lördag 20 augusti 2011

Lite sur på Ingvar

Nu börjar det närma sig slutet. Igår körde vi hela gänget. Kära svärsonen slutade tidigare på jobbet och anslöt så fort han kunde.

Sambon tapetserade klart. Han och dottern röjde ur rummet och städade. Sedan började det skruvas. Sonen assisterade genom att röja bort all wellpapp och plast efterhand. När avslutade vid halv tio-tiden så var sängarna på plats, obäddade.

Sonen och jag var iväg till en butik som heter Fröken Fräken. Jag har kommit i kontakt med dem via Facebook och blev glad när jag upptäckte att deras butik ligger nära där sonen bor. Jag hade ju en idé om att sätta upp något hängande i gardinstången i vardagsrummet. Jag har nämligen bara satt en gardinvåd på ena sidan. Balkongdörren sitter ända uppe ena hörnet, så det blir bökigt med en gardin. Dessutom går den inåt. Vi har letat i massor med affärer, men inte hittat något som passar. Men hos Fröken Fräken hängde det perfekta som jag och sonen kunde enas om. Jag skulle själv kunna tänka mig dem hemma, eftersom vi har samma problem med vår balkongdörr. Bild kommer så småningom.

När vi utfört det uppdraget så fortsatte jag med att sy prydnadskuddar. När det var klart så plockade jag ihop symaskin och allt annat i tron att jag hade sytt klart för denna gång. Jag skulle börja stoppa täcken i lakanen så vi skulle kunna bädda. Då upptäcker jag att det inte är några hål att sticka in händerna i påslakanen. Det funkar kanske för oss vanliga dödliga men inte för sonen. Jag började sprätta för hål igår men vi gav upp då eftersom vi var så trötta. Så idag ska jag sy om Ikeas lakan. Eftersom vi kastat och slängt det mesta av hans gamla lakan så köpte vi två nya omgångar till hans nya dubbelsäng. Så jag har fyra lakan att sy om idag. Känns som en väldigt onödig grej.

Sedan ska det lull-lullas. Slutresultatet kommer att bli grymt snyggt. Bildbevis kommer.

fredag 19 augusti 2011

Jag ljög

Eller rättare sagt så glömde jag. Jag har ju tvättstuga på måndag. Visserligen inte förrän kl 16. Så planeringen för måndagen måste revideras. Det blir: Sova länge, surfa lite fram tills klockan fyra. Fixa tvättstugan och surfa medan maskinerna går.

Jag älskar mina barn och är lycklig när vi får vara tillsammans. Ändå längtar jag efter egentid. Lite grand i alla fall........:-)

Lite otäckt blev det

Vi hade bestämt att vi skulle ha en ledig dag idag med loppisbesök på schemat. Så blev det också. Vi lyckades avverka tre loppisar med fina fynd. Jag har fyndat både tyger, böcker och knappar i massor. Dessutom blev jag galet glad när jag hittade en stor urna till min porslinssamling. (Ni får alla bildbevis när jag kommer hem för nu orkar jag inte fota och krångla med en seg dator.)

Vi hade bestämt med sonen att vi skulle ta en sväng till Ikea och beställa idag, det som skulle gå med deras hemtransport imorgon fredag. Vi blev klara med vår egen loppisrunda så tidigt, att vi bestämde att vi tar all Ikea-handling idag. Sängmöbler, byrå, fåtölj, lampor, sängkläder mm. Det skulle effektivisera fredagen för oss, tyckte vi. Vi började med en gemensam fika för att sedan dela på oss. Jag och sonen började på Ikea, medan dottern och sambon gick på bolaget. Kära svärsonen har jobbat hela veckan, så han var inte med.

Sonen och jag hade avverkat beställningarna och stod och valde täcken när dottern och sambon anslöt. Jag hade gjort en ordentlig och organiserad handlingslista för att underlätta så mycket som möjligt. Efter ett tag så drog dottern hem för att fixa mat så jag, sambon och sonen skulle avsluta det sista.

När vi var nästan ända framme vid kassorna så kom jag på att vi glömt köpa nya knoppar till garderoberna.  Eftersom jag tyckte att det räckte att en av oss gick, så erbjöd jag mig att göra det. Jag parkerade sambo och son nära kassorna och gick iväg. Jag visste att de låg på köksavdelningen så det var det minsta problemet. Men, jag hittar inte längre på Ikea i Birsta eftersom det är nybyggt sedan jag flyttade från stan. Jag gick runt, runt och lyckades nog gå två varv innan jag hämtat knoppar och närmat mig utgångskassorna igen.

Jag ser son och sambo en bit ifrån mig när jag känner hur det börjar flimra för ögonen och jag känner att jag håller på att svimma. De ser mig och tolkar det som att de kan börja gå mot kassorna. Jag får panik för jag måste ju nå fram till dem innan jag ramlar. Det slutar med att jag vrålar sambons namn rätt ut och får dem att stanna. De sista metrarna går jag på ren tjurskallighet. Svetten forsar om mig. Som tur är finns det en stol där och strax bredvid en kylare med läsk och vatten. Så allt gick bra när jag väl fått vila och dricka lite. Men jag blev rädd. För att inte tala om hur rädd sonen blev.

Jag har haft rätt mycket hjärtklappning ikväll, men nu känns det bra. Imorgon ska sambon tapetsera det sista. Vi ska skruva möbler och jag ska sy två prydnadskuddar. Lördagen ska vi ägna åt att piffa och puffa. Lördagkväll ska vi fira vårt arbete med gott kött och en god Amarone i glasen. Det har vi banne med gjort rätt för.

Om Gud vill och galoscherna passar så åker vi hem mitt på dagen på söndagen. På måndagen ska jag sova halva dagen och den andra halvan ska jag sitta vid min egen dator......:-)

onsdag 17 augusti 2011

Förlängd semester

Allt går inte som man tänkt sig. Igår upptäckte sambon att de gamla tapetvåderna var några millimeter bredare än de nya. Det har egentligen ingen betydelse om det inte var för garderobsdörrarna. De, plus överstyckena ovanför garderoben, är tapetserade sedan tidigare. Sambon hade tänkt att gena och bara tapetsera över det, rakt av så att säga. Men si det gick ju inte när gamla våderna var bredare. Så igår tillbringade han dagen med att blöta upp gamla tapeter och dra av. Där gick nästan en hel dag bort. Det har ännu inte kommit upp en endaste våd. Förarbetet har varit krävande. Idag ska det i alla fall ske. Är det tänkt! Om inget annat inträffar!

Själv tvättade jag köksfönster,element och väggarna runt fönstren igår och hängde upp de nysydda gardinerna. Det blev så snyggt. Det kanske kommer ett och annat foto så småningom. Vi tvättade sista tvättmaskinerna, så nu är den biten undan. Sonen har egen tvättmaskin i lägenheten. Han tvättar och är noga med det. Det som inte funkar är att hänga bra och att plocka undan tvätten. Nu har vi testat husets tvättstuga och han har lärt sig det. Nu ska han testa att tvätta lakan och frotte i stora tvättstugan i fortsättningen. Då kan han torktumla och vika tvätten på plats. Och att han tvättar och hänger småtvätten i lägenheten. Jag hoppas det kan funka så.

Jag hann även sy lite på vardagsrumsgardinen. Tyget som jag ska sy hällor av var hos dottern så jag kunde inte göra klart. Det ska jag göra idag. Idag ska även dottern följa med och gå igenom garderoberna med sin bror. Gå igenom av vad han kan ha, vad som ska kastas och vad som ska till Erikshjälpen.

Imorgon är vi lediga. Då är det loppis som gäller. Dels att lämna grejer från sonen, men också att fynda lite för egen del. Det är så roligt att få gå på andra ställen än de där hemma. Dottern behöver också kvalitetstid med oss.

På fredag är det Ikea som gäller. Handla möbler till sovrummet, sängkläder och en massa annat smått och gott. Resterande dagar är det skruvning och möblering som gäller. Tiden vill inte räcka till ordentligt. Man är ju ingen Roomservice, Bygglov eller Ernst som fixar allt på en kattblink.

Vi hade trott att vi skulle klara det här på en vecka. Det gör vi inte. Så förmodligen blir det att åka hem på söndagkväll/natt. Jag hade hoppats att hinna med att hälsa på en kär gammal vän här i stan. Det kommer vi inte att hinna, vilket gör mig lite ledsen. Vi kommer förmodligen inte heller att  hinna hälsa på Ime på hemvägen, vilket jag också hade velat gjort. Men vi kan ju inte lämna allt halvgjort. Det måste vara klart innan vi kan åka hem igen. Idag måste vi ringa äldsta bonussonen som är kattvakt och höra om det funkar för han att ta några dagar till.

måndag 15 augusti 2011

Hotell Granloholm

Det är 4-stjärnigt och "all-inclusive". Det man kan klaga på är storleken på rummet och bristen på datorer. Enbart tre datorer på fyra personer! Gissa vem som får surfa när ingen annan vill eller behöver?

Det är i alla fall skönt med en egen kuppe!

Rapport från semesteridyllen.

Vi har det otroligt trevlig och mysigt här. Sonens lägenhet genomgår en rejäl omgörelse. Dottern och kära svärsonen har redan tidigare börjat sanera lägenheten. Tyvärr handlar det om sanering. Städningen har aldrig funkat för sonen och vi har inte klarat av att hitta en bra lösning, trots ett antal olika projekt och idéer. Det här är en av mina stora sorger och bekymmer hur vi ska göra. Det gäller ju även att inte kränka hans integritet och privatliv.

Sambon har ägnat sig åt sovrummet. Där är nu taket målat två gånger, golvlister är målade två gånger och väggarna är bredspacklade. Idag är är det slipning av spackel som gäller där inne. Kanske även en och annan tapetvåd hinner komma på plats.

Sonen och jag har ägnat oss åt shopping och planering av kommande shopping. Allt måste ju tittas ut och grunnas på hos sonen. Han måste få landa med sina tankar innan han kan bestämma sig. Han vet mycket väl vad han vill ha. Jag är mest med som smakråd och styr lite grand när det behövs. Här om dagen var han nästan gråtfärdig, när han sa: "Jag får allt, precis som jag tänkt mig." Då kändes det så varmt och gott i mitt mammahjärta.

Nu är alla tyger inköpta så idag ska jag börja sy gardiner till sovrum, vardagsrum och kök. Det ska även sys prydnadskuddar till vardagsrum och sovrum. Nya gardinstänger till vardagsrum och sovrum är även inköpta. I köket får de gamla duga.

Fönster ska tvättas och garderober rensas från urvuxet och trasigt. Det som fortfarande funkar ska köras till Erikshjälpen, allt annat kastas. Vi har redan förstått att en vecka kommer inte att räcka så vi stannar här tills allt är klart. Men senast måndag måste vi åka, eftersom vi har ett möte inbokat på tisdagen, en tid som inte går att omboka.

Själv har jag fyndat stuvar på Ikea. Jag hade tur att få vara med när stuvarna gjordes i ordning för att vandra vidare till fyndhörnan. Man kan säga att jag fick första tjing. Jag har även köpt lite dyrare tyger på en annan butik, tyger som jag för en gångs skull köpt på metervara. Jag tror att en viss Smäländska kan bli intresserad. Om inte hon vill ha dem så vet jag att de ändå kommer att bli lättsålda.......:-)

Kvällarna tillbringas med att äta gott, spela kort och skratta. Så vi har det helt fantastiskt.