lördag 31 augusti 2013

Kuddfodral

Nu är jag på G igen med den vanliga sömnaden. Här kommer två nysydda kuddfodral, 50x50 cm och 100% bomull.

Du hittar de även på Cicki designs hemsida.

Kylpaj

Det blev ett häftigt uppvaknande idag. Kylskåpets kompressor har lagt av. Eftersom jag är en nattvandrande vattendrickare så hade jag registrerat i natt att mitt vatten var varmare än det borde. Men sådan orkar man inte ta itu med mitt i natten. Så det fick vänta till morgonen. Någon form av förträngande. Struntar jag i det har det kanske inte hänt. Men det hade det ju. Hänt, alltså.

Vi ringde fastighetsjouren, men de kunde inte fixa en kompressor. Så vi får glatt vänta tills HSB öppnar på måndag morgon. Naturligtvis var det fullt med varor. Det hör ju ihop med alla tings jävlighet. Frågade några grannar om vi kunde ha delat vårdnad om filen, men de hade inte plats. Nu har jag fryst in det som går och lagt kylklampar som räddande änglar för resten.

Nu behöver jag en heldag med symaskinen som tröst!

fredag 30 augusti 2013

Nöden....

...är uppfinningarnas moder, tror jag det heter. Alltså, har man inte tyg så det räcker, lägger man till ett annat tyg. En liten kul detalj till ett vardagslinne. Den här är till dottern.

Nu är det slutsytt med kläder på ett tag. Nu ska det sys kuddfodral i långa banor. Inspirationen börjar rinna till. Rätt som det är så kan det bli en eller annan handväska också.

onsdag 28 augusti 2013

Nytt hos oss

 Här händer det grejer. Sambon har dragit in lite pengar, plus att vi sparat ihop en del sedan i våras. Dessutom är sambon en fena på att sitta på olika auktionssajter och hitta bra saker för billiga pengar. Det gjorde bland annat att vi kunde köpa vår nygamla soffa.

Idag har vi varit och hämtat en nygammal plattTV. Vi har en HD-box sedan några månader, så den gamla tjockTVn kändes rätt trist. Nu har vi köpt det som stod på vår viktigaste önskelista. Så nu kan vi börja spara igen för andra önskemål som kan dyka upp, t ex vinterdäck.

Nu har keramiklampan, som vi fyndade på loppisen på försommaren, hamnat på rätt plats. Vi behövde fundera lite innan vi var säkra på vart den skulle hamna. Den lyser otroligt fint där inne i hörnet.

En bild från loppisen får ni också. Allt fotat med vår nyinköpte begagnade kamera.