lördag 16 februari 2008

Tävling

Nu är jag med och tävlar om en skiva av Paul Potts. Vill ni också tävla om den kan ni göra det här.

Tygkasse för miljön

Hur kan jag som den lilla människan hjälpa till för att hindra all miljöförstöring? Vi kan göra många saker som kanske kan tyckas som små. Men många bäckar små....... En sak vi kan göra det är att vägra använda plastkassar. Papperskassen är ett mycket bättre alternativ. Men även pappersindustrin påverkar miljön. Varför då inte ta steget till ett återvinningsbart alternativ. Tygkassen. Den kan användas om och om igen. Blir den solkig så släng den i tvättmaskinen och den är fräsch igen. Det är ju även kul att få handla i en alldeles egen personlig kasse.

Den här kassen är sydd i bomullstyg, kraftig bomull på utsidan och lakansväv på insidan och i handtagen. Inuti har jag även sytt dit två stora fickor. Kassen mäter 49 cm på höjden och 41 cm på bredden. Botten är 13 cm bred och handtagen är 70 cm långa. Kassen är sydd av en stuv och är unik i sitt slag.

fredag 15 februari 2008

Ny titel

Hilda har gett mig en ny titel. Sykonstnär. Tackar och bugar. Den titeln bär jag med glädje.

Jätteglad

Igår fick jag ett mail med en beställning på två burkar. Jag fick även en förfrågan om jag kunde sy ett bokomslag till pocketböcker. Det var för mig en helt okänd kvinna som hittat till min blogg och gillat mina saker. Bara en sån sak kan ju göra en glad. Men hon gjorde mig extra glad genom att blogga om mig och mina saker. När jag såg det blev jag alldeles pirrig av glädje inombords. Ni kan läsa om det här.

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag

Jag kanske måste skynda mig att lägga ut ett Valentin-inlägg innan klockan blir 24 och datumet blir 15 februari. Sambon och jag har bott ihop i drygt åtta år. Vi hade känt varandra i fyra dagar när han friade och jag svarade ja. Så det var ett förhållande som gick med stormsteg. Stormigt har det även bitvis varit eftersom vi är ganska hetlevrade bägge två. Vi har haft en hel del rester från tidigare liv att slita med. Trots detta har vi alltid varit övertygade om att vi älskat varandra och att det är vi som ska leva ihop resten av livet. Men nu har vi kommit till ro och har det väldigt lugnt och skönt. Man kan nog säga att vi har alla hjärtans dag året om. Vi pussas och kramas så fort vi har chansen, som några tokiga tonåringar. Vi kanske inte är lika stormigt förälskade längre men kärleken har vuxit till det där vardagstrygga, fantastiska som man längtar efter när man är ung. Det är tur att det inte är kört bara för att man kommit upp lite till åren.
Vår första Alla hjärtans dag så var han så himla romantisk så jag höll på att dö. Han hade mailat till Lugna Favoriter och skickade en hälsning via radion om hur mycket han älskade mig. De läste upp hälsningen och spelade vår låt som är Det vackraste. Sedan fick vi åka in till radiostationen och hämta presenter. Alla som fått sina hälsningar presenterade i radion fick göra det. Jag har för mig att vi fick tre romantiska filmer på VHS, en ask gelehjärtan och ett antal presentkort till olika ställen. Ett presentkort har jag fortfarande kvar. Det var till en klädbutik som har så dyra kläder att jag inte ens haft råd att handla där även om jag utnyttjar presentkortet.....:-)

onsdag 13 februari 2008

Awards

Mona hade en award idag i sitt mail. Där var en uppmaning att vi skulle skicka en award till tio av våra favoritbloggar. Så jag hänger på den uppmaning.
Min första award vill jag ge till Hilda. Hon börjar kännas som en riktig bloggvän. Hon skriver så bra och så roligt och kommer med glada tillrop på det jag skriver. Nästa utmärkelse vill jag ge till Mona. Jag tror att hon var den första bloggare jag började läsa och jag finner stort nöje att följa hennes dagliga liv som hon verkligen lever här och nu. Nästa utmärkelse vill jag ge till Resan mot ljuset. Tänk att få följa henne i denna resa som börjar närma sig ljuset. Jag är glad att jag får följa med på den resan. En annan som jag uppskattar mycket är Mamselamsen. Hon är tuff och vågar ta upp ämnen som ibland väcker debatt. Jag beundrar henne för att hon gör det och att hon står för sina åsikter på ett så fint sätt. Sedan kommer vi till Monkan. Monkan som jag känner på riktigt. Hon stickar underbara alster och just nu är hon även så enormt duktig i sin kamp med vikten. En blogg som mer och mer dyker upp i mitt läsande är Absolut Guldkant. Där får jag vila ögonen på vackra ting och läsa en underhållande blogg. Jag måste även slå ett slag för Ann-Louise på Pärlmuddens blogg. Hon har så ljuvliga stickningar att visa upp. Det måste ni bara gå in och se på. Ann-Louise känner jag också lite grand sedan tidigare. Jag får inte heller glömma Anki som inspirerat mig så många gånger. Även om vi inte syr samma saker så älskar jag att titta på hennes fantastiska tyger och blir själv inspirerad till att sy mina saker.

Jag har inte kommit upp i mer än åtta här, men ger mig ändå. Jag läser fler bloggar men i nuläget så är de här jag uppskattar mest. De andra kan ju få en award vid annat tillfälle. Jag skickar även uppmaningen vidare.
"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Skynda skynda

Som vanligt är jag seg vid den här tiden. Men nu gäller det att skynda. Ska träffa mina väninnor på vår månatliga lunchträff. Den ser jag fram emot så nu måste jag resa mig från stolen och hoppa in i duschen. Men segt är det.

tisdag 12 februari 2008

Lite ledsen i ögat

Jag håller på att hjälpa en ung väninna att fålla upp ett antal nyinköpta jeans. Hon har köpt så otroligt snygga jeans med glitter och brodyr, stuprör med lätt utsväng ned till. Då kan jag bli lite ledsen i ögat för att jag inte längre kan sätta på mig nåt sånt. Det är inte så himla länge sedan jag kunde få på mig ett par tajta jeans. Det är ungefär bara åtta år sedan. Men på grund av sjukdom och medicinering är det ett minne blott. Men det gör lite ont att tänka på att man inte kommer tillbaka dit igen. Jag vet inte hur det är för andra man jag kommer nog aldrig att sluta vara fåfäng, hur gammal jag än blir.

Unika kuddfodral

De här kuddfodralen sydde jag igår. Jag blev helsåld på tyget när jag köpte det. Det var en stuv som enbart räckte till de här kuddfodralen. Tyvärr passar de inte hos oss, annars hade jag behållit dem själv. Jag säljer dem enbart som par eftersom det bara finns det här paret. I alla fall av det som jag gjort.


Kuddfodralen är sydda för att passa till kuddar med mått 50x60. Det måttet är perfekt om man vill ha en enkel förvaring för extra sovkuddar till eventuella nattgäster. Fodralen är något mindre för att man ska få en lite bullig effekt. Man öppnar de med tre knappar på baksidan. Tyget är en designad, kraftig bomullsväv som man enkelt kör i maskin på 40 grader. Jag måste än en gång själv få säga att jag tycker de är jätteläckra.

Nya burktips

Catta, som köpte de här burkarna, mailade mig idag. Hon berättade vad hon skulle ha burkarna till. Hon skulle ha dem i hallen, den stora till vantar och den lilla till nycklar. Dessa burkar är verkligen användbara. Man kan använda dem till det mesta.

Nåt är sjukt

Ibland kan jag bli så där himla uppretad över nåt som jag tycker är fel. Ikväll blev jag det när jag såg fyrans nyheter. Där redovisade man att amerikanska forskare har börjat misstänka att man blir fetare av konstgjorda sötningsmedel än av vanligt socker. Då kom jag att tänka på när jag upptäckte att man i Inside Brus har tillsatt Aspartam.
Jag har en reflux på matstrupen och måste ta sådan medicin. Jag har ett annat preparat på mitt recept men eftersom man alltid blir tilldelad det som är billigast så fick jag Inside Brus vid ett tillfälle. Av någon anledning kollade jag innehållsförteckningen och såg att det innehöll Aspartam vilket min ordinarie medicin inte innehåller. Den innehåller ingen form av konstgjort sötningsmedel. Aspartam har ju dessutom visat sig vara cancerframkallande. Så numera nekar jag på apoteket att ta emot Inside Brus och jag har även talat om varför jag inte vill ha det som ersättning.
Här kommer den ena rapporten efter den andra om konstgjorda ämnen och så ska vi få de i oss via medicinerna också. De som vi inte kan välja bort på grund av vår hälsa. Det om någonting är sjukt.

söndag 10 februari 2008

Ny länk

Nu har jag lagt till en länk längst ner vid mitt bildspel. Klickar man på den så kommer man till ett album där jag har mer bilder än i bildspelet. Det mesta av det som finns där har jag tyger hemma så jag kan sy på beställning. Så titta in och hör gärna av er till min mail om det är något ni blir sugna på.