måndag 28 september 2015

Ny läcker väska


 Efter sju sorger och åtta bedrövelser är denna väska äntligen färdig. För det mesta gör jag mina väskmönster själv. Den här gången använde jag ett gratismönster jag hittat på nätet. Först fick jag problem med engelskan. Jag kan numera de flesta fackuttrycken, men här gick jag bet på några. Men med ordlistan i hand och ett öppet sinne så löste sig det. När jag sytt ett tag så tyckte jag att jag inte fick det att funka. Så jag sprättade upp en del och började om. Inte heller den här gången så då sprättade jag upp igen och sydde efter mitt eget huvud. Och blev nöjd.


 Så när själva väskan var färdig så var det dags för handtagen. På ursprungsmönstet hade de tryckt igenom öljetter och fäst handtagen på karbinhakar som sedan knäpptes i öljetterna. Det var kanonsnyggt, så det ville jag göra. Jag hade stora öljetter hemma men inga stora karbinhakar. Började att söka på nätet och insåg att det skulle kosta skjortan. Dessutom måste jag köpa mindre öljetter för att få det att funka. Grejen var ju att jag ville ha allt i oxiderat eller mässing så det gick inte att fuska med att köpa på Clas Ohlson eller Jula. Så då var det bara att tänka om.


 Först tänkte jag mig ett alternativ att trycka igenom de stora öljetterna som jag hade och trä remmarna igenom de. Som tur var testade jag hur det skulle se ut innan jag tryckte hål. Det såg inte klokt ut. Så nu blev det som så här. Fastsydda handtag, upphottade med kedjor och knappar. Jag är nöjd. Det blev bra till slut.