direkt till hotellet. Då kändes det lite besviket, men med facit i hand så är jag glad att det blev så.

När vi kom hem, sonen, sambon och jag så plockade jag fram lite smått och gott. Salami, oliver, ost och lite annat plock. Där satt vi i all sköns ro och pratade om det mesta. Då kände jag att det var skönt att få sonen för sig själv en stund. Det blir gärna så att hans syster dominerar (omedvetet) när vi träffar dem tillsammans.

Vi gick in på Ikeas hemsida, tittade lite på sängar och andra möbler som sonen funderat över. Vi planerade att vi ska tapetsera och måla om hans sovrum när vi åker upp i sommar. Så det var skönt att få prata om det i lugn och ro. Jag visade honom också en del om Facebook som han ännu inte gått med i. Han behöver ofta få fundera över saker och ting i lugn och ro, innan han bestämmer sig. Så hela kvällen kändes väldigt bra.

Dottern och lillmågen dök upp vid elvatiden på söndagen. Då fick vi en fika-och pratstund innan de gav sig av på sin långa hemresa. Jag pratade en stund på kvällen med pappa i telefon och han var så nöjd med sitt kalas. Det har som sagt var, varit en underbar helg med många fina blandade inslag.