fredag 1 maj 2015

Olivträdet

Igår hämtade vi hem vårt olivträd. Det har varit på vintersemester i våra vänners sommarstuga. Det är ju så att man helst ska vinterförvara ett olivträd väldans svalt på vintern. Dessutom ska det stå ljust. Det är ju inte så lätt att fixa det i en vanlig lägenhet. Ljuset kan vi tillhandahålla, men inte temperaturen. Nu har vi ju tur att vi har vänner med en sommarstuga där de håller en sval temperatur på vintern.

Nu har trädet som sagt var fått flytta hem och jag har planterat om det idag. Nu kommer jag att flytta det ut och in ett tag framöver, tills det är dags att få en permanent sommarvistelse på vår balkong.


På den här bilden är det ännu inte omplanterat. Det har fått en mycket större kruka så det kan växa till sig ordentligt.

måndag 27 april 2015

Paradisväska

 En härlig väska i ett underbart tyg har sett dagens ljus. Den är fylld med fickor för att få ett praktiskt användande. Handtagen är i en längd som gör att man kan bära den i handen eller hänga den på axeln. Mellan tyg och foder finns vildona (som stelt vlieseline) för att den ska ha en fin form och även kunna stå.

Mer uppgifter finns på www.cickidesign.se