lördag 20 juli 2013

Loppisfynd

Det blev en loppisrunda idag. Vi är ju på jakt efter en soffa. Någon soffa blev det inte. Däremot en kul vas från Uppsala Ekeby. Det är Mari Simmulson som är formgivare.

fredag 19 juli 2013

Förvaring

Nu har operation Storstädning startat. Idag började jag med att plocka om bland alla mina varor. Vi fick några lådor, av sonen. Lådor som han tänkt kasta nu efter hans renovering. De var rätt nya och fräscha så jag tog hand om dem. Nu har jag packat om allt, sorterat och märkt lådorna. De slukade enormt mycket. Det här ser då bra mycket trevligare ut än att ha några gamla bananlådor uppe efter taget.

Än så länge blir det en massa plockande hit och dit, men man måste ju börja i någon ända. Det blir nog bra till slut.

torsdag 18 juli 2013

Kaffebryggare

Vi var rätt ekonomiska på vår semesterresa. Det gjorde att vi idag kunde investera i en ny kaffebryggare. Den gamla led av utmattningssyndrom i plasten.

Loppisfynd i massor

Vi gjorde ett antal loppisrundor medan vi var i Sundsvall.

De här kuddfodralen var nog det största ekonomiska fyndet. Två helt nya kuddfodral från Klässbols linneväveri för 25:-/styck. Pris i webbutiken 895:-/styck!
Min väninna säger att jag är galen i muggar. Hon har nog rätt.....:-) Men visst är de läckra?
Diverse glas-och keramikfynd. Den bruna målade vasen är i samma serie som jag sparat mycket på. Har inte lyckats hitta något ursprung. Tror att det är keramik som tillverkats lite runt om i landet. Det är den vackra målningen jag är så förtjust i. Den terrakottafärgade glasvasen tillhör också glas jag sparar på, just på grund av färgen. Här vet jag att det är olika glasbruk som tillverkat. Skulle gärna hitta en bok om gammalt pressglas för att få lära mig mer. Keramikskålen är en Tilgman. Troligtvis 50-tal. Den gula glasvasen var så udda i färg och form att jag inte kunde motstå den.
Bokfynd. Två soldater som jag letat efter på bokrean fyndade jag nu för 6:-!!!
Några tygfynd. Det randiga kommer att räcka till flera tunikor. Det gav jag 15:- för!
Diverse smått och gott till syhörnan.
onsdag 17 juli 2013

Hemma igen

Vi har varit i Sundsvall i nio dagar. Jag ville inte skriva om det innan. Jag har varit datorfri vilket har varit väldigt skönt. Det innebär att jag kommer att radera alla inlägg som ni har skrivit. Jag hoppas ni inte blir alltför sura på mig för det.....:-)