lördag 27 december 2008

Det var det

Nu är Ikea avverkat och dotterns blivande draperi ligger och väntar på att bli sydda. Lite tyg unnade jag mig själv. Fast naturligtvis inget reatyg. Det var ett jag suktat efter när jag kollat på deras hemsida. Det fick bli en meter så får jag se sedan vad jag syr av det. Det blev även en kasse stuvar för 99:-. Det var riktigt trevligt att strosa runt där och få lite ideer till kommande projekt.

Sedan var vi på Media Markt och köpte Mamma Mia. Den missade vi på Ica men nu finns den i hyllan. Det får bli en helkväll framöver. Ikväll är det Körslaget och Selma som gäller. Tur att videon fortfarande fungerar.

Är julen redan över?

Det påstås att julen är över. Hur hann den med det. Den bara kom och försvann tydligen lika fort. Nåväl, vi har haft en trevlig jul i alla fall. Om än lite tröttande.

Själva julafton firade vi med Ebba och Amadeus med föräldrar, dvs bonussonen med sambo. Vi åt gott och slappade sedan en stund medan Ebba fick öppna lite julklappar. J och C hade tagit med sig sin julklapp till henne plus att hon hade vunnit en på stan. Av J och C fick hon en häst och vagn till Barbie. Dessutom hade hon vunnit en Barbiedocka på stan. Personligen kan jag ju tycka att hon är lite för liten för Barbie. Hon borde fått en Skrållan istället. Farfar och jag får väl fixa till det när hon fyller fyra. Av oss fick hon en fleecetröja som jag sytt, plus lite pysselgrejer. Dessutom fick bägge barnen varsin nalle som min väninna U kommit med. Vi hade inte gjort något åt Amadeus. Vi hann inte. Han är så liten än att det ändå inte spelar någon roll för honom.

Jag är verkligen svag för Ebba. Hon är en liten solstråle. Hon var så duktig när hon hjälpte mig att koka potatis. Jag skalade och hon stoppade dem i kastrullen. Jag tror inte de hade blivit så goda om inte hon hjälpt till så bra.......:-)

Juldagen lagade vi mer mat eftersom vi skulle ha julmat till en vegetarian och en muslim idag. Vegetarianen är äldste bonussonen som berättade vid matbordet att han inte längre är vegetarian och försåg sig rejält med både prinskorvar och köttbullar. Muslimen är bonusdotterns pojkvän. Han har inte bott så länge i Sverige så idag har vi verkligen fått testat våra engelskakunskaper. Det gick ganska bra i alla fall. Det är väl det där med uttalet som är lite otränat. Han testade friskt av både inlagd sill och gravad lax. Vi hade dessutom köpt kycklingsprinskorv som var väldigt god. Den vegetariska maten införde vi på julbordet förra året. Vi tycker själva att det var lyckat så oavsett om bonussonen är veggis eller inte så kommer det nog att få fortsätta på vårt julbord. I alla fall kålrotslådan som alla heldiggar.

Imorgon är det Ikea som gäller. Det ingick väl inte i våra ursprungliga planer. Men det är så här att min dotter och sambo är i flyttagen. Hon och jag har suttit och kollat på Ikeas tyger och planerat telefonledes. Hon vill ha draperier på en drygt tre meters lång vägg i hallen. Vem ska sy det om inte mamma. Vi hittade ett tyg som vi tyckte var snyggt och som jag skulle åka och köpa någon gång i januari. Igår kom ett panikmail att just detta tyg är med på Ikeas mellandagsrea. Nedsatt från fyrtionio kronor till nio kronor. Snacka om tur. Eftersom hon ska ha mycket tyg så tjänar hon ca fyrahundra kronor på detta. Så nu ilar mamma iväg och köper det medans det finns kvar. Vad gör man inte för sina barn.

Hon frestade mig med tanken att kanske även jag kunde hitta något. Jag nästan hoppas att jag inte gör det eftersom tygförrådet just nu svämmar över.

tisdag 23 december 2008

God JulJag vill önska alla en riktig God Jul


Cicki

Fleecetröja och ny soffa

Eftersom jag inte tömt kameran tidigare så kommer det några bilder nu.

Ebbas fleecetröja


Nya soffan

Julångest

Vaknade med värk idag. Idag är det världens sämsta dag att ha ont på. Tyvärr vet jag varför jag har ont. Det är gråten som sitter i ryggen.

Jag har inte firat jul med mina barn på tolv år. Det var priset jag fick betala när jag skilde mig och valde att flytta. Varje år sedan dess är det likadant. När folk frågar hur det är att fira jul utan sina barn, så svarar jag tufft, att det är inga problem. Gud vad jag ljuger. Det är ett jätteproblem. Julångesten infinner sig. Gråten sitter som en klump i både hals och rygg. Jag spelar julsånger för att försöka hitta någon glädje. Helst skulle jag vilja dra täcket över mig och vakna upp lagom till nyår. Näst bäst vore att sambon och jag fick vara ensamma. Då slapp jag hyckla någon glädje inför andra.

Jag är avundsjuk på fd maken som kan se sina barn när som helst. De ses och äter middag tillsammans någon helg då och då. Allt på en naturlig basis utan en massa planerande med semestrar och lediga dagar.

Jag har full förståelse för att vi inte kan ses på jularna. Förr jobbade både sonen och dottern i affär så att få ledig till jul var inte att tänka på. Sonen vill dessutom att allt ska vara som förr, det vill säga, fira jul med farmor och farfar. I år jobbar dottern som vårdare på ett kvinnofängelse. Hon jobbar juldagen så det är självklart att vi inte hinner ses. Allt det där kan jag förstå, men det gör inte mindre ont för det.

Planering inför kommande år

Januari börjar redan att kännas jobbig. Då ska jag sätta in alla papper i pärmar! Sortera tyger! Organisera alla mina sybehör! Fixa till bokhyllan Ivar så den blir bättre organiserad! Hjälpa sambon att organisera och planera datarummet! Dessutom bör jag väl sy en del mellan varven för att hålla humöret uppe.

Organisera mera!

Check, check och check

Här checkas det av eftersom och det som inte hinner att checkas av, det lägger vi åt sidan. Så nu har jag bestämt att nu är städningen klar förutom att golven ska torkas. Imorgon ska vi pynta och klä granen. Jag ska baka en saffranskaka och göra en playdoo-deg som ska ingå i Ebbas julklapp. Jag ska sy på band på hennes förkläde. Sambon ska fixa skinkan och sillen ska avsmakas, ifall den behöver förbättras något.

Om vi av någon outgrundlig anledning får tid över så ska det rullas Mozart-kulor. Ingredienserna väntar i kylskåpet.

söndag 21 december 2008

Utmärkelse igen

Nu har jag fått en ny utmärkelse. Den här gången fick jag den av Alde. Vad har jag gjort för att få så många fina bloggvänner? Själv är jag mest förvånad över att någon vill läsa mitt svamlande. Men jag är ju oerhört glad att det är så.

Jag gör som jag gjorde tidigare. Skickar ut den till alla som jag läser. Ni vet vilka ni är för ibland lämnar jag små fotspår. Ni är alla värda ett fint bloggpris.

Dessutom vill jag ge ett bloggtips. Har nyligen hittat till en blogg som heter Ulvstrumpas strumplåda. Hon ger mig många goda skratt med sitt sätt att skriva om det dagliga livet, ständigt med en glimt i ögat.