lördag 21 mars 2015

Datorfri dag

Igår hade vi en datorfri dag. Visserligen inte frivilligt men ändå rätt bra. Det var Bredbandsbolaget som hade generalknas, eller driftstörningar som de kallade det. Första budet var att det skulle vara klart till kl 15. Men klockan hann bli 22 innan det var färdigt.

Det blev rätt nyttigt att få känna efter hur mycket mer man hinner när inte nätet fungerar. Visserligen satt jag ner och spelade något spel när jag behövde vila kroppen. Men det blev ändå mindre än vanligt. Nu sitter jag ju ändå inte speciellt mycket vid datorn i vanliga fall heller. Inte på dagtid i alla fall.

Jag tränade för första gången på 2½ vecka igår. Det kändes mest i benen att jag var otränad. Det fick bli en kort cykeltur på 2 km. Ska utöka det idag har jag tänkt.

Jag sydde också en del. Har börjat med en jeansväska i lappteknik. Det tar lite tid med att sy alla rutor på plats. Jag tror den blir bra. Vi får väl se resultatet om någon dag.

Jag bakade också och kokade potatis-och purjosoppa. Det blev så gott. Vi tycker mycket om soppa och jag har svårt att förstå att inte fler kokar sin egen soppa. Det är ju så enkelt och tar oftast inte mer tid än att värma en färdig burk. Just den här soppan tar lite tid, men då kan man ju koka i förväg och till exempel frysa in och bara plocka fram när man kommer från jobbet. Det är både billig och nyttig mat.

Jag var en sväng till frissan också. Det var veckan före jul som jag klippte mig senast. Jag borde gjort det för en månad sedan, men har så svårt för att komma mig för. Till slut blir det nästan panik istället.

Kontentan av gårdagen är att man kanske ska införa en datorfri dag då och då. Men då på frivillig basis.

torsdag 19 mars 2015

Fejjan

Vill du följa med i mina olika syprojekt så är det enklaste sättet att "Gilla" Cicki Design på Facebook. Där uppdaterar jag det mesta jag syr, vare sig det är för försäljning, är beställningar eller för mitt eget behov.

Klicka i så fall här: Cicki Design på Facebook

Ryggor

Två ryggsäckar som är ganska lika, men ändå är de olika. De är olika stora. De har olika foder invändigt. Och att alla remmar är i olika färger. Jag tycker om den delen i syendet. Att hitta material som matchar och som gör att varje väska blir unik och speciell. Det känns lite som att jag målar med tyger. 

De här två är på väg till Örebro nu. Hoppas kunden blir nöjd.


onsdag 18 mars 2015

Loppisrundans bilder

En tallrik från Gustavsberg. Det är en tecknad scen från Fredmans Epistlar på den. Den ska finnas i 12 olika scener. Så det kan bli något nytt att jaga rätt på....:-)

Sambon samlar på denna typ av sejdlar. Så han blev nöjd.

 En västtysk vas till dotterns samling. Vill hon inte ha den så behåller jag den gärna själv.
 En trevlig jumper som jag hittade.
Ett gäng tyger fick följa med hem. Det är mest till foder. Det blå tyget är egentligen mer blålila (blå syren). Men jag fick inte fram rätt färg. Det är ett tunt lintyg och om det räcker till så ska det få bli ett par sommarbyxor till mig själv.

Några böcker fick även följa med hem, men de glömde jag fota.

tisdag 17 mars 2015

Tisdag 17 mars

Konstaterar att om mamma fått levt skulle hon fyllt 88 år idag.

För övrigt har dagen gått i mycket positivt tecken. Vi hade bestämt oss för att ta en loppisrunda idag. Det betyder ett besök på PMU:s loppis plus Pingstkyrkans loppis. Det blev givande besök på bägge. Några bokfynd, lite tyger, en jumper och lite keramik. Bilder får komma imorgon för det är för mörkt att fota nu.

Sedan var vi på Plantagen. Jag ville ha en liten klätterväxt att göra ett fint arrangemang med. Dessutom skulle jag köpa blomstift. Att hitta en blomma jag ville ha var inget problem. Det var värre med blomstift. Ingen i personalen visste ens vad blomstift var för något. Vi testade på Jula och ÖB också utan resultat. Men eftersom gullrankan håller på att ramla ner från väggen var jag tvungen att hitta något. Det slutade med att vi köpte stift som man sätter fast elsladdar med. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Som en extra knorr på denna braiga dag så hade jag fått Burda Plus i brevlådan. Det finns mycket att glädjas åt om man bara lär sig att glädjas åt de små detaljerna i livet.....:-)

måndag 16 mars 2015

Måndag 16 mars

Nu känns det som att den hemska förkylningen är på tillbakagång. Tipset om bikarbonat mot hostan var ett väldigt bra tips. Funkade utmärkt. Jag är fortfarande rätt trött men det går åt rätt håll i alla fall.

Det känns också att jag inte tränat på två veckor. Vågen var ett kilo upp i morse. Inte bra alls, men förhoppningsvis tar jag igen det rätt snabbt.

Imorgon har vi planerat in en loppisrunda. Jag har riktigt längtat efter det. Vi har inte varit på en loppis sedan julveckan uppe i Sundsvall. Jag har även beställt tid för klippning på fredag. Jag ser hemsk ut i håret så det är ett måste.

Är det vårkänslorna som börjar spira so inspirerar till aktiviteter?

söndag 15 mars 2015

Söndag 15 mars

Vilken skillnad på nätter, fredag- och lördagsnatten. Inatt har jag sovit ordentligt. Svettats mycket och inbillar mig att jag svettas ut förkylningen. Hoppas det är så.

Den som lyder råd är vis, heter det ju. Så jag lydde rådet om bikarbonat. Om det är det som botat hostan eller om det var dags ändå vet jag inte. Men hostan är i alla fall mycket bättre och jag tror det är bikarbonatet. Så jag fortsätter med det några dagar till.

Det är sådant här som gör bloggandet så roligt. Man berättar något, i det här fallet om en gräslig hostig natt, och det kommer ett råd från en vilt främmande människa. Någon som vill mig väl. Hade inte internet funnits så hade jag förmodligen aldrig fått lära mig detta tips.

Jag hade heller inte fått träffat min älskade sambo och alla andra fina vänner som jag mött via blogg, mailinglistor och facebook. Nätet har verkligen förändrat mitt liv, till det bättre på många sätt och vis.