lördag 2 juni 2012

Konstiga drömmar

Jag är en riktig drömmare. Då menar jag inte att jag dagdrömmer, utan att jag drömmer mycket på nätterna. Det är konstiga, livliga och märkliga drömmar som jag sällan kan återkoppla till någon form av verklighetshändelse.

Inatt har jag drömt att jag var tillbaka på mitt gamla jobb på fruktavdelningen på Ica i Matfors. Där jobbade jag i tio år på åttio- och nittiotalet. Inatt var jag som sagt var där igen. Jag rensade bland meloner. Det var hur mycket meloner som helst. Lådor travade på varandra. Men så var där också en brödburk, en väldigt stor brödburk. En sådan där gammaldags som man liksom rullar upp locket på. Ur den plockade jag den ena dåliga melonen efter den andra och jag kunde inte förstå hur det hade kunnat bli så.

Helt plötsligt blir jag smått galen och rusar ut på lagret. Där är det fullt med folk, mest karlar. Men ingen av mina gamla arbetskamrater utan vilt främmande människor. Lagret var jättestort och det kördes truckar hit och dit. Det var lådor överallt och trångt som attan. Plötsligt märker jag att jag har håret inlindat i min duschhandduk, så som jag brukar göra när jag tvättat håret. Jag blir plötsligt lite fåfäng bland alla dessa män, men tänker ändå att det struntar jag i. Det viktigaste var för mig att få fram mer varor till butiken. Så jag skriker och frågar om det inte kommit några varor till mig, för jag har inte en enda j-vla tomat i disken. Skriker jag alltså och där slutar drömmen.

Den enda återkoppling jag kan få är att vi var på Hemköp och köpte meloner igår. Jag brukar säga att jag har en rörlig hjärna. Men jag får nog ta bort L-et och säga att jag har en ovanligt rörig hjärna. I alla fall på nätterna.

Mina namnband

Jag har inte mycket reklam på min blogg, men när jag har det så är det för att det är något jag själv använder och kan rekommendera. Ett sådant företag är "Mina namnband". Jag har använt dem själv från första början och jag har hela tiden varit jättenöjd. Hög kvalitet, snabba leveranser och ett proffsigt bemötande. Då är det självklart för mig att göra reklam för dem.

I en enda sak har de brustit. Det var när de gjorde om sina "banners" senast. De har inte fungerat som de ska. Man har alltså inte kommit vidare när man klickat på dem. Men nu är det åtgärdat. Den "banner" jag har valt ser exakt likadan ut som den förra. Skillnaden är att denna fungerar som den ska.

Så är du ute efter att köpa någon form av namnband, klicka på "bannern" här till höger. Du kommer inte att ångra dig.

torsdag 31 maj 2012

Å dagarna rullar på

Om någon frågar mig vart tiden tar vägen så kan jag inte svara på det. Jag vet bara att dagarna rullar på och vi är mitt upp i det.

Jag syr lite, lagar lite mat, sorterar och sätter in papper, syr lite till, vattnar blommor, pysslar med annat och så promenerar vi. Medan allt det här pågår så njuter vi av livet och känner att det är ändå rätt härligt att få finnas till just nu. Så är det!

tisdag 29 maj 2012

Balkongen

 Så här ser det ut med balkonglådorna också. Jag är inte nöjd med planteringen. Jag vet inte vad som blev fel men det ser tufsigt ut. Men det blir nog bra när allt får växa till sig och bli lite större. Färgglatt är det i alla fall. Pelargonerna heter Kärlekspelargon och har en intensiv röd färg som inte riktigt kommer fram på bilderna. Jag har aldrig sett något liknande i färgväg när det gäller pelargoner. De ska tydligen även vara extra tåliga mot sol och regn.

Växthus

Ikea tillhandahöll även ett litet växthus. Jag ska få lite plant av en god vän. När jag vet vad hon har så ska jag fylla på med lite annat. Jag har tänkt ha tomater i en stor kruka på golvet. Eventuellt att jag även får plats med någon chiliplanta i den. I växthuset vill jag ha basilika, timjan, rosmarin. Sedan får vi se vad jag stoppar dit ytterligare.

Den fina lyktan som står på golvet köpte vi på Plantagen i förra veckan. Den är så fin när vi tänder den på kvällen. Nu har vi äntligen fått mysfaktor på balkongen. Förut var den liten och trist. Nu är den liten och mysig. Nu vill man verkligen sitta där. Så var det inte tidigare.

måndag 28 maj 2012

Shopping

 Vi har tillbringat stora delar av dagen på Ikea. Det är en del saker som stått på önskelistan länge. Några av dem har vi förverkligat idag.

Hallen har varit ett sorgligt kapitel här. Nu har vi kommit en bit på vägen. I höstas tog vi bort en trist garderob som stod där. Vi har även plockat bort dörren till sovrummet, vilket ljusade upp det hela. Idag blev det nya förvaringslådor.

Så småningom ska det också bli en ny hatthylla. Och en ny helkroppsspegel. Spegeln har högre prioritet är hatthyllan, så den kommer vi att köpa efter nästan löning.

En annan sak som stått högt på önskelistan är nya plymåer till våra Poängfåtöljer. I de gamla har både barnbarn och katter lämnat spår efter sig. Det fick även bli nya plädar i matchande färg.

Nu blev det både ljusare och fräschare i vardagsrummet. Nu är det bara den gamla mattan som ska bort. Om jag får bestämma, vill säga. Här är vi inte riktigt eniga. Ännu!

Dragning

Vinnare till jeansveckan blev Beppan. Grattis.

Maila din adress till mig så skickar jag väskan till dig.

cicki@cickidesign.se

söndag 27 maj 2012

Mors dag

Det kom ett chokladogram från bästa dottern i fredags. Ikväll ska jag njuta med några bitar till kaffet. Sambon har fått strikta förhållningsorder om att inte röra. Är han snäll så kanske jag bjuder han på en eller två bitar.

Uppdaterat: Det var den godaste choklad jag ätit. Om ni någon gång springer på choklad från Årechoklad. Köp det!