lördag 15 maj 2010

Ytterligare en sommarkasse

Här kommer ännu en sommarkasse. Denna har ett något mer nedtonat yttertyg. Däremot har jag kommit loss färgmässigt invändigt.

När jag syr en kasse så vill jag göra något som i första hand är annorlunda, något som ingen annan har. Jag vill att köparen ska känna sig glad åt mina produkter.

Jag älskar färger men det innebär inte att man kan komma loss hur mycket som helst. Det måste finnas en tanke bakom det hela. Den här gången så består yttertyget av en massa små tulpaner. Ett lugnt och trevlig motiv. Men för att göra det lite mer livfullt så spelade jag med färger i fodret istället. Här återkommer tulpantemat, förstärkt med
gula fickor och remsor.

Som vanligt har jag mycket fickor. Det vill jag ska vara lite av mitt signum. Dessutom har jag satt dit ett band med en karbinhake för nycklar eller likande. Det är avtagbart när kassen behövs tvättas.

Kassen finns även upplagd på hemsidan.

Fler S

Dessutom är jag en jäkel på att Städa. Snart är sovrummet lika rent som när vi flyttade in.

U,S,S,S och S

Inte nog med att jag är Ung, Snygg, Smal och Sexig. Jag är Smart också. Sambon måste dragit högsta vinsten i kärlekslotteriet den dagen han träffade mig.

torsdag 13 maj 2010

Hand-och fotcreme

Jag har ju redan tidigare recenserat duschtvål och bodycreme från Spastugan. Nu har turen kommit till BiOlivs hand-och fotcreme med honung.

Jag har problem med mina fötter, för jag har en psoriasissjukdom som sätter sig på fotsulorna och insidan av händerna. För fötterna har jag i flera år haft en specialkräm som tillverkas på beställning Apoteksbolaget. Den är så otroligt fet att det är som att bre smör på fötterna. Man måste använda spatel och engångshandskar för man kan inte tvätta av den efteråt. Den förstör både strumpor och skor.

Så ni kan ju gissa min glädje när jag hittar en alldeles vanlig creme som funkar bra. Nu är jag i en mellanperiod så fötterna är mest torra och nariga. När det är som värst är de även såriga. Rent realistiskt tror jag inte BiOlivs creme funkar då. Men det är ju underbart att ha en vanlig creme mellan varven.

Den är alltså alldeles lagom fet och tränger snabbt in i huden. Den doftar lite grand och det kan ju vara positivt med lite go´doft på fossingarna. Nu har jag mest testat den för fötterna. Jag har provat på händerna en gång och tyckte inte den gjorde speciellt stor nytta där. Jag har en bra creme för händerna. Men eftersom det bara var en gång så kan jag inte uttala mig rättvist om det. Därför koncentrerade jag min test till fötterna. Så jag kan rekommendera den varmt. En liten tub kostar 30:- och en stor tub 98:-.

tisdag 11 maj 2010

Den där Murphy

Var jag sur innan så är det inget mot vad jag är nu. Den där Murphy verka flyttat in för gott hos oss. På förmiddagen så la min mus av. Det var ingen större katastrof för det fanns en extra. Dock ej en infraröd utan med kula så en ny infraröd kommer att inköpas så småningom.

För några minuter sedan pajade strykbrädan. Gissa vad sömmerskan använder mest efter symaskinen. Jo, strykbrädan. I alla fall gör den här sömmerskan det. Jag pressar oerhört mycket mellan varje sömnad för att få allt slätt och perfekt. Jag använder även strykbrädan som arbetsbord för att kunna reglera arbetshöjden. Den här strykbrädan har jag inte haft länge. Ett år på sin höjd. Den är inköpt på Rusta så det är väl bara så att man får det man betalar för. Jag var mest ängslig nu för att mitt superduper braiga och dyra strykjärn skulle paja. Men tack och lov höll det i alla fall.

Eftersom jag behöver strykbrädan på studs och inga pengar finns så har min älskade lagat det provisoriskt. Man kan använda buntband till mycket.

Petig

Det kanske är jag som är petig och en surkärring, men det finns en del saker jag retar mig ordentligt på. Idag fick jag till exempel ett mail som var vidarebefordrat sjuttiotolv gånger. Med alla gamla mailadresser fullt läsliga. Inser man inte att man sprider mailadresser hej vilt omkring sig. Risken är hög att så kallade spammar får tag i adresser på detta sätt. En mailadress är som ett telefonnummer. Man ska vara aktsam vem man sprider det till.

Jag vidarebefordrar också mail ibland, men då ser jag alltid till att radera de gamla adresserna som följt med. Gör jag dessutom ett massutskick så döljer jag adresserna så den som får det inte kan läsa vilka mer jag skickat till.

Jag tycker det är oerhört slarvigt och hänsynslöst. Dessutom försvårar det för den som ska läsa, som måste skrolla ner hur mycket som helst innan man kan börja läsa. Jag har blivit så sur på sånt här otyg, att jag numera oftast tar bort dessa mail och inte läser dem.

Ännu en sommarkasse

Nu har jag sytt ytterligare en sommarkasse. Den här helt galen färgmässigt men jag tycker man blir glad av den. Yttertyget är ett återanvänt retrotyg i bomull. Helskönt mönster.

Kassen är en modell schlepbag fast något mindre. Tyget räckte inte till mer. Den är nästan fyrkantig 22x26 cm. 36 cm djup och handtagen är 54 cm långa. Perfekt för sommarutflykten.

Som vanligt har jag fyllt kassen med massor av fickor och en rem med karbinhake för nyckelknippan.

Den finns nu upplagd på hemsidan.

söndag 9 maj 2010

Halva priset

När jag skrev recensionen om body cremen så visste jag inte att den skulle bli veckans vara. Så det är extra kul att kunna skriva att nu kan ni köpa denna förträffliga creme för halva priset, nämligen endast 49:-. Slå till på en gång, tycker jag.

Du hittar veckans vara hos Spa-stugan här.

Toppenfilm

Ikväll har vi titta på Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackson. Det var en toppenbra film som passar både män och kvinnor. Men se till att ha en handduk lättillgänglig. Det är hög gråtfaktor, kan jag ju förvarna om.